Витилиго 3

• 233 754
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 975
Спазвате ли диети? Какви?

# 976
  • София
Здравейте , да споделя и аз ... имам витилиго от около 15 години, опитвала съм какво ли не ... ефект нулев. Преди известно време попаднах на сайт в който предлагат Витилиго органикс... не вярвах много , но го взех все пак да пробвам ... мажа се вече около 2 седмици и за мое учудване вече виждам подобрения... освен това пия и витамини , може и те да оказват влияние . Надявам се да съм ви била полезна Simple Smile

# 977
monyyy, това е чудесна новина,поздравления! Сподели малко повече информация-къде се предлага това Витилиго органикс? Ако може сайт да се прочете какво представлява!

# 978
  • София
Случайно попаднах на него http://www.vitiligoorganics.com/ това е сайта , много се чудих дали да си го взема , тъй като не е много евтино . А надежда бях изгубила всякаква , но все пак дават 100% или възстановяват парите Simple Smile Освен това с него приемам витамини А, Е, Д и гинкобилоба. Съжалявам само, че нямам снимки преди да го започна Simple Smile

# 979
  • София
Пропуснах да кажа , че са нужни 6 месеца за пълно репигментиране , аз се мажа от 2-3 седмици с него ... иначе самото лекарство мирише доста кофти (аз му свикнах де ) , но е много мазно и се използва супер малко от него Simple Smile

# 980
Същата фирма разпостраняваше продукта Мелагенина ,който според филмите ,които прожектираха беше на 80% ефективен.Обаче до сега излиекуван с Мелагенина и УВ лампа няма! Поне не беше скъпо.А това сега е направо пладнешки обир #2gunfire

Здравейте, аз съм една от наполовина излекуваните с Мелагенина и УВ лампа.
От 1 клас имам витилиго, от симетричното,- долу при свивките на краката и на коленете имах петна, колкото кокоши яйца. Отделно имам дребни пръснати по тялото и свивките, но те са бял кахър, защото са малки. От малка майка ми ме преследваше с Мелагенина в ръката, за да ме маже, а по-късно и да меи напомня за дневните намазвания. Лятото след намазване се печах на слънце, а зимата облъчвахме  петната с лампа в къщи.  След може би 1 година започнаха първите островчета по петната на коленете, и на двете. Така постепенно островите ставаха по-големи, повече на брой и покриха окончателно петната на коленете ми. След 8 клас на всички снимки аз съм с нормални колене Simple Smile От тогава аз нямам там петна, сега съм на почти 40 години и съм майка на прекрасен син. На коленете ми няма и помен от витилигото, сякаш никога не го е имало, имам безброй снимки , като доказателство през годините. На петната на свивките започнаха същите острови, но спряха в един момент и останаха на определен етап, обезсърчих се и престанах да мажа. Така и останаха и до днес, но съм ги приела. Нови петна нямах до миналата година. Сега имам под едното око ново, растящо бавно но сигурно. Първото петно на лицето ми, нямах там до преди това. Убедена съм , че причина за това е новата ми стресираща работа , от която успях да се оттърва в края на миналата година. Работих я 3 години, което съвпадна с появата на новото петно-... много нерви , сълзи, притеснения и унижения преживях и ето резултата. Косата ми значително побеля също, подозирам, че имам нови и по скалпа, но се боядисвам и нямам точна преценка.
Смятам отново да си купя Мелагенина, докато петното на лицето ми е младо, но се страхувам , че е близо до окото, имам и малко на клепача. Онази Мелагенина, беше купена от КУба, международен шофьор я донесе на баща ми. Пробвала съм и германско производство, но беше адски силна и получих мехури от изгаряне , след излагане на слъце на терасата.
Като край на дългия пост ще кажа само, че съм на мнение, че на различните хора действат различни лекарства за витилиго. Факт, за който нямам обяснение.
Но ние, хората с витилиго трябва да се приемем , каквито сме, за да ни приемат и хората!
Обичайте се !
 Hug

# 981
А това лекарство Vitiligo organics може ли да се поръча-има ли доставка до България!?

# 982
Здравейте на всички,аз ще споделя,че с ламата на филипс се движим доста добре вече около месец и нещо, смятам че за този период добре се справям- има стесняване на петна и потъмняване(избледняване) не знам коя точно дума да използвам..но това само като за начало.Исках да ви споделя нещата,които забелязах че накараха витилигото да се движи много по -бавно.Започнах да спортувам..лятото активно тичам,пия по минимум 2 л вода..спрях всякакво  газирано и месо( Naughtyне напълно,но в минимални количества)..избягвам да ям вредни храни пални с е-та,наблягам на домашни неща със сигурен произход и забелязах ,че скоростта на разпространение значително се забави.Грижете се за тялото и духа,за да достигнете баланс.
Весел ден на всички! Grinning bowuu Peace

# 983
Здравейте,

Какво Ви е мнението за Vitix  таблетки и гел, Витискин хидрогел? Някой ползвал ли ги е и дават ли някакъв резултат?

# 984
  • София
Здравейте,

Какво Ви е мнението за Vitix  таблетки и гел, Витискин хидрогел? Някой ползвал ли ги е и дават ли някакъв резултат?
Здравейте , аз съм ги ползвала , резултат при мен нямаше ниакъв , даже измазах по 1 , взех си втора опаковка от 2те и се отказах да ги ползвам , тъй като не виждах ефект ... Simple Smile

# 985
Попаднах на един сайт в който един доктор много ги хвали http://evromedbg.com/2013/05/vitiligo-%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D … 0%B2%D0%B5%D1%82/

Има обаче една българска поговорка "Не питай старило, питай патило" Wink
Препоръчва се поне 3 месечен курс на лечение като миним, дори и за 6 чета. monyyy ти колко успя да направиш?

Чета, че някъде се препоръчва диета, а д-р Дренски в горепосочената статия, казва, че няма нужда. Някой с опит?

# 986
  • София
Точно др.Дренски ги беше препоръчал в една статия , аз от там се запалих , взех ги около 3 месеца се мазах , но нямах и една точица подобрение ... но казват че на всеки различно му действат ... до колкото помня не бяха съвсем евтини (аз онлайн си ги взимах ), но 1 беше около 40и няколко лева , ако не греша...

# 987
И аз четох тази статия и много се чудих за витискин гел, но не го поръчах. Дерматолог ми изписа протопик и него не съм взела още. Сега намазвам петната с отвара от орехови листа и ракия. Да мине месец - два и ще почна и с протопик. Макар, че доктора ми каза да не очаквам чудеса  Sad

# 988
Забелязвам бели петна и при детето си, но мъжа ми ме успокоява, че са белези от рани.
Как дерматологът установява витилиго, има ли някакви по-специални изследвания?

# 989
  • София
При мен витилигото започна точно с белези от рани Sad не искам да те отчайвам , посъветвай се и с лекар ... На мен изследвания не са ми правили тогава , просто ме погледа др. и каза"витилиго"

Общи условия

Активация на акаунт