Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 991
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте отново момичета
искам да ви попитам нещо!днес сутринта в сградата където работя е имало малък пожар от който съответно се е разнесъл пушек из цялата сграда!сградата е голяма и пожара е избухнал далече от моя офис, но въпреки това се усеща лека миризма на пушек!когато аз пристигнах и слава богу че точно днес закъснях, пушека се беше махнал вече и на практика не съм дишала, но има остатъчна миризма!сега съм в офиса и прозореца стой постоянно отворен да се проветрява!въпроса ми е това може ли да навреди по някакъв начин на бебето/в 12г.с./, ако дори и малко съм погълнала от пушека?а и да отбележа горяла е хартия, а не нещо токсично като кабели или нещо подобно!
ще съм благодарна ако споделите мнение   bouquet

# 631
Не съм специалист, но си мисля, че като вървиш по улиците, се надишваш с много повече гадости от колите  Sad

# 632
Да, съгласна съм с теб  Wink а и не само от колите  Simple Smile С какво ли не се надишва човек особено ако живее в София

# 633
Commelina, всичко е както ти го е писала мария п, с една уговорка, че само с храна по време на бременност едва ли хемоглобина ще се повиши до задоволителни стойности, а е важно това да стане. Лекарката ти го е предписала, защото освен, че е понижен е продължил да се понижава. Няма какво да се чака, а и железните депа не се попълват толкова бързо. Мен обаче много ме притеснява, че при "изобилие от бактерии в урината" не е предприела нищо. Колкото и различни да са референтните стойности при кръв и урина по време на бременност, наличието на масови бактерии изисква адекватна намеса. Съвета ми е или да говориш с нея или да потърсиш друг лекар, а може и саама да пуснеш стерилна урина и да занесеш изследванията на нея или ЛЛ или на друг лекар. Успешна и лека бременност.

# 634
  • Пловдив
Благодаря на Мария п и Raffaella Sanzio за отговорите.

Мен обаче много ме притеснява, че при "изобилие от бактерии в урината" не е предприела нищо.
Рафаела, и аз точно за това се притесних повече. Знам, че може да е била замърсена пробата, но може и да е признак за инфекция и трябва да се лекува  ooooh! А тя бъкел не спомена. Ще отида и ще си пусна сама стерилна урина, щях да го направя още днес, но си взех резултатите снощи и не се усетих вчера да си купя контейнерче.
Иначе лекарката я сменям на 100%, взела съм си направление и следващата седмица съм на преглед при друг. Да пази господ, ама с такова отношение, кой знае какво може да ми причини тази  ooooh!

# 635
Има едни кремчета за гърди, които са безвредни и много жени ги ползват и преди да родят- единия беше гармастан май, но имаше и още един
Лансинох?
Пробвала и съм двата, но след раждането. 1вият е с отмиване (при положение, че се кърми), 2рият не.

И аз ползвах и двата крема след раждането, а Лансиноха го ползвах около месец преди да родя, уж да си подготвя зърната за кърменето. Не видях много ефект от него, но Гармастана е страхотен. Стигнах до разранени зърна и кърмех няколко дена със силиконови зърна, а преди това се изцеждах. След няколко намазвания с гармастан зърната ми бяха отново готови за "екшън" Simple Smile

# 636
Здравейте и от мен мили мами!  bouquet
Незнам дали не повтарям този въпрос защото  се опитах да намеря отговор из темичките но не успях.Извинете ме ако повтарям банално запитване,но наистина разчитам на по-опитните мами тук. От известно време имам пулсаций (ако мога така да ги нарека) в матката ,едно постоянно туптене също като сърчице  Embarassed според вас това трябва ли да ме тревожи и какво евентуално може да означават тези пулсаций!
Отново моля да ме извините ако повтарям нечий въпрос  Embarassed  bouquet

# 637
beboranka8730 това е твоят пулс  Peace няма нищо тревожно,просто го усещаш по осезаемо заради наедрялата матка

# 638
beboranka8730 това е твоят пулс  Peace няма нищо тревожно,просто го усещаш по осезаемо заради наедрялата матка
мария п  благодаря за отговора   bouquet мина ми през ум но ми се стори малко вероятно просто ми е първа бременност и не съм сигурна в някой нещао!

# 639
Добър вечер от мен!Изчетох темичката ви на един дъх и мисля,че е доста полезна във всички случи.Както сте видяли сигурно и аз съм с очакване на 2ро бебче-момиченце.При каката раждането беше доста лош спомен без идикация с пренасяне от 14дни и окситоцин.При нея не съм усетила изобщо контракции,а сега нещата са съвсем по-различни,та дори си мисля,че сякаш ми е за 1ви път.Много ми се иска поне този път да тръгнна за болницата възможно по-късно и всичко да бъде наред.  Praynig Термина ми наближава много,нямам кой знае какви болки,всички са краткотрайни и леки,но стяганията са ми много дълги  newsm78  незнам,защо така се получава,но от 6мес.до 8мес.пиех Магнерод и от тогава ми се получават тези явно подготвителни контракции.Но за сега съм в процес на чакане,знам че никой незне кога ще е точно момента,но дано е по-скоро и да е по-бързо от 1вият.
На всички майчета желаещи да забременеят пожелавам успех!  bouquet

# 640
didka, леко раждане и дано този път останеш с добри спомени

# 641
и аз ти пожелавам леко раждане, всичко да е наред и да се похвалиш после с едно здраво бебче. Не се притеснявай и аз имах такива стягания и предварителни контракции, но всичко мина благополучно.Още веднъж успех!

# 642
Дидка, бързо, леко раждане ти желая. Дано този път раждането остави приятен спомен у теб.

# 643
Благодаря ви много момичета,много сте мили.И аз имам желание да кажа този път,че раждането е прекрасно изживяване,а не болезнен спомен,който немога да забравя.Ще ви се похваля веднага след като всичко мине,а до тогава ще ви следя с удоволствие.

# 644
Здравеите момичета.тъѝ като не искам да пускам отделна тема,кажете ми ,освен риба тон,акула и миди има ли други риби  или морски дарове  които не трябва да се ядат.много ми се е прияла риба,та не знам каква да е( някъде прочетох че и скумрията била към забранените).

Общи условия

Активация на акаунт