Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 24 002
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Moni_Pr, има и билкови препарати, които на мен лично ми помагат. Например някои на Хималая. Не пиша точно какво, защото даже и за билкови препарати трябва да се консултирате с лекар.

# 571
Здраевйте момичета.Ще бъда благодарна много ако някой може да ми помогне с съвет.Получих малка криза ходих на бърза помощ..след преглед гинеколожката ми каза че бебка е добре в 27 седмица съм но е седалищно!.На другия ден бях  на ЖК там ми казаха без да знаят че съм била другаде че бебка  е  седалищно и съм в 30 седмица! От каде тази разлика в седмиците?И някой знаели имам ли вероятност с упражненията за обръщане на бебето то да се обърне?Имали рискове за него?Може ли  при обръщането си да се омотае в пъпната връв?Благодаря ви предварително   bouquet

# 572
  • ул. "Мечтание"
Здраевйте момичета.Ще бъда благодарна много ако някой може да ми помогне с съвет.Получих малка криза ходих на бърза помощ..след преглед гинеколожката ми каза че бебка е добре в 27 седмица съм но е седалищно!.На другия ден бях  на ЖК там ми казаха без да знаят че съм била другаде че бебка  е  седалищно и съм в 30 седмица! От каде тази разлика в седмиците?И някой знаели имам ли вероятност с упражненията за обръщане на бебето то да се обърне?Имали рискове за него?Може ли  при обръщането си да се омотае в пъпната връв?Благодаря ви предварително   bouquet

Разминаването идва от ехографа най-вероятно, ако не са взели добре мерките на бебето. В третия триместър отклоненията от възрастта, която изчислява ехографа могат да са 10-14 дни, при това, ако е измерено правилно, а ако не е измерено правилно - кой знае колко...
Бебетата се обръщат главично за постоянно до към 34та-36та седмица, а някои и в процеса на самото раждане. Сега и да се чекнеш да правиш упражнения то пак може да си се върне в седалищно положение. Но това не пречи да пробваш. Като цяло упражненията са много ефективни, но има бебета за които е по-добре да останат и да се родят седалищно (тоест упражненията може да не им подействат).

# 573
.....Имали рискове за него?Може ли  при обръщането си да се омотае в пъпната връв?Благодаря ви предварително   bouquet

Рисковете не са по-големи от тези при всяка една бременност. Имаш време до раждането. Бебето и да не се обърне, пак може да се роди нормално, а иначе секцио. Синът ми се обърна седмица преди термина, когато отидох за планово секцио. Прибрах се обратно и си родих на термин нормално.

# 574
Здравейте на всички, нова съм в този форум и искам да попитам нещо!бременна съм в 11г.с. и съответно още много не ми личи, но коремче почна да се заформя!въпроса ми е относно облеклото.Все още ми стават дрехите, но дънките са ми с по-висока талия и се закопчават точно при пъпа,та въпроса ми е това опасно ли е за бебето че все още си нося по-тесните дрехи и се закопчават точно но средата на корема!или вече да се ориентирам към по-широки дрешки?

# 575
карла_, ако ти самата се чувстваш добре с тези си дрехи, носи ги, докато ти стават. Аз лично дори бельото си не траех от самото начало ooooh!. Опасност за бебето няма.

# 576
Опасно не е, но според мен е добре да се ориентираш към други панталони/дънки, ако не са ти удобни вече. Аз почнах постепенно да откопчавам по едно копче, после сложих колан, да не ми падат дънките Laughing, естествено по-дълги блузи слагах, за да не се вижда това. Crazy

# 577
карла_, ако ти самата се чувстваш добре с тези си дрехи, носи ги, докато ти стават. Аз лично дори бельото си не траех от самото начало ooooh!. Опасност за бебето няма.
и аз така смятам...нищо няма да му стане набебето

# 578
доколкото знам, не е хубаво да са ти много тесни и да те пристягат иначе няма проблем, аз ползвах панталони за бременни и бях много доволна.

# 579
Здравейте майчета, въпросът ми е следният: В 24-25 г. сед. бях на ЖК и ехографът изчисли, че бебчо е в 26-27 седмица и го даде да се ражда 2 седмици по рано. Но тази разлика не се получи изведнъж, а още от 4-5 месец на всяка консултация ехографът го даваше с по няколко дни по голям и така се стигна до тази разлика от 2 седмици. Това, че плодът е по-голям значи ли, че ще родя по рано? Със сигурност не е заченат по рано защото знам със сигурност кога ми беше овулацията. Благодаря на всички, които са ми отговаряли и продължават да отговарят.   bouquet

# 580
Не значи, че ще се роди по рано, когато реши тогава ще се появи на бял свят. И моят син така го мереха - уж няколко дни по-голям, после 2 седмици по-голям и малко преди раждането АГ измери, че плодът е по-едър от новородено  Mr. Green Измери го наново и докара по-нормални за седмиците му мерки - очаквахме го 3200-3300, а той се се оказа 4700. Роди се четири дни преди термин.
Между другото и аз преди време съм задавала такъв въпрос във форума, и аз си правех асоциация, че ще раждам по-рано

# 581
Здравейте майчета, въпросът ми е следният: В 24-25 г. сед. бях на ЖК и ехографът изчисли, че бебчо е в 26-27 седмица и го даде да се ражда 2 седмици по рано. Но тази разлика не се получи изведнъж, а още от 4-5 месец на всяка консултация ехографът го даваше с по няколко дни по голям и така се стигна до тази разлика от 2 седмици. Това, че плодът е по-голям значи ли, че ще родя по рано? Със сигурност не е заченат по рано защото знам със сигурност кога ми беше овулацията. Благодаря на всички, които са ми отговаряли и продължават да отговарят.   bouquet
ами и при мен беше абсолютно същото, детето ми си вървеше много по-голямо от самото начало, на феталната в 22 седмица ми смениха термина от 27 число на 18 число...в крайна сметка родих на 26 число- е беше преносен, според лекарите, но все пак почти на официалния термин... а и постоянно ми казваха,че е много по-голям и т.н, роди се 3,100 кг.

# 582
  • София
Здравейте мили дами    bouquet

Идея нямам дали точно тук трябва да пиша, но от сутринта се "лутам" из форума... На 29г. съм и страдам от псориазис. Ще съм признателна, ако някоя бъдеща или настояща мама с това заболяване сподели дали и как бременността се е отразила на състоянието и.

Благодаря предварително и се извинявам, ако не е тук мястото за този въпрос.

# 583
Здравей, не знам нищо за псориазиса. Може би трябва да попиташ тук http://www.bg-mamma.com/index.php?board=14.0

# 584
  • ул. "Мечтание"

При положение, че се знае кога си заченала значи и термина ти е изчислен максимално точно. Размерите на бебето не винаги отговарят на гестационната възраст особено в късните седмици. В началото когато се гледа бебето може да се определи възрастта по равитието на органите и е доста по-достоверно отколкото взимането на размери.
Това, че изглежда с две седмици по-едро не значи, че ще се роди по-рано пък и въобще не значи, че е измерено правилно.  Peace

jackobiana, заповядай:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137225.0

Надявам се да ти е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт