Мигрена ( и майчинство )

• 106 855
  • 716
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Така си е...в един момент на човек му писва.

Невроложка та ми казва да пия Хедана когато много ме боли или Топамакс за да спре изобщо(а дали ще спре newsm78).
Имам и други симптоми за които никой обяснение няма. При силен стрес в един момент все едно"изключвам". Чувам как ми говорят но не мога да отговоря, все едно на забавен кадър. Майка ми забелязала че лявата ми ръка потрепвала както и същите неща в кръста, аз не ги помнех тогава. Но на скоро пак се случи и тоя път си ги помня, чак дъха ми спира като стават тия потрепвания или каквото са там в областта на кръста. На ЕЕГ нищо не се засече вече два пъти си го правя. Пия си Ацефин за сега и вдигам ръце от ходене по лекари.

# 601
  • София, Люлин-8
muhmututurka Това с "изключванията" е притеснително и аз така започнах, като ме убеждаваха че са аура на мигрената. Следи си състоянието и редовни изследвания, ще те посъветвам. Незнам дали знаеш, но Топамакса е антиконвулсант (сиреч противоепилептично), обаче си е силен медикамент. Аз да ви кажа откакто почнах Депакина и Неуротопа и забравих за главоболието, заглежданията още си ги имам но поне не ме боли глава, а честно казано от това съм по-доволна.  Peace

# 602
Какво значи заглеждания?

# 603
Топамакс, и Топиракс,което е по-евтин аналог съм пила в продължение на няколко месеца,
но действат много зле на психиката - постоянно си подтиснат и отчаян, докато ги пиеш.
Тогава имах постоянни мигренозни пристъпи всяка нощ в продължение на два месеца и невролог ми беше изписал Топамакс, това било най-новото лечение на мигрена.

Аз познавам, че идва мигренозен пристъп по това, че страшно започва да ме дразни светлината и какъвто и да е шум, има ли го това усещане, 100 % ме хваща. Хедана наистина помага, но бях чела, че не трябва да се взима по-често от 1-2 пъти месечно, защото даже може да провокира пристъпи. На листовката си е описано какви са рисковете.

От опит разбрах, че е хубаво зимата да се носи шапка навън - така се спестяват много главоболия.

Това схващане и болка във врата с последващо много гадно главоболие и аз го имах, но откакто почнах да спя по гръб, а не настрани, много рядко се появява. Спането настрани някак изкривявало гръбначния стълб в областта на врата и от там тръгвала болката.

# 604
  • о`майна лунна нощ е
Това за позата на спане аз лично няма как до го изпълня. Откак се помня спя сгъната на охлюв, и то - най-бързо заспивам, обърната на лявата си страна. По гръб няма никакъв шанс да стане. Още повече, че имам сколиоза, която допълнително ми натоварва гръбнака и предвид настъпилите вече изменения, намирането на удобно положение става все по-трудна мисия.
За шапките обаче съм на 100% съгласна.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 11:35 от `ТуиГ

# 605
Боже, колко болни глави има на този свят Боже!
Осми ден при мен отново с главоболие. Вече ще си водя дневник.
"Мило дневниче , днес пак ме боли главата!" Това е за деня!
Наистина е побъркващо. Не мога да спя от филмите които са в главата ми. Предишните дни беше само вечер, е вече ме започва от сутринта. Не знам на скенер без контраст вижда ли се аневризма. Една мед. сестра, която работи в Иван Рилски ми каза че и без контраст се вижда. Дано е така. Много се плаша и чакам неприятности вместо да кажа една майна... и всичко да е ок. От днес пия антибиотик, защото след 10 дневна хрема имам " грубо дишане в дясно" и пия Сефп......бла бла. Според личната, болката е от шиповете и времето, но сега няма направления за физиотерапия. Изписа ми и Флексистад 600 мг. Да ама мен ме боли и стомах и не знам какво да правя вече. Замаяна съм и ми се гади от 10 дни, може и от главата да е. Писна ми нечовешки и не виждам изход. Лошото е че не ми минава от нищичко.
Лек и приятен ден от мен.

# 606
  • София
Защо изписват едни и същи хапчета за епилепсия и за мигрена?
Предопредиха ме, че много дразнят бъбреците. Изписаха ми и шийна яка, от меките. Решила съм да сменям легла матраци и възглавници, снощи ме боля зверски врата. Twisted Evil

# 607
  • София
4ери, защо не отидеш направо в Пирогов?
Кажи им на рецепцията, че 8 дни те боли главата. Може и да те приемат и имат свестни невролози.

Мисля, че аневризмата не боли. Като се пука, се пука и това е.

Мога и да ти препоръчам един частен център, ама там прегледа с изследванията ще ти излезе към 80-100 лв.

# 608
Подкрепям L'Agent - отивай в Пирогов. Мъжът ми пострада при игра на пейнтбол - удариха го с топка в главата. Боля го няколко седмици, ходи на платени прегледи и само глупости му наговориха, искаха да му правят и ЯМР - за пари естествено. Накрая отиде в Пирогов, изчака си чинно и лекарят, който беше на смяна го прегледа и успокои, че това е нормална болка и ще изчезне след седмица, две, както и стана. Мисълта ми е че го прегледаха, без да е съвсем спешен случай.

# 609
Възглавницата има 50% вина за болките във врата и главата. Изписаха ми възглавница от сорта Мемори, която знаете как е с извивките. Спи се на по-голямата извивка да е под врата. Дадох бая пари за нея и положението беше много по-зле. Аз имам прекалено дълъг врат и като легна на нея главата ми буквално виси надолу. Адски неудобна ми беше. По този повод се сещам че гледах едно клипче как да си направим нашата възглавница удобна. Взимате възглавницата на която спите. Зашивате един прав тегел по средата като внимателно избутвате пълнежа на горе и надолу за да освободите място в средата където да зашиете тегела. Не знам дали го обясних като хората. Ще се опитам да намеря клипчето.
А за антидепресантите и мигрената казват че в ниски дози антидепресанти помагали. Забравят обаче да кажат че ако на главата помагат на 100 други неща вредят. Много странични ефекти и до кога с тях? Цял живот ли? Те доколкото знам не лекуват.
Сега видях че сте писали. Ами аз всъщност се прегледжах точно преди 10тина дни в болница Св. Наум, в неврологичното отделение и там дадох 70 лв. и всичко беше е ок. После направих скенер и той не показа отклонения. Явно наистина е от шиповете.

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 17:01 от 4eri.

# 610
Чери
Предполагам е псведоминиер, но това не е официална диагноза и никой няма да те приеме в болница а трябва.. Отиваш и им казваш че имаш главоболие и ти се вие свят , не можеш да пазиш равновесиеж , имаш размазване в зрението, гадене , и понякога усещаш странни миризми. Това е единствения начин да бъдеш приета в болница. Ще предположат тумор в мозъка , ще ти направят всякакви изследвания и ще се опитат да детектират какви лекарства ще ти помогнат.
Пиша го от собствен опит. Седмица излежах вкъщи, никой не ми обръщаше внимание, бърза помощ идваше и заминаваше а аз не можех да си стоя на краката от болка.Неролозите се чешеха и спрягаха микроинсулт.

Аневризъм не боли.
А от шипове може да имаш лошо кръвоснабдяване на главата коетомтрябва да се оправя с обикновени съдо разширяващи.

# 611
Да след като бях в Св. Наум, ми казаха да си направя скенер за да се изключат тумори разни и други. Казаха ми да си направя изследванията сама и в прав текст ми каза че не могат да ме вземе в болница. Направих всичко и така. Както писах и в предните постове при мен се получи нещо комплексно заради простудата. Явно не  е било само простуда ,защото не ми мина около 10 дни ( от тогава ме боли и главата )и вчера личната ме преслуша и ми изписа антибиотик. Споделих и на нея за главата и тя смята че е шип и ми изписа лекарство за шипове. Флексистад. Изпих две и о чудо, главата след една седмица мъки и тежки дроги ми мина. Сега съм добре, дано и вируса мине че е ужас.

# 612
При мен също има шипове на врата и при почти постоянно главоболие никой невролог не ми е изписвал лекарство за шипове.За сега се повлиявам добре от Хедан, но и цената му си я бива Rolling Eyes
Много често се събуждам с главоболие и вече се чудя каква възглавница да използвам.Последно си купих такава с мемори пяна на ТЕД и извивка на врата,горе-долу добре е, но не е ефекта "уау".Много е полезна темата и я чета с удоволствие и надежда, че някой ще даде съвет , от който болката поне ще се ограничи.Лек и безглавоболен ден от мен  Hug

# 613
Една позната ми каза че с три диви кестена под възглавницата си е решила проблема с главоболието. При положение че има около 150 и няколко вида главоболие не знам как се оправя с кестени, но не пречи да опитам. Решила съм да пробвам и алтернативна медицина. Билки, кестени и хомеопатия. Да видим пък там как ще е. Simple Smile

# 614
Въобще не мога да спя на извита възглавница  Naughty Аз не спя като нормалните хора ами на диагонал...За мен са най- удобни класическите, но и аз не съм открила моята  Confused

Общи условия

Активация на акаунт