Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 23 985
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Не всички изследвания се поемат от здравната каса,затова са ти взели за кръвна група.За кръвна картина не трябва да плащаш,но когато правиш Васерман,Хепатит и спин също ще платиш.
   Naughty Не е вярно.Не са платила за нито едно от изследванията,всичко мина по каса,а именно СПИН,Васерман,Хепатит и кръвна група...
Извинявам се аз съм сгрешила явно съм плащала Васерман,когато голямата ми дъщеря трябваше да започне ясла. Peace

# 106
Момичета, надявам се тази тема да е подходяща з амоя въпрос, ако не, ви моля да ме насочите!   bouquet
Имам положителен тест за бременност преди седмица и половина, като овулацията ми беше около 29-30.08. Ходих на преглед за установяване на бременност ми казаха, че има само плоден сак,който отговаря на 5г.с., а ембрион няма- да отида след още 20 дена да видим за ембрион. Има ли място за притеснение в този случай и защо трябва да чакаме около 2 месеца, за да се види?  newsm78

# 107
Здравейте момичета!
В 6г.с., от 3-4 дни много ме тресе, снощи се обадих на доки и каза да взема Парацетамол при нужда. Само че аз няма Т. И другото е, че съм много отпаднала.
В понеделник съм на преглед, как ще изтрая до тогава.

Без да те плаша,след такава треска на два пъти получих бъбречна криза,без да съм ималя някога проблеми с бъбреците.Единия път бях към 20 седмица,а втория към 24-25.След треската,идва и високата температура Rolling Eyes
Потърси незабавно лекар!

Момичета, надявам се тази тема да е подходяща з амоя въпрос, ако не, ви моля да ме насочите!   bouquet
Имам положителен тест за бременност преди седмица и половина, като овулацията ми беше около 29-30.08. Ходих на преглед за установяване на бременност ми казаха, че има само плоден сак,който отговаря на 5г.с., а ембрион няма- да отида след още 20 дена да видим за ембрион. Има ли място за притеснение в този случай и защо трябва да чакаме около 2 месеца, за да се види?  newsm78

Не се притеснявай!Сама казваш,че си имала късна овулация Peace
След закъснение на МЦ е редно да се изчака поне 15-20 дни и тогава да се отиде на лекар!

# 108
Кристал, благодаря за бързия отговор, отидох след 10-тина дена закъснение на лекар, да потвърди дали е в матката. Сега ще си чакам до следващия месец!   bouquet

# 109
  • Варна
Момичета, надявам се тази тема да е подходяща з амоя въпрос, ако не, ви моля да ме насочите!   bouquet
Имам положителен тест за бременност преди седмица и половина, като овулацията ми беше около 29-30.08. Ходих на преглед за установяване на бременност ми казаха, че има само плоден сак,който отговаря на 5г.с., а ембрион няма- да отида след още 20 дена да видим за ембрион. Има ли място за притеснение в този случай и защо трябва да чакаме около 2 месеца, за да се види?  newsm78

Явно лекарката иска да е сигурна, че ще види сърдечна дейност. Няма нищо притеснително в това, няма какво повече да ти каже за момента.

П.П. Честито!   bouquet

# 110
Здравейте момичета. Бях на фетална морфология в понеделник и лекарката ми каза че детето имало супер ехогенни фокуси в лявата камера - 2 бр. Това означавало че може да има увреждане на сърцето. Някой знае ли какво означава. Ще ходя на детски кардиолог но след 3 седмици - така ми казаха да направя, а моята гинеколожка е в отпуск и аз съм страшно уплашена, а не откривам нищо в нета.

# 111
Здравейте момичета. Бях на фетална морфология в понеделник и лекарката ми каза че детето имало супер ехогенни фокуси в лявата камера - 2 бр. Това означавало че може да има увреждане на сърцето. Някой знае ли какво означава. Ще ходя на детски кардиолог но след 3 седмици - така ми казаха да направя, а моята гинеколожка е в отпуск и аз съм страшно уплашена, а не откривам нищо в нета.

Нужно е да ти се направи фетална ехокардиография.Аз правих,когато бях в 21-22 седмица във МЦ Фемина.
Не се притеснявай предварително!И мен така ме бяха хвърлили по върбите,че едвам издържах 10 дни до часа ми за ФЕ.

# 112
  • София
mama_sancho, задайте въпрос и в тази тема Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

# 113
Здравейте момичета!
Минала седмица правих Амниоцентеза в МД София. Надписах плик с адрес / не съм от София /, в който ще ми бъдат изпратени резултатите. Към тези от вас, които скоро са минали по този път е въпроса ми - За колко време излизат бързите ДНК тестове и дали по телефона ще ми дадат информация за резултатите? Дали работи и онлайн системата за проверка?

# 114
  • Варна
Здравейте момичета!
Минала седмица правих Амниоцентеза в МД София. Надписах плик с адрес / не съм от София /, в който ще ми бъдат изпратени резултатите. Към тези от вас, които скоро са минали по този път е въпроса ми - За колко време излизат бързите ДНК тестове и дали по телефона ще ми дадат информация за резултатите? Дали работи и онлайн системата за проверка?

Онлайн не може да се провери, по телефона ще ти дадат информация. Казват че за 7 дни излизат резултатите, но аз почаках 10, имаше някакво забавяне в лабораторията.

# 115
Благодаря ти много, Хексе!
Сега остава чакането значи...

# 116

Нужно е да ти се направи фетална ехокардиография.Аз правих,когато бях в 21-22 седмица във МЦ Фемина.
Не се притеснявай предварително!И мен така ме бяха хвърлили по върбите,че едвам издържах 10 дни до часа ми за ФЕ.

Мерси Simple Smile Ох знам че не тябва да се тревожа предварително, но много се притесних и направо незнам как ще изтрая още 3 седмици.

# 117
Ходих на лекар и ми казаха,че бебето е на четири вече започва пета седмица,вижда се само една жълта точица,в едно кръгче.Казаха ми да отида пак след 5 дни да видят дали има сърдечен пулс,ако няма значи е кухо яице?Не вреди ли честото гледане на видеозон,този пат ме гледаха с коремен ехограф?Пета седмица от бременността ли се оформя църцето?За още 5 дни как ще му се образува толкова бързо,нещо не ми харесват тези лекари?

# 118
  • София
Здрасти, сърчицето се чува 7-8 г.с малко е рано в 5-та за такова нещо. А и съм на 99% убедена, че не може да се хване с коремен ехограф, мен ме гледаха с вагинален. Ходех на преглед през 2 седмици в началото. А щом не ти харесват лекарите смени ги. Цяла бременност ти предстои, трябва да вярваш на лекаря си. Успех!

# 119
  • София
mama_sancho, направете ФЕ.
С дъщеря си не бях правила. Всъщност само задължителните изследвания ми правиха. На нея в 7ми месец й откриха шум на сърцето. На прегледът в 3та градска всичко беше ок, израстна го.
С малкият правих ФМ във Фемина. Лекарката ми препоръча да направя и ФЕ, като не е упоменавала някакъв видим проблем.
Дадох ви линка, за да попитате какво значи "супер ехогенни фокуси в лявата камера". В тази тема отговарят специалисти в областта.

Пожелавам късмет.

Общи условия

Активация на акаунт