Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 979
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
  • София
asq79, единственото което мога да ви кажа е да се консултирате с лекар.
Щом са предписани явно са съобразени със състоянието ви (т.е. бременността).
Аз пък лично не бих ползвала Елоком, но това е друг въпрос.

# 76
Да така е ,но...Медрол принадлежи към група лекарства, наречени кортикостероиди-като попитах  гинеколога при който ходя каза категорично не.Другото което прочетох-Бременна ли сте; съществува ли вероятност да сте бременна? Правите ли опити за забременяване? Трябва да използвате ефикасни противозачатъчни средства и да не правите опити за забременяване преди лекарството да се е излъчило от Вашия организъм. Ако това лекарство Ви бъде назначено по време на бременност, Вашето бебе подлежи на допълнителни изследвания скоро след раждането, за да се установи дали неговите/нейните надбъбречни жлези работят нормално това ме стресна направо...

AnMary права сте....като прочетох опътването ....май отивам за ментолов спирт и бебешко олио.......

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 15:55 от AnMary

# 77
  • София
Да така е ,но...Медрол принадлежи към група лекарства, наречени кортикостероиди
Елокома е от същата група.
Изписван ми е веднъж за дъщеря ми, от педиатърката й. Аз също съм го използвала веднъж.
Направете консултация с гинеколога си кое може и кое не може да използвате по време на бременност.
Предполагам алергологът се е съобразил с бременността ви и не би следвало да изпише медикаменти, които биха били противопоказни.
Ментоловият спирт би успокоил сърбежа, но в никакъв случай не би могъл да ви излекува.
Пожелавам бързо оздравяване.

# 78
mi6entse, на някои места пускат спин и васерман по-късно, защото "давността" на тези изследвания е 6 месеца. За да е сигурно, че ще са в "срок" когато дойде време за раждане.

toanto
, до колколто знам, достатъчно е да има усещане. Моята АГ ми каза, че всички бебчета са различно активни и съвсем не е задължително да ритат силно. Важното е да се усеща, че се движат.  Peace Аз лично почнах да получавам ритници в доста по- късни седмици, обаче само какви!!!
Зависи от позата която заема в корема. Като се обърна като за раждане, моя юнак така ме нарита, че сигурно ми е спукал някое ребро Simple Smile.

# 79
Здравейте!Чета че не е хубаво да се излагаш на слънце,особено през първите месеци,а по пресмятанията ми когато съм била 5та седмица бях на море и 3-4 дена по цял ден се излагах на слънце.Има ли нещо лошо в това  Sad Sad

# 80
zdraveite,iskam da popitam,hte mi trqbva li napravlenie ot li4niq lekar ili ginekologa mi za samoto rajdane?pisax vi predi malko no nehto obarkax nehtata nali sam novak izvinete me. Laughing

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: нд, 19 сеп 2010, 23:07 от AnMary

# 81
Здравейте!Чета че не е хубаво да се излагаш на слънце,особено през първите месеци,а по пресмятанията ми когато съм била 5та седмица бях на море и 3-4 дена по цял ден се излагах на слънце.Има ли нещо лошо в това  Sad Sad
Едва ли си му навредила на бебчо  Winkрадвай се на бременноста си и го карай по-спокойно  Peace

# 82
Здравейте!Бременна съм в 9г.с. и от вчера имам много дразнещи болки в корема и кръста.. минава ми за малко и после пак почва.. това нормално ли е ? Sad Sad
Трудно е да се каже само по описание. При мен имах такива проблеми и ми помогнаха специални масажи за бременни, но първо да те види доктор.

# 83
  • София
XxX, преди да разбера, че съм бременна с дъщеря ми буквално се пържех на слънце.
Едва ли си навредила. Лека бременност.

sereniti, документите за раждане се взимат от гинеколога, следящ бременността.

# 84

Нищо му няма на бебето,не се притеснявай!
В повечето случаи жените не знаят,че са бременни толкова рано.
Лека бременност!

zdraveite,iskam da popitam,hte mi trqbva li napravlenie ot li4niq lekar ili ginekologa mi za samoto rajdane?pisax vi predi malko no nehto obarkax nehtata nali sam novak izvinete me. Laughing

-------------
Пишете на кирилица.

Първият път,когато раждах не съм носила направление от ЛЛ,издаде го направо АГ,при който щях да раждам.Сега е по същия начин.

# 85
Здравейте  Hug
пореден въпрос от мен.Последните две седмици първо получих обрив-оказа се уртикария ,след това настинах.И покрай диетите и яденето на определени храни /предполагам/ съм свалила около 2,5кг.В 34 г.с съм и четох,че трябва да качвам на седмица по 0,500 а аз цялата бременност качвах ...а сега съм свалила newsm78....смятате ли,че има проблем ooooh!

# 86
Здравейте  Hug
пореден въпрос от мен.Последните две седмици първо получих обрив-оказа се уртикария ,след това настинах.И покрай диетите и яденето на определени храни /предполагам/ съм свалила около 2,5кг.В 34 г.с съм и четох,че трябва да качвам на седмица по 0,500 а аз цялата бременност качвах ...а сега съм свалила newsm78....смятате ли,че има проблем ooooh!

Не!Бъди спокойна!
Лека бременност до края и леко раждане Hug

# 87
  • Варна
Здравейте!Чета че не е хубаво да се излагаш на слънце,особено през първите месеци,а по пресмятанията ми когато съм била 5та седмица бях на море и 3-4 дена по цял ден се излагах на слънце.Има ли нещо лошо в това  Sad Sad

Бременните не бива да се излагат на слънце най-вече в края на бременността. Но това по никакъв начин не е свързано с бебето и не му влияе, просто кожата на бременната се променя, пигментацията също, и е възможно да се появи така наречената "маска на бременността". Тази "маска" представлява кафеникави петна по кожата и  може да се появи и при прекомерно излагане на слънце скоро след раждането. Не мисля че е опасна по някакъв начин, по-скоро козметичен проблем.

# 88
Здравейте!
Бременна съм в 8 г.с. и 4 дни, от два дни имам стомашно разстройство, опитах с лимони, компот от дренки, варен ориз, но нищо не ми помогна. Кажете вие имали ли сте такъв проблем и как се справихте? Дали бих могла да пия "смекта"?

# 89
На мен винаги ми е помагало вода с брашно  Peace.Половин чаена чаша с вода и слагаш вътре брашно и да заприлича на боза,пиеш на екс!При мен помага безотказно!

Общи условия

Активация на акаунт