Мигрена ( и майчинство )

• 106 852
  • 716
  •   1
Отговори
# 615
А има ли някакви медикаменти точно за главоболието преди цикъл?

# 616
Чери
явно запоследните няколко години и вариации от здравни реформи нещата са се променили. Мен не ме приеха в едната болница , в другата ме приеха след звънец на личната лекарка. Влязох с диагноза тумор на мозъка защото иначе не искаха нищо да ми правят. От приемната директно ме закарах на скенер. После на доплери ямр. отхвърлиха тази диагноза но се оказа че нямат право да ме изпишат защото не мога да си стояна краката - падах на земята Откарах там две седмици.

За мигрена на хормо нална основа пиех някакви хомеопатични профилактични зарегулираненивата на хормоните - не ми помогнаха ама хич

# 617
re_ge, Боже, какво си преживяла. Това е ужасно. В крайна сметка каква се оказа диагнозата? Сега как си?
Извинявай ако си писала вече за това, но не го намирам.

# 618
  • София
Така е никой внимание не обръща на хората...
Бях тия дни с УЖАСЯВАЩО главоболие от нищо не се повлия. Пих Ацефеин, Беналгин всичко пих никакъв ефект. Отидохме при невролог къде ли не ме прати каза че е мигрена предписа ми отново Хедан. Изсмя си един вид какво толкова ми имало. Вечерта се прибирам в къщи главоболието поутихна след три дни мъки. Светкавици какво ли не. Та....лягам аз да спа и по едно време като токов удар ми се тресе лявата ръка и крака. Уплаших ме станах да се поразходя по размина се. Лягам пак и получих неочакван гърч. Мъжът ми се уплаши а аз не чувам нито възприемам. Пак на доктор и на ЯМР откриха се бели лезии малки но ги има. Не оставяйте да ви се преспиват искайте изследвания защото после всичко е на нашите глави! Получих още един гърч и какво след това никой не казва. Посрещнаха ме с вечното оправдание "На нервна почва". Но аз не мисля че всичко е в резултат на нерви...

# 619
Ужасссс, стискам палци всичко да е ОК вече при теб  Praynig

Какво значи лезии? С какво те лекуват сега?

# 620
  • София, Люлин-8
muhmututurka Мила това с втренчванията ти казах, че не е на добре. Получила си конвулсивен припадък, съветвам те да направиш ново ЕЕГ при доц. Алексиев, ако можеш да прежалиш едни 70 лв. ако има нещо той ще го открие. Малко е дръпнат но си разбира от работата.  Peace

# 621
Какво значи втренчвания, още тогава питах  newsm78

# 622
  • София
muhmututurka Мила това с втренчванията ти казах, че не е на добре. Получила си конвулсивен припадък, съветвам те да направиш ново ЕЕГ при доц. Алексиев, ако можеш да прежалиш едни 70 лв. ако има нещо той ще го открие. Малко е дръпнат но си разбира от работата.  Peace

Да такъв получих, после цял ден единия ми крак малко се влачеше. А уж било тензиотонно главоболие и "обикновенна мигрена", какво значи обикновенна така и не разбрах  Sick  Добре че не се случи в присъствието на детето ми  Peace
В коя болница е доц. Алексиев?

# 623
  • София
Какво значи втренчвания, още тогава питах  newsm78

Не реагирам, викат ми говорят ми а аз просто гледам безразлично. След товасе свличам на земята и се започва. Изписаха ми Топилекс за сега.

# 624
  • София
Ужасссс, стискам палци всичко да е ОК вече при теб  Praynig

Какво значи лезии? С какво те лекуват сега?
Бели петна, които не са туморни образования. Според докторите било последствие от гърчовете, но ще искам и друго мнение. Мотаят ме три години вече.

# 625
re_ge, Боже, какво си преживяла. Това е ужасно. В крайна сметка каква се оказа диагнозата? Сега как си?
Извинявай ако си писала вече за това, но не го намирам.

След седмица ежедневни  пристъпи на мигрена в един момент мозъка ми изпуши, изгубих образ и картина. Виеше ми се свят не можех да фокусирам и да си стоя на краката. Невролозите бяха безсилни в рамките на седмица да ме вдигнат на крака и така като крайна мярка успяха да ме бутнат в болница. Направиха ми всичко като изследвания и  не намериха здравословна причина това да се случва. Откриха само понижения на чувствствителността на едната ръка като резултат. Предполагаха инсулт но не намериха доказателства. Лекуваха ме безуспешно с широк набор от лекарства. Предположиха стрес, умора, изтощение. Излекуваха ме с вливки на някакви комплекси витамини. Отне им две седмици. Като излязох започнах да чета и да изчислявам какво може да е. За себе си направих извод че е псевдомениер и мениероподобен синдром. Нека не се бърка с мениеров синдром.

# 626
  • София, Люлин-8
muhmututurka Доцента преди работеше в Александровска болница, сега си има частен кабинет, в квартал изток се намира, ето ти координати.

http://www.alexiev-neuro.com/

Това което описваш е прост парциален пристъп със вторична генерализация, а това дето ти се е влачил крака после се нарича пареза на Тод. А вторият за който си писала с втренчването е комплексен парциален с вторична генерализация. Топилекса донякъде може да купира нещата, но за да си сигурна, че си на правилната терапия може да минеш и  през Алексиев. Човека е написал учебник по клинична електноенцефалография и поне по мое мнение е най-добрия за ЕЕГ в България. Единствено той успя да локализира огнището на дъщеря ми, а тя е с гърчове от бебе и въпреки това винаги е имала чисти ЕЕГ-та. Peace
Откакто минах на неговата терапия за пръв път от години цял месец не ме е боляла глава. Иначе пристъпи още си имам но трябва време да се насити организма с лекарствата.
Другото което ще ти кажа е че няма как да си с обикновенна мигрена като имаш аура (светкавиците). Тези лезии в кой дял на мозъка са и предполагам, че са от дясно? И последен въпрос на колко години си? Между другото ако решиш да ходиш при Алексиев носи си ЯМР-то той ще иска да го погледне, но диска не разчета, той сам си гледа изследванията.  Peace
Да бе лезии от гърчове, друг път ха-ха-ха  Laughing, просто ме убиват с тея бисери, тогава на мойта дъщеричка на какво трябваше да й прилича мозъка като от бебе е с гърчове, на голямо бяло петно ли  Wink , по-скоро гърчовете може да са от лезиите.

raja_nikol Втренчванията представляват заглеждания в една точка и не можеш да реагираш, чуваш че те викат но не можеш да се обърнеш или да отговориш, аз ако ходя спирам, случвало ми се е и по средата на улицата да направя пристъп много е опасно. При мен траят от 20 секунди до 2 минути различно е всеки път.
А лезиите на muhmututurka представляват плаки (отлагания) в мозъчната тъкан, не се лекуват, ако има късмет да са на метабулитна основа, организмът може да ги абсорбира с времето.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 10:36 от romanol

# 627
Споменавате ЯМР, разказвала съм ви как преди години, бях бременна, преживях ужасен стрес, изкарах на крак нещо като микроинсулт- говора, размествах срички, периферното ми зрение изчезна, изтръпна ми челюстта....това мина и замина, дори не казах на лекарите.

Сега ми правят ЯМР заради пролактином, биха ли се видели евентуални поражения от тогава?
Вижда ли се и множествена склероза на такова изследване  newsm78

# 628
  • София, Люлин-8
Да МС се диагностицира основно с помощта на ЯМР и Евокирани потенциали. Peace
Микроинсулт също би трябвало да се вид.

# 629
Оххх, дано си права  Praynig

Освен пролектинома няма други аномалии

Общи условия

Активация на акаунт