Витилиго 3

• 233 794
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 960
Хъм, това с пилинга може да е кофти идея, според мен, особено ако е с твърди частици. Лекарката специално ме предупреди, че не трябва да се жули, търка и прочее кожата. Преди да знам за това и че има витилиго, бях изтъркала малката зад ушите - при това с памук - и там наистина са останали светли петна. Може би не при всеки важи, не знам.

# 961
Да попитам позволявате ли си с това заболяване да си правите козметични процедури в професионални салони,  и дали може да се отрази негативно някоя от тях?
Дори заличава леко,защото премахва мъртвата по-тъмна кожа ,а и после камуфлажа седи много по-трайно и естествено
Да разбирам ли, че лек пилинг не би навредил? Защото от доста време не смея да посетя козметик или маникюрист.Тъй като след едно посещение при маникюрист, където ми махаха и  кожичките около ноктите, още на следващия ден ми се появиха петна над ноктите.  Sad  От тогава си мисля,че ако кожата се нарани може да се появят нови петна на засегнатите места.
е чак пък толкова-как така веднага на следващия ден ,едва ли е от това...аз и татуси имам даже,дори мисля още да си направя да поприкрия петна
Абсолютно вярно.. дори първото ми петно се получи на мястото на малка рана!

# 962
Здравейте,
бихте ли ми дали съвет. И аз имам бели петна, за съжаление намират се на лицето ми и се увеличават. И това не се харесва от клиентите ми и работодателят ми. Нещата отиват натам да ме уволни, защото имам този здравословен проблем. Може ли да ми помогнете?

# 963
Това е супер гадно. Можеш да го съдиш, ако те уволни.
Иначе, ако искаш да направиш нещо за петната - само прикриване с грим ми хрумва.

# 964
Аз прикривам с грим и витиколор, голяма играчка е, но се получава

# 965
Ами как да го осъдя, като причина по документи той може да си измисли всичко. А истинската причина той ми я намеква всеки ден. Какъв грим помага?

# 966
Къде продават най-евтино витиколор онлайн? Аз го намерих за 37.59 лв. Някъде по-евтино намерихте ли?

# 967
Ами как да го осъдя, като причина по документи той може да си измисли всичко. А истинската причина той ми я намеква всеки ден. Какъв грим помага?

Това е дискриминация, наистина е кофти, но трябва да е наистина сериозно, за да те уволни за нещо, не просто ей така, виж ако не си вършиш работата може и да успее, но ако нямаш проблем в това отношение ако те уволни, пускаш жалба. Не знам точно какво работиш, но не се оставяй така.

# 968
  • Пловдив
вземи си дермакол, всичко прикрива

# 969
Много съм отчаян. Пелите петна се появяват по лицето ми и сякаш правят лицето ми на парченца от естествения ми цвят. То докато умра няма да остане нищо по лицето ми както е било. Чувствам се обезобразен. Моля ви, помагайте.

# 970
  • София
Здравейте,
бихте ли ми дали съвет. И аз имам бели петна, за съжаление намират се на лицето ми и се увеличават. И това не се харесва от клиентите ми и работодателят ми. Нещата отиват натам да ме уволни, защото имам този здравословен проблем. Може ли да ми помогнете?

Не вярвай на това! Най-вероятно само ти си го мислиш. Миналата седмица летях до някъде - едната стюардеса беше с витилиго по ръцете и лицето. Мислиш ли, че се притесняваше? Ни най-малко! Говорихме си доста - тя просто не му обръща внимание. Усмихваше се през цялото време, супер лъчезарна. Едва ли някой си каза - Ауу колко е страшна!

# 971
Здравей и аз имам витилиго и аз се бях отчаял много но един ден видях едно момче което бях виждал и преди с много бели петна имаше петна по главата по краката по ръцете. След време като го видях невидях да има петна което ми подсказа че все пак има някакъв начин. Аз имам петна на врата по главата отгоре, на гърба и краката но петната ми са малки само на гърба ми е поголямо. Ако ти са от скоро белезите може и да оспееш да ги излекуваш. Значи колкото повече се притесняваш толкова белезите стават по големи. На момчето което ти казвам че белезите са изчезнали наистина имаше много белези които се бяха махнали изцяло но на ръцете си имаше белези и близо до брадичката имаше малко. Попитах неговата маика как са се махнали белезите. Тя започна да ми обеснява с какво го е мазала и при кои лекар са били.
Радваше се че повечето петна са изчезнали. Но на ръцете така и не са оспели да ги излекуват.
Не помня името на лекарството с което го е мазала. Тя ми каза лекарката при която са ходили.
На мен ми изписа съвсем различни лекарства при това не са евтини към 90 лева.
Твоето витилиго може да не е същото като моето. Ще ти кажа лекарствата но по добре отиди на лекар.
Хапчета LIPOACID combi по едно хапче на ден. Elocom 0,1% cream мазило мажеш сутрин петната. Elocom 0.1% cutaneous solution това е лусион ако имаш петна  по главата отгоре кадето е косата маже се в скалпа сутрин лусиона е само за скалпа. Elidel cream мазило мажеш само вечер петната.
Казваш че петната са ти по лицето затова по добре непробваи нищо докато не отидеш на лекар. Моето витилиго се появи преди 10 години изгоря ми гърба от слънцето и ми стана голяма рана на гърба така и не отидох на лекар което беше голяма грешка. Витилигото ми бе спряло да се разпостранява до преди една година докато не започнах да се притеснявам и започнаха да ми излизат бели петна над челото срам ме беше да излизам макар че петната повече ми бяха в косата но си личаха. Когато отидох при лекарката ми исписа тези лекарства и ми каза да излагам белезите по 20 - 30 минути на слънце.
Но и да ги пазя когато слънцето е много силно да не се подлагам на сланчеви лъчи по обяд.
Всеки ден излагах белезите на слънчеви лъчи но не както тя ми каза по 20- 30 минути а по 2 до 3 часа карах колело по планината. Наи пресните белези почти придобиха цвета на кожата тези на главата и не си личат. А първият ми белег които е на гърба и  е по голям доста потъмня но не се е махнал но аз ще продължавам да го лекувам.  Аз съм от Асеновград . Лекарката за която ти говоря работи в асеновградската болница само първа смяна мисля че е до 1 часа. Кожен кабинет. Може да намериш и някои по добър лекар. Не се предаваи нелечима болест няма всичко се лекува. Мога да ти кажа само едно никога не се предаваи.

# 972
Не мога да се съглася,че един разумен работодател ще се лиши от свой служител,само заради витилигото му! Виждала съм хора с витилиго на всякакви места- в офис на мобилен оператор,фризьор,журналист,лекар...все публични професии и никога не съм чула някой да бъде дискриминирам заради това в 21 век! Каква е твоята професия,че толкова и пречи витилигото Simple Smile

# 973
Работя като сервизен техник в компютърна фирма и се срещам с много клиенти.

PAROV много ти благодаря. Ходих няколко пъти на различни кожни лекари и честно казано не останах доволен. На частно - за около 5 мин ми взе 30 лв. на другия чрез личната погледна - беше честен каза ми витилиго. Изписа ми за мазане и да отида след време пак. Не отидох, защото не виждах смисъл. Само пари давах по тях, почти никаква помощ. За сега съм на самолечение и самонаблюдение и анализиране - от кое как се влияя. Опознавам витилигото общо взето.

krazy501 и аз бях така като стюардесата, но като се появиха нови, просто рухнах, затова и пиша тук.

Последна редакция: пт, 30 окт 2015, 23:51 от user7_

# 974
Работя като сервизен техник в компютърна фирма и се срещам с много клиенти.

PAROV много ти благодаря. Ходих няколко пъти на различни кожни лекари и честно казано не останах доволен. На частно - за около 5 мин ми взе 30 лв. на другия чрез личната погледна - беше честен каза ми витилиго. Изписа ми за мазане и да отида след време пак. Не отидох, защото не виждах смисъл. Само пари давах по тях, почти никаква помощ. За сега съм на самолечение и самонаблюдение и анализиране - от кое как се влияя. Опознавам витилигото общо взето.

krazy501 и аз бях така като стюардесата, но като се появиха нови, просто рухнах, затова и пиша тук.
ако сервизния техник ми оправя техниката и съм доволна,все ми е едно дали има петна и перо в з.. с ивинение.Ако си добър в работата си сменяй сервиза и ограничения си шеф!

Общи условия

Активация на акаунт