Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 995
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте
ако до термина не съм родила мога ли да поискам да ми пуснат система или доктора трябва да прецени newsm78

# 616
по-добре остави на доктора да прецени, иначе не виждам проблем ако изявиш желание да ти се откаже, но според мен си изчакай-бебо си знае най-добре кога да те зарадва Party

# 617
  • В Космоса
Здравейте!
 Зърната на гърдите ми са по-чувствителни от бременността и сега като стана студено ме болят адски много като изляза навън. Една такава нетърпима срязваща болка. Имате ли този проблем и как се справяте?
Също ареолите ми са станали едни такива жълтеникави. Знам, че по принцип потъмняват по време на бременност, но моите пожълтяха. Дали е нормално?

# 618
И аз съм имала това оплакване и при двете бременности, от студа ужасна режеща болка, зърната ми все едно ще се пръснат. Sick Нищо не съм опитвала, освен бързо да се скрия на топло. Mr. Green
За ареолите не знам обаче... newsm78

# 619
  • ул. "Мечтание"
Здравейте
ако до термина не съм родила мога ли да поискам да ми пуснат система или доктора трябва да прецени newsm78

Може, но не е препоръчително.

Акаша, най-добре питай в кърмаческия форум някоя от консултантките по кърмене. Сигурна съм, че могат да ти помогнат, ако не друго поне да ти кажат дали е нормално да ти пожълтеят ареолите.

# 620
В 16 г.с съм и имам много болки от вчера и болките не са точно ниско долу ,а започва под пъпа и на долу сякаш ще се спука нещо вътре.Нормално ли е това???Ии вчера забелязах че като си стисна гърдите и излиза някаква водичка.Това коластра ли е?А и не е ли рано още???

# 621
Здравейте

Практиката е да те приемат в отделението и да те наблюдават, ако преценят, че е наложително тогава предизвикват раждане. А и термина е малко подвеждащ понякога

В 16 г.с съм и имам много болки от вчера и болките не са точно ниско долу ,а започва под пъпа и на долу сякаш ще се спука нещо вътре.Нормално ли е това???Ии вчера забелязах че като си стисна гърдите и излиза някаква водичка.Това коластра ли е?А и не е ли рано още???
Консултирай се със следящия бременноста или направо отиди на преглед

Последна редакция: чт, 28 окт 2010, 21:34 от AnMary

# 622
  • София
Течността най-вероятно е коластра. Някои жени имат коластра през цялата бременност.
За болките се консултирайте с гинеколога си.

# 623
Течността най-вероятно е коластра. Някои жени имат коластра през цялата бременност.
За болките се консултирайте с гинеколога си.
Има едни кремчета за гърди, които са безвредни и много жени ги ползват и преди да родят- единия беше гармастан май, но имаше и още един

# 624
  • София
Има едни кремчета за гърди, които са безвредни и много жени ги ползват и преди да родят- единия беше гармастан май, но имаше и още един
Лансинох?
Пробвала и съм двата, но след раждането. 1вият е с отмиване (при положение, че се кърми), 2рият не.

# 625
Лансинох?
Пробвала и съм двата, но след раждането. 1вият е с отмиване (при положение, че се кърми), 2рият не.
мисля, че гармастана (дали го исписвам правилно) много девойки го ползват и преди точно поради тази чувствителност в зърната, всъщночт той след като се препоръчва по време на бременност в никакъв случаи не би могъл да навреди и преди това, нали?

# 626
  • В Космоса
Здравейте

Може, но не е препоръчително.

Акаша, най-добре питай в кърмаческия форум някоя от консултантките по кърмене. Сигурна съм, че могат да ти помогнат, ако не друго поне да ти кажат дали е нормално да ти пожълтеят ареолите.

Мерси. Ще попитам там.

# 627

А болките да не би да са предизикани от стискането на гърдите? Не ги стискай, не трябва. За болките обаче се консултирай със следящия те гинеколог.

# 628
  • Пловдив
Момичета, искам да ви питам за ниския хемоглобин и приема на желязо при бременните. При каква стойност на хемоглобина ви изписват лекарите ви желязо?
Моят при изследванията преди 2.5 месеца беше 111 при реф.стойности за небременни жени 120-160. Сега е 109, т.е. паднал е само с 2 единици. Лекарката първия път нищо не каза, всичко било наред. Сега изведнъж реши, че стойността е ниска и ми изписа желязо - Малтофер, 2*1. Естествено, пропусна да ми каже как мога да се храня, за да си го повиша без медикаменти  ooooh! Следващите изследвания щели да са ми чак след 2 месеца и дотогава нямало да разбера дали действа желязото, ама въпреки това да си го пия.

И още нещо, при изобилие на бактерии в урината (в седимента) , трябва да се пусне стерилна урина, нали? Че тя и това пропусна и каза, че освен хемоглобина всичко било наред  Sick

Питам, защото съм решила да я сменям тази лекарка и й нямам доверие, а не ми се иска да се тъпча с хапчета, без действително да е нужно. Още във вторник ще отида при друг лекар и ще се консултирам, просто искам да съм спокойна дотогава.

# 629
Commelina за повишаване на хемоглобина трябва да се яде повече червени меса,дроб,зеленолистни зеленчуци най-добре коприва и спанак.Моят хемоглобин беше под 100 и през първата бременност ми изписа по 2 железни добавки,а при втората падна още и ми предписа по 3.Ако все пак решиш да започнеш прием на желязо не знам дали лекарката ти обясни,но за да се усвои по-добре е хубаво 2ч преди и 2ч след приема да не приемаш калций или всякакви млечни продукти,а нещо ми се върти в главата,че май и кафе.

Общи условия

Активация на акаунт