Мигрена ( и майчинство )

• 106 857
  • 716
  •   1
Отговори
# 585
muhmututurka Проблемите със зрението преди пристъп са т.нар аура на мигрената.  Peace

Светкавиците са един от признаците на отлепване на ретината. Аз имам зрителни проблеми при мигрена но са по скоро замъглено или двойно виждане. За светкавичките мв посъветваха да не вдигам тежко. Но аз си имам миопатия, астегматизъм и други очни екстри.

# 586
  • София
muhmututurka Проблемите със зрението преди пристъп са т.нар аура на мигрената.  Peace

Светкавиците са един от признаците на отлепване на ретината. Аз имам зрителни проблеми при мигрена но са по скоро замъглено или двойно виждане. За светкавичките мв посъветваха да не вдигам тежко. Но аз си имам миопатия, астегматизъм и други очни екстри.

На очен лекар бях лятото нищо не ми казаха, не съм била за диоптри. Какви изследвания се правят за ретината или лекаря само те гледа? Мен ми снимаха очите след това на компютър в клиника Вита.

# 587
  • София
Странно е че не са излязли на ЕЕГ-то.  newsm78

По време на ЕЕГ-то бях със силно главоболие. Когато се върнах вкъщи и ми се появиха три пъти в рамките на 10-15 минути като всеки по-дълги бяха. Седем часа след това получих силно главоболие. Не знам дали има връзка.

# 588

На очен лекар бях лятото нищо не ми казаха, не съм била за диоптри. Какви изследвания се правят за ретината или лекаря само те гледа? Мен ми снимаха очите след това на компютър в клиника Вита.

ето тук една статия

http://medicine-bg.com/za-patzienta-5/otlepvane-na-retinata-10.html

# 589
Да, антидепресанта го спрях отведнъж. Пих го само около 20 дни. Възможно ли е от нето да е тоя зор. Днес пети ден с главоболие. Отидох отново на невролог. Тя пък опроверга доцента като каза че това гламоболие което описвам в момента не е мигрена. То наистина е много по-различно затова се плаша. Имам шипове във врата установени с рентгенови снимки. Сега болката е във врата, но само в дясно. Отива нагоре към слепоочието
 Просто цялата дясна половина. Когато легна и си наместя главата болката спира. В изправено положение ако се наглася някак позата на главата не ме боли, но щом се завъртя или положа елементарно усилие като кашляне , кихане или нещо друго е ужас. Пулсира и затопля много неприятно. Невроложката отсече невралгия и ми изписа волтарен супозитори че ми е кофти стомаха и габагамма, което е лекарство за епилепсия, което категорично няма да пия. Дали е от шиповете новата ми придобивка?

# 590
  • София, Люлин-8
Ако са в резултат на отлепване на ретината тези зрителни явления ще са постоянни а не на пристъпи и то точно преди мигренонозната криза или поне периодите на проява ще са доста по-дълги.  Peace
Бях чела за тези симптоми защото мъжа ми има някакви такива светкащи от близо вече година насам траещи по 10-15 минути, но при него главоболие няма. Първо решихме, че са от очите, но там си е ок, посли решихме че е от стрес, ама наскоро не е стресиран пък пак ги има, ама мъж не мога да го накарам да се изследва, а това определено ме притеснява.  Rolling Eyes

muhmututurka
ти като си била на очен имаше ли тези симптоми вече?

# 591
Има т.нар. лъжлива мигрена. Това са късметлиите, които получават само признаците че предстои мигренозен пристъп. Някои имат блещукащи светлинки, други аура, но така и не стигат до същината на мигрената , тоест не ги сваля на легло. Те нямат главоболието и гаденето и останалите екстри. С това се изчерпа мигрената. Добре е обаче това да го установи и невролог. Ние тук само споделяме мнения.

# 592
Романьол
Сега се сещам че от светкавички до светкавички имам разлика.
Преди пристъп но доста часове преди това и не всеки път  получавам нещо като калейдоскоп. Сякаш гледам през релефно стъкло и вода през което образа е мътен с пробягващи светлини. Наистина трае поне 10-15 минути. После идва първа фаза главобол.
Другите светкавички за пълен блокаж на зрението- като бенгалски огън в тъмнина за няколо секунди. Те не са ми сързани с главобола. Получавам ги 3-4 пъти годишно. Особено ако имам тежко физическо натоварване.

# 593
Чери, така сега като го описваш наистина не ми прилича на мигрена. Поне мен като ме боли няма начин да си наместя някак главата, че да не усещам болка. Единствено дето ме влече да легна на тъмно и тихо, но това е защото обратното ми се отразява още по-зле.

Не знам, ако наистина е от шипове, може пък да се оправиш и от разни мазила.  Но не видях да са ти изписали такива.

# 594
Невроложката каза че поради възрастта ми ( 49 години ), мигрената ми се е превърнала в друг вид главоболие някаква невралгия. Изписа ми Гаммагаба ( лекарство за епилепсия ???????) и Волтарен.
Имам мигрена от детската градина и съм много наясно със протичането и. Заради различното главоболие отидох на лекар че ме е страх да не е нещо лошо. Някак и световъртеж имам и постоянно гадене. А и заедно с това и някаква хрема ме натисна, която ме държи вече 10 дни. Нещо комплексно е явно.

# 595
Невроложката каза че поради възрастта ми ( 49 години ), мигрената ми се е превърнала в друг вид главоболие някаква невралгия. Изписа ми Гаммагаба ( лекарство за епилепсия ???????) и Волтарен.
Имам мигрена от детската градина и съм много наясно със протичането и. Заради различното главоболие отидох на лекар че ме е страх да не е нещо лошо. Някак и световъртеж имам и постоянно гадене. А и заедно с това и някаква хрема ме натисна, която ме държи вече 10 дни. Нещо комплексно е явно.

Псевдоминиер? Не го ли предположиха? Да имаш залитане, проблеми с равновесието?

Другият вариант с такива болки е заради хремата поради проблеми с израняване налягането на евстахиевата тръба. Боли както описваш - уж невралгично но не е.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 10:10 от _re_ge

# 596
  • София
Ако са в резултат на отлепване на ретината тези зрителни явления ще са постоянни а не на пристъпи и то точно преди мигренонозната криза или поне периодите на проява ще са доста по-дълги.  Peace
Бях чела за тези симптоми защото мъжа ми има някакви такива светкащи от близо вече година насам траещи по 10-15 минути, но при него главоболие няма. Първо решихме, че са от очите, но там си е ок, посли решихме че е от стрес, ама наскоро не е стресиран пък пак ги има, ама мъж не мога да го накарам да се изследва, а това определено ме притеснява.  Rolling Eyes

muhmututurka
ти като си била на очен имаше ли тези симптоми вече?

Имах ги. По принцип отдавна и глава ме боли. Не съм се спряла по лекари да ходя, а единствено до сега потвърдиха анемия.

# 597
  • София, Люлин-8
muhmututurka Значи не са от очите.  Peace

Благодаря момичета пак ще се опитам да го накарам да отиде на лекар.  Hug

# 598
  re-ge  Да ,имам залитане наистина и лек световъртеж. И аз подозирам че има общо с хремата, но никой не обръща внимание от лекарите. Тук във форума, се лекуваме по-успешно. Дано като отмине спре и болката че е отврат.

# 599
   Тук във форума, се лекуваме по-успешно.

Направо е така  Peace Преди години имах ужасно главоболие, ама толкова ужасно и при мигрена не е било, много се уплаших, с дни не минаваше, като легна ставаше ад. И много ме болеше над зъбите, все се натисках там. Ходих на лекар- нищо, нервна почва..тензионно главоболие дрън дрън. Изчетох всичко, почти се бях отписала вече и открих диагнозата си- максиларен синузит.

Отивам на УНГ, и директно заявявам диагнозата  Mr. Green Засмя ми се доктора и ме прати на снимка- ами вярно, точно такова си беше, само лекарството не знаех Laughing

Общи условия

Активация на акаунт