Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 996
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

от 6 дни ми закъснява, правих си тест оказа се положителен , но с по - бледа втора черта.
Притеснява ме , че имам слабо бяло течение. Това лошо ли е, да бягам ли при АГ , защото мисля че е рано.

# 601
  • софия
Момичета благодаря ви аз съм малко по добре.
dragonfly28Честито слаба черата също е показателна за бременност, по нататък ще стане по наситена , за течението не знам какво ти е но и аз откакто забременях ми се е увеличило, но доки каза че  е ок, най рано след седмица закъснение може да се види плоден сак, тогава ще ти кажат и за течението.

# 602
Здравейте,

от 6 дни ми закъснява, правих си тест оказа се положителен , но с по - бледа втора черта.
Притеснява ме , че имам слабо бяло течение. Това лошо ли е, да бягам ли при АГ , защото мисля че е рано.
Ами тя Цветич ти е писала, но и аз като имаща скорошен опит с тя бледа втора черта да си кажа, направи си др. тест след около 4-5 дни най-рано, колкото и да ти се иска по-рано казвам ти няма да има ефект много, ако го правиш скоро пак, отиди на лекар след около 10 дни закъснение..всичко ще е ок Wink

# 603
  • София
dragonfly28, през 1вата бременност правих доста тестове. Всички бяха с бледа 2ра черта.
За течението - консултация с гинеколог.

gundie, при теб как се развиват нещата?

# 604
dragonfly28, през 1вата бременност правих доста тестове. Всички бяха с бледа 2ра черта.
За течението - консултация с гинеколог.

gundie, при теб как се развиват нещата?
ами дойде ми, лекарката каза да отида като спре кръвта, нямам никакви болки от днес даже и не ми е лошо, чувствам се добре Wink
Благодаря за загрижеността Hug Hug
Към майките имали спонтанен аботр в много ранна седмица: Ако не се наложи да ме чистят(както лекарката ми предполага , тя май си знаеше и само каза, че щяло да си ми дойде като нормална МЦ) и всичко е ок колко време ще трябва да се пазим?? Много ми се иска да родя най- късно др. година, но започвам да си мисля, че едва ли ще стане??? newsm78 newsm78

# 605
  • ул. "Мечтание"
Мисля, че в твоя случай няма причина да се пазите. Мини си на прегледа след като спре карвенето и си действайте. Предполагам, че и докторката ще ти каже същото, освен, ако не се открие някакъв проблем, който да трябва да се лекува.

# 606
 Аз имах спонтанен аборт в 7 г.с., казаха ни 6 месеца да се пазим, но ние от по-рано започнахме с опитите И точно на 6 месец бях бременна отново. УСПЕХ

# 607
Мисля, че в твоя случай няма причина да се пазите. Мини си на прегледа след като спре карвенето и си действайте. Предполагам, че и докторката ще ти каже същото, освен, ако не се открие някакъв проблем, който да трябва да се лекува.
благодаря ти за отговора, забравих да кажа, че според нея сакчето отговаряше на 4 г.с. и на др. ден ми започна менст. така, че вероятно не се е развило повече....надявам се наистина да няма никакъв пробле, а дали е нужно да се пие нещо- ей така профилактично или не? То вероятно, ако не ми беше била толкова късна О нямаше и да разбера че съм забременяла?? Аз не можех да забременея 8 месеца, но все се надявам, че това не значи непременно проблем newsm78 newsm78

# 608
  • ул. "Мечтание"
По едно време бях чела разни неща по въпроса. За мен беше доста изненадващо да науча, че едва 30% (надявам се не бъркам процента, но като цяло беше доста малък) от оплодените яйцеклетки се имплантират и още по-малко се развиват в нормална бременност. Останалите или не се имплантират въобще или се "абортират" и си идва цикъла.
Не мисля, че при вас 8 месеца са проблем. Профилактично не знам дали трябва да пиеш нещо, може би докторката ще ти даде някакви задържащи лекарства, но не знам колко добра идея е да ги пиеш. Това са си доста индивидуални неща.

# 609
  • област Варна
gundie николко и нищо не трябва да пиеш, освен ако няма друг проблем. Аз на следващата овулация след спонтанен в 5 г.с. си забременях и вече съм в 6 месец.

# 610
gundie николко и нищо не трябва да пиеш, освен ако няма друг проблем. Аз на следващата овулация след спонтанен в 5 г.с. си забременях и вече съм в 6 месец.
пожелавам ти успех....сестра ми имаше адски тежък аборт в 14 г.с. трябваше да роди октомври 2007 г, април 2008 г. роди една прекрасна и адски палава госпожичка, дано при всички ни стане така лесно и безпроблем Wink Wink

# 611
много мнения може да чуеш за пазенето от николко до 6 месеща основно. Най-добре изчакай поне да мине следващата ментсруация и не пий нищо, но по-добре изчакай да чуеш и лекарката ти какво ще каже, все пак тя вижда и състоянието на матката и т.н. Тук всеки ще ти предложи нещо на изуст, а не знам доколко е полезно.
Пожелавам ти скорошна и успешна бременност.

# 612
  • София
gundie, пожелавам ти късмет с опитите, и успешна следваща бременност  Hug

# 613
Профилактично не, няма защо. 8 месеца  са си нормално време за забременяване. За изчакването това, което аз знам е, че ако аборта е механичен е добре да се изчака 6 месеца, т.к. лигавицата е изтъняла, а ако следващата бременност е неуспешна и се наложи отново механичен аборт при тези условия има вероятност да се нанесат непоправими поражения на матката, а и перфорацията в такъв случай е по-лесна. Дано коректно го обяснявам, но поне такива са моите спомени за периода на изчакването. Твоя случай е друг обаче, няма да ти правят абразио, организма се чисти сам и един, два цикъла са напълно достатъчни за да подновите опитите. Успех ти желая от все сърце.

Но пък ето какво прочетох, току-що в сайта на "Майчин дом" - Варна:

Цитат
Tрадиционно на жените е препоръчвано да се изчака 2-3 месеца преди следваща бременност, но съвременни проучвания доказват, че няма повишен риск при по-ранно забременяване. Ние съветваме да изчакате една нормална менструация след аборта, за да може лигавицата на матката да се обнови и след това при желание може да се правят нови опити за забременяване.

Та вероятно моята информация вече не е актуална.

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 16:12 от Raffaella Sanzio

# 614
gundie аз имах спонтанен в 6г.с. и лекарката ни посъветва да се пазим 3 месеца,е опазихме се само 2 и нямах никакви проблеми по време на бременноста

Общи условия

Активация на акаунт