Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 981
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
В едно списание за бременни пише,че под въздействието на слънчево излъчване се снижава нивото на фолиева киселина и ако това е в ранният период от бременност,се повишава риска от раждане на дете със spina bifida  Confused Confused

# 91
аз съм новичко в това форумче..но все пак съм на същото мнение...абортът е много страшно нещо..по-добре учи и ако имаш бебе си го гледай отколкото иначе... Embarassed Simple Smile

# 92
Здравейте,аз съм в 14г.с. и вчера се записах на ЖК.Мислех,че трябва да ми пуснат доста изследвания,но уви,въобще Васерман и Спин не ми пуснаха, а и ме накараха да си платя и изследването за кръвна група 16 лв(а аз съм с направление по здравната каса).
Споделете вашите неволи.А бихте ли ми казали,болничен единственно от наблюдаващия жк лекар или може и от личния лекар.
Благодаря

# 93
Здравейте,аз съм в 14г.с. и вчера се записах на ЖК.Мислех,че трябва да ми пуснат доста изследвания,но уви,въобще Васерман и Спин не ми пуснаха, а и ме накараха да си платя и изследването за кръвна група 16 лв(а аз съм с направление по здравната каса).
Споделете вашите неволи.А бихте ли ми казали,болничен единственно от наблюдаващия жк лекар или може и от личния лекар.
Благодаря

Най-добре за болничните попитай в Майчинството счетоводно, че имаше доста промени в закона напоследък. Преди 2-3 години ползвах 7 дни от ЛЛ, после 7 дни от АГ, и оттам нататък от лекарска комисия всеки месец.
За изследванията май навсякъде си действат както си знаят Confused. Иначе какво ще ти пуснат, пак зависи от самият АГ. На мен за 9 месеца два пъти ми правиха изследвания. Споменатите от теб - чак в четвърти-пети месец. Тогава всъщност ми пуснаха първите изследвания. И после чак в 9-ия. Не съм плащала повече от 2лв. никога.

# 94
Не всички изследвания се поемат от здравната каса,затова са ти взели за кръвна група.За кръвна картина не трябва да плащаш,но когато правиш Васерман,Хепатит и спин също ще платиш.На мен втория път болничния ми го издаде личната лекарка,а на консултации ходех при гинеколога в частния кабинет.Все пак се консултирай с лекарите.

# 95
Здравейте ! изследване на кръвна група се прави заедно с васерман доколкото ми е известно. Здравната каса го заплаща напълно . Аз лично нямах платени здравни осигуровки до 4 месец и затова  док ми пусна васерман чак след 4 месец ,но съвсем в начална бременност това с проблемните кръвни групи ме притесни затова отидох и се изследвах в частна лаборатория струваше 10 лв. и беше готово още същия ден .

# 96
  • ул. "Мечтание"
Васерман, кръвна група и СПИН се поемат от здравната каса.

# 97
Васерман, кръвна група и СПИН се поемат от здравната каса.
Peace На мен са ми взимали винаги по 2,50 общо за всички изследвания!

# 98
на мен за спин ми каза доки да отида в РИОКОЗ че там било безплатно за бременни  newsm20
а в същото това време се оказва че е безплатно и азко той го пусне, ама явно не ще да си хаби направленията

# 99
  • на Русе
Здравейте!
Бременна съм в 8 г.с. и 4 дни, от два дни имам стомашно разстройство, опитах с лимони, компот от дренки, варен ориз, но нищо не ми помогна. Кажете вие имали ли сте такъв проблем и как се справихте? Дали бих могла да пия "смекта"?
На мен ми помага оцет. В една чашка сипвам малко оцет и пия на екс /може да го разредиш и с водичка/. След това може да вземеш някакъв бонбон, за да си оправиш вкуса. Бананите и печени ябълки също запичат.  Peace

# 100
  • Варна
Аз бях така преди седмица и пих малко нишесте разредено с вода, но съм в 8 ми месец. Не знам дали има значение  Peace
След това две прахчета смекта и за един ден се оправих, но говори с лекаря си.

# 101
Здравейте ! изследване на кръвна група се прави заедно с васерман доколкото ми е известно. Здравната каса го заплаща напълно . Аз лично нямах платени здравни осигуровки до 4 месец и затова  док ми пусна васерман чак след 4 месец ,но съвсем в начална бременност това с проблемните кръвни групи ме притесни затова отидох и се изследвах в частна лаборатория струваше 10 лв. и беше готово още същия ден .

Никога не съм си плащала изследванията Thinking
Явно във всяка болница,процедират по различен начин.

Последна редакция: ср, 22 сеп 2010, 16:48 от Кристал

# 102
Не всички изследвания се поемат от здравната каса,затова са ти взели за кръвна група.За кръвна картина не трябва да плащаш,но когато правиш Васерман,Хепатит и спин също ще платиш.
   Naughty Не е вярно.Не са платила за нито едно от изследванията,всичко мина по каса,а именно СПИН,Васерман,Хепатит и кръвна група...

# 103
Здравейте момичета!
В 6г.с., от 3-4 дни много ме тресе, снощи се обадих на доки и каза да взема Парацетамол при нужда. Само че аз няма Т. И другото е, че съм много отпаднала.
В понеделник съм на преглед, как ще изтрая до тогава.

# 104
Момичета, много ви благодаря за отговорите,  Hug ще пробвам с брашанцето, че нямам нишесте. А за десерт, ще се поглезя с печено бананче.  Mr. Green

elissee, и мен ме втрисаше в началото, беше ми много студено постоянно, а си беше още топло. Сега пак понякога, особено след като  Sick Щом нямаш Т недей да пиеш нищо, обличай се .  Hug

Общи условия

Активация на акаунт