Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 987
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
# Риби с високо съдържание на живак в мазнините им – акула, риба меч, скумрия, костур.
# Риби с високо съдържание на полихлорирани бифенили (polychlorinated biphenyls, PCBs) в мазнините им – лефер и  раиран костур, и сладководни риби като сьомга, щука, пъстърва, бяла риба. Ограничете приема на риба до 340 гр / 12 oz на седмица, което е средно 2 порции.
# Пушени меса, риби (пушена сьомга) и др. морски
# Пастети и др. мазила, приготвени с месо и/или риба

Аз хапвах шаран, оклей, сом и сафрид по време на бременността.

# 646
Е, ДИдка със сигурност поне ще ти е по-леко това раждане, без да съм го изживяла го знам, а и тъй да се каже разчитам на това Wink Стискам ти палци.Успех!! Wink Wink

# 647
  • Варна
Спокойно си хапвай скумрия. Та дори и другите риби, само ако прекаляваш с тях е вредно. Но никакви морски дарове. Peace

# 648
Спокойно си хапвай скумрия. Та дори и другите риби, само ако прекаляваш с тях е вредно. Но никакви морски дарове. Peace
абе мисля, че и риба тон не беше препоръчителна по време на бременността, но все пак хапването на риба е много полезно Wink

# 649
Здравейте  настоящи и бъдещи мами, имам  киселини от няколко дни насам, не зная какво да пия, моля помогнете със съввет. В 28-ма г.седмица съм. Благодаря ви.

# 650
Здравейте  настоящи и бъдещи мами, имам  киселини от няколко дни насам, не зная какво да пия, моля помогнете със съввет. В 28-ма г.седмица съм. Благодаря ви.
предполагам сме адашки Wink Wink
На мен лично вода ми помогаше страшно много и до сега ми помага де.... мисля, че не е много добре да се пие сода на воля, има едни билкови хапчета, попитай лекаря си за тях, на мен ми бяха разрешили май нещо да пия, но ми се гадеше от него Wink

# 651
 Можеш спокойно да взимаш Талцид.

# 652
Peaceточно и аз него имах предвид, но на мен от него ми се гадеше, понеже той се дъвче

# 653
Не съм пила нищо. Попитах в кварталната аптека, казаха-нищо!!! лукчета бонбони да смуча. Мислех, че ще отшуми, но..уви, направо е изгарящо.Sad благодаря ви, момичета.

# 654
Peaceточно и аз него имах предвид, но на мен от него ми се гадеше, понеже той се дъвче
  И аз трудно го понасях, ама все пак спасяваше положението. Имах чувството, че ям тебешир и за това си след като го здъвчех веднага изпивах чаша вода.

# 655
Не съм пила нищо. Попитах в кварталната аптека, казаха-нищо!!! лукчета бонбони да смуча. Мислех, че ще отшуми, но..уви, направо е изгарящо.Sad благодаря ви, момичета.
не няма да отшуми вероятно, но затихват на моменти...пробвай и с вода

# 656
Ще пробвам, въпреки, че водата тук е ужасна и мирише зле, ще пия минерална май.  За газираните напитки какво ще кажете? newsm78 Аз не съм привърженик, но си мисля в случая, че би ми помогнало (поне моментно). И друг въпрос  още от сега ме плаши...раждането(на мен ще ми бъде второ) но мина толкова време.. Лекарят ме успокоява, но се чудя дали да не взимам заем(щото само  тати работи и сме малко зле финансово) за  раждане секцио или.. Помагайте момичета  Tired

# 657
Ще пробвам, въпреки, че водата тук е ужасна и мирише зле, ще пия минерална май.  За газираните напитки какво ще кажете? newsm78 Аз не съм привърженик, но си мисля в случая, че би ми помогнало (поне моментно). И друг въпрос  още от сега ме плаши...раждането(на мен ще ми бъде второ) но мина толкова време.. Лекарят ме успокоява, но се чудя дали да не взимам заем(щото само  тати работи и сме малко зле финансово) за  раждане секцио или.. Помагайте момичета  Tired
газираните напидки са най-зле, те понякога облекчават временно, но после става по- зле....

# 658
Момичета помогнете ми  Cry Cry Cry  Много ми е зле..Боли ми гърлото,хремава съм,боли ме много главата,малко температура и ми е толкова отпаднало,че едвам ставам да тоалетната.Оня ден още докато усетих че се разболявам отидох при доктора,и ми изписа колдрекс и хапчета за смучене,но ето че днес съм още по зле и нямам сили да отида отново при него  Cry Cry Cry

# 659
за гърлото - Прополки
за хремата - Низида (крем) или Еуфорбиум
за температурата - детски Панадол или детски Фервекс
други: Оксцилококцинум
много лежане, чайчета и сън....и бързо да се оправяш!!!

Общи условия

Активация на акаунт