Мигрена ( и майчинство )

• 106 858
  • 716
  •   1
Отговори
# 630
  • София
muhmututurka Доцента преди работеше в Александровска болница, сега си има частен кабинет, в квартал изток се намира, ето ти координати.

http://www.alexiev-neuro.com/

Това което описваш е прост парциален пристъп със вторична генерализация, а това дето ти се е влачил крака после се нарича пареза на Тод. А вторият за който си писала с втренчването е комплексен парциален с вторична генерализация. Топилекса донякъде може да купира нещата, но за да си сигурна, че си на правилната терапия може да минеш и  през Алексиев. Човека е написал учебник по клинична електноенцефалография и поне по мое мнение е най-добрия за ЕЕГ в България. Единствено той успя да локализира огнището на дъщеря ми, а тя е с гърчове от бебе и въпреки това винаги е имала чисти ЕЕГ-та. Peace
Откакто минах на неговата терапия за пръв път от години цял месец не ме е боляла глава. Иначе пристъпи още си имам но трябва време да се насити организма с лекарствата.
Другото което ще ти кажа е че няма как да си с обикновенна мигрена като имаш аура (светкавиците). Тези лезии в кой дял на мозъка са и предполагам, че са от дясно? И последен въпрос на колко години си? Между другото ако решиш да ходиш при Алексиев носи си ЯМР-то той ще иска да го погледне, но диска не разчета, той сам си гледа изследванията.  Peace
Да бе лезии от гърчове, друг път ха-ха-ха  Laughing, просто ме убиват с тея бисери, тогава на мойта дъщеричка на какво трябваше да й прилича мозъка като от бебе е с гърчове, на голямо бяло петно ли  Wink , по-скоро гърчовете може да са от лезиите.

raja_nikol Втренчванията представляват заглеждания в една точка и не можеш да реагираш, чуваш че те викат но не можеш да се обърнеш или да отговориш, аз ако ходя спирам, случвало ми се е и по средата на улицата да направя пристъп много е опасно. При мен траят от 20 секунди до 2 минути различно е всеки път.
А лезиите на muhmututurka представляват плаки (отлагания) в мозъчната тъкан, не се лекуват, ако има късмет да са на метабулитна основа, организмът може да ги абсорбира с времето.

romanol Благодаря ти за изчерпателния отговор Peace
Всъщност естествено им споменах за тия втренчвания и те ми се изсмяха, само при деца ставало била съм голяма за такива неща. Но е факт, че счупих чиния и се разрязах, усетих само нещо все едно мигам с едното око и след това се видях вече порязана.
Второто мнение беше, че петната са разширени кръвоносни съдове. Така и не разбрах за сега какво са.
Ще си запиша час и при доцента, че ЕЕГ-то в Токуда не ми вдъхна особено доверие, електродите нещо не стояха на едно място, мърдаха един вид Grinning

# 631
Мушмутутрка
А как е кръвоснабдяването на мозъка? Имам приятелка с леко отплесвания кяото не приемаше на сериозно птедупрежденият ми до единпът когато решила да се протегне в тоалетната. Губи образ и картина пада и чупи крак на три места. Казва че чувала но не можела да реагира.  Оказва се нещо си там закривено на врата й спирало добрия приток на кръв към мозъка. Така всичко се разкри от раз.

# 632
  • София, Люлин-8
Некомпентентността на някои невролози дори не искам да я коментирам за толко години съм се наслушала на маса глупости. Комплексните парциални пристъпи могат да бъдат с втренчване, като при тях човек се стяга, щом си счупила чинията и при теб е така. Те не зависят от възрастта, може да ги отключиш във всяка възраст аз съм на 35 години, обикновенно се отключват от някаква травма, удар по главата например. ЕЕГ отчита много и различни промени в мозъка не само епилепсия.
Имай предвид че за час при доцента се чака доста сега ще ти запишат час чак за догодина затова не отлагай обеди се.  Peace

Ако беше съдово трябваше на доплера да го хванат. Но ако нищо не отчете пак ЕЕГ-то може да пуснеш един ЯМР с контраст.  Peace

# 633
  • София
Мушмутутрка
А как е кръвоснабдяването на мозъка? Имам приятелка с леко отплесвания кяото не приемаше на сериозно птедупрежденият ми до единпът когато решила да се протегне в тоалетната. Губи образ и картина пада и чупи крак на три места. Казва че чувала но не можела да реагира.  Оказва се нещо си там закривено на врата й спирало добрия приток на кръв към мозъка. Така всичко се разкри от раз.
Два пъти ходих на доплер казват, че мозъкът се оросява добре, артериите са чисти и никъде няма притискане  Thinking Възмотена съм от мненията на някои лекари и вечният израз "Живей си спокойно".

# 634
  • България
Здравейте, момичета!
С мигрена съм от години. В момента ми разрешават само парацетамол, но не ми помага. Нещо сещате ли се, което да облекчава болките - чай или нещо друго? Повръщам, малко ме отпуска и след малко започва пак. От вчера съм така.

# 635
  • София
Тортичка,

Когато бях бременна ходих на масажи и ме облекчиха доста. Бях доста бременна обаче. Около осмия месец мисля. Преди това бяха се поразредили пристъпите и пиех кафе с парацетамол. Помагаше ми. То и самото главоболие бе доста по-леко. Ако искаш на лични мога да ти дам координати на студиото за масажи.

# 636
И аз съм доволна от ефекта на масажите - ходя на гръб всяка седмица, размачква ми и врата, мисля, че помага за оросяването и при шипове. Ходила съм, когато ме боли глава и след това ми е по-добре. Другото е един масажор от Лидл  - https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6%D0 … gdpR5WSQY9s-Do%3D, от който съм доволна. Взимам лекарство, лягам в тъмна стая и пускам масажора и се унасям да заспя. Личната винаги ми казва много течности, което е трудно ако ти се гади и повръщаш. / с мигрена съм от 20 год./

# 637
Възмотена съм от мненията на някои лекари и вечният израз "Живей си спокойно".

нали не е на тяхната глава...

# 638
  • София
Некомпентентността на някои невролози дори не искам да я коментирам за толко години съм се наслушала на маса глупости. Комплексните парциални пристъпи могат да бъдат с втренчване, като при тях човек се стяга, щом си счупила чинията и при теб е така. Те не зависят от възрастта, може да ги отключиш във всяка възраст аз съм на 35 години, обикновенно се отключват от някаква травма, удар по главата например. ЕЕГ отчита много и различни промени в мозъка не само епилепсия.
Имай предвид че за час при доцента се чака доста сега ще ти запишат час чак за догодина затова не отлагай обеди се.  Peace

Ако беше съдово трябваше на доплера да го хванат. Но ако нищо не отчете пак ЕЕГ-то може да пуснеш един ЯМР с контраст.  Peace

За съжаление ЕЕГ ми показа пароксизмална активност и други разни неща. Ходих при доцента. Каза че имам епилепсия придобита. Така и не разбрах какво означава това newsm78
Може ли да имам мигрена и епилепсия едновременно? Имам чуството че има връзка между двете заболявания...

# 639
  • София, Люлин-8
Да аз съм така. Peace
Има генетично заболяване наречено мигрена епилепсия синдром.
Пиши ми на лични и ако искаш дай някакъв телефон утре да се чуем.
Казах ти че си с епи. Темпорална ли е?

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 21:31 от romanol

# 640
Тортичка, стискай зъби. И аз карах на парацетамол през бременността. кризите бяха  по-леки, но мигрената си е мигрена. Удуващо, при мен масажите не помагат. напротив. След масаж ме почва  Crazy  Crazy Пробвах с магнерот известно време, но никакъв ефект. Тези дни бях три поредни с кризи и направооо  Shocked Shocked

# 641
  • България
Ох, стискам зъби аз, ама..... На около две седмици се появява. Като усетя, че започва, изцеждам един лимон и с тампон за грим го втривам в слепоочията, тила и челото. През 15 мин. мисля, че беше. Пия парацетамол, лягам в тъмна стая и чакам...
За лимона четох и в тази статия:
http://www.bgbilka.com/1439/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%B1 … 0%BB%D0%B8%D0%B5/

# 642
  • София
След определени седмици можеш да взимаш и ибупрофен. Но виж колко точно.

Аз тия дни съм с някакво нощно главоболие. Много странно.

# 643
  • България
Всеки път питам дали мога поне нурофен да пия, но не ми разрешават. Може след третия месец да разрешат. Другия път ще питам пак.

Да не е от кръвното нощното главоболие?

# 644
  • София
Всеки път питам дали мога поне нурофен да пия, но не ми разрешават. Може след третия месец да разрешат. Другия път ще питам пак.

Да не е от кръвното нощното главоболие?

По принцип пише това: "Бременност:
Обърнете се за съвет към лекар преди да започнете лечение с ибупрофен.
Употребата на ибупрофен през първите 6 месеца от бременността трябва да бъде само по лекарско предписание.
Не приемайте ибупрофен през последните 3 месеца от бременността. "

Аз втората бременност си го взимах на моя глава, че парацетамолът не ми действаше и прецених, че е по-добре да спра мигрената, отколкото да стигна до повръщане и контракции от него, примерно.

Кръвното ми е все ниско.

Общи условия

Активация на акаунт