СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Всъщност май за техните 2 години и половина, е пресилено да се обличат/ обуват.
След някой и друг месец може би да, но сега...
ОО, Ането, гуш.  Hug
В нашата ясла държат децата да се оправят сами от кръста надолу, без обуването на чорапките само. т.е събуване на обущета, чорапки, панталонки и гащички и съответно обуване на същите без чорапките. Казаха, че до 3 трябвало да могат и нагоре да се оправят.  
Не помня как беше при Мони, а Павел не е ходил на ясла и си го обслужвахме тотално до 3 годинки /да не говорим, че баба му го обикаля и до днес "да помогне", ако го докопа.  Mr. Green. Но Ради са го научили в яслата и се справя идеално. Дори си слага чорапките в пантофките и после си подрежда пантофките едно до друго, слага си и дрешките на облегалката на стола. Като войниче е.  Heart Eyes

# 436
  • София
Ане, Галето може сама да си обува пантофките, чорапите, гащите, чорапогащника и панталончето. В слагането на потниците и блузките също има доста успехи, но невинаги успява да си намери ръкавчето, след като вкара блузката през главата. Wink Това са ясленски сръчности, просто Борето е отскоро в яслата и затова още не се е научил. Hug 

Косьо и Зори отпътуваха днес при баба си за ваканцията. За първи път ги пуснахме двамата сами с автобуса. Много ми е необичайно да сме с едно дете. Като сложих Галя да спи, вкъщи стана толкова тихо, че чак се чудех дали тя ще успее да заспи. Simple Smile  Заспа без проблем, де.  Wink 

# 437
Иринка добре е снаха ти. Малко конюктивит пипна в яслата, та сега се гледаме. За обличането и събличането, може, но го прави когато си иска. Не винаги. За пампите. Бяхме ги маханали, но започна да се напишква нощем и върнах нощния памперс.

Не иска да ми казва цветовете, и не знам дали да се притеснявам.  Thinking ooooh!

Лемонова не завиждай, а работи по въпроса  Heart Eyes

Аз съм от седмици с един гаден плексит, направо полудявам. Не мога да легна, нито да седна нито нищо. И хапчета не мога да пия. Няма спане, няма почивка  Sad
Така.Оплаках се  Mr. Green
Приятен ден от мен  Hug

# 438
Те не започват ли да ги разпознават и казват около 2 г. и половина? Маги ги знае и казва от преди месец, два. Бърка някои, но основните си ги знае.

# 439
Те не започват ли да ги разпознават и казват около 2 г. и половина? Маги ги знае и казва от преди месец, два. Бърка някои, но основните си ги знае.

Идея нямам. Например знае, че домата е червен, но като я попитам нещо друго - пак червено какъв цвят е, казва амиии Домат  Mr. Green

# 440
Хахаха, много е сладка. Ама ето, че знае. Просто в началото явно свързва червения цвят според както го е научила, т.е. чрез домата.

# 441
Ние с цветовете също сме скарани newsm78
Взехме и книжки за оцветяване/по-скоро амбициозните и баба и дядо ги взеха Mr. Green/ и я забелязах,че внимава да не излиза от очертанията.Аз имам навика да запълвам из вестниците буквите Е,О,В....и снощи като отворих един вестник,много се смях виждайки запълнени повечето букви Joy
Не се облича сама.Според мен,не че не може,а по-скоро няма желание.Иначе си се храни самичка и със супите се справя.С гърнето имаме напредък от вчера.Седяла е два пъти и е ползвано по предназначение.Разбира се не си е казала сама,че има пиш или ако,но упоритата свеки я е държала и двата пъти си е свършило всичко детето.Малко помалко мисля,че ще се справим.До 2 месецанай-много се надявам да сме без памперс.

# 442
Готово, подадохме докЮментите Simple Smile

Суити, викаш празна къщата.
Имам позната, ражда на 19, сега е на 37-38, дъщеря й е студентка,
майката е в депресия, чувства се самотна, бабата също, единствено внуче й е.
Тъй-че правилно, че раждаме след 30така - почивка няма, сладка суматоха,
къде сладка, къде в повече  Simple Smile

Стел, не остана. Ния е много сладка, страшни муцунки прави, джиджана както някъде казваха.

Иринка, хубави снимки.

Цветовете - май скоро не съм го питала,
но определно не ги знае.

А по повод двигателните умения, мнение нямам, но май се притенявате напразно.

Вярно градината на много учи, колкото и да я плюем понякога ( аз лично заради менюто, не заради друго).
Много е важен учителя, чудеса прави, дано всички късмет да имаме и на такива да попаднем

# 443
И ние подадохме. В две почти ни отрязаха, в третата дадоха сламка да се хванем та да видим.

# 444
Успех ви за документите  Praynig

Аз от яслата съм доволна. Може да не знае цветовете, но пък вечер у нас са нон стоп концерти Simple Smile
С градината нямам проблем. Места колкото искаш. Давайте децата, ще ги гледам  Mr. Green

Целувки.Изчезвам  Heart Eyes

# 445
Здравейте!
И ние вчера подадохме документите, след нощуване по колите. Повечето, които висяхме пред градината от 14-17 часа бяхме от яслените групи. В градината номера започнаха от 250, нашето е 284, надявам се да ни приемат. Другата седмица като ходя да плащам ще подпитам, дали имаме шанс и дали може от юни да я прехвърля. Интересното е това, че в повечето градини са приемали документите на яслените групи през март, преди другите. В нашата се опитват май да следват правилата, та ще видим какво ще излезе накрая.
Криси от вчера е пак без памперс, и пак съвсем сама си реши и се оправя. Може да се облича и съблича сама от кръста на долу, отгоре понякога се затруднява или си слага блузката наобратно. Храни се самичка, с всеки изминал ден има напредък в говореното. Преди седмица, когато броеше беше трудно да различиш цифрите, но вчера ме изненада, че почти всички ги казва правилно и самничка си ги брои. Все още не може да казва "В", но пък вече казва "Ф", преди и двете букви бяха "Х". Цветовете и при нас куцат, чесно казано не им е фенка, поне засега.
Този път Криси изкара ЦЯЛА седмица на ясла и е добре, такова присъствие не е имала от октомври. Но и на госпожите нещо май им е станало, взимам Криси съблечена, а не чисто мокра, както редовно се случваше преди. А тя милата, първият ден си я взехме с рев, не искаше да си тръгва. Сутрин като я събуждам, още не си е отворила очите и ми казва "Гадинката, плаче за Криси"....
И при нас лошото още не ни е оставило... мъжа ми вчера катастрофира. Слава богу самостоятелно и то с огромен късмет. Завъртял се е на околовръсното и е прелетял в насрещното, спрял на 50см от Вая. Късмет е имал и то наистина голям, първо е минал на 20см от стълба, нямало е никой в насрещното и не е успял да падне в езерото. Момичетата от Бургас, знаете какви жестоки катастрофи стават там. Останал е само с уплахата и естествено с основен ремонт на колата.

# 446
Жуже, късмет е имал, наистина  Praynig Praynig Praynig

# 447
Здравейте, момичета!
Влизам да честитя на мама Петка прекрасната малка рожбичка!
Скъпа, Петка, желая й прекрасно детство, обградена от обичта ви! Бъдете щастливи! При нас с мъжа ми също има щастливо събитие. И ние очакваме второ детенце наесен. Още не знаем пола, но силно се надяваме да е момченце.
Елинка много се радва. На всеки срещнат обяснява, че мама има бебе в корема и че ще става кака  Laughing Говори  много добре, дори понякога ме изумява какви неща измисля. С цветовете обаче и ние имаме проблем - разпознава синьо и розово. Друго не признава  Joy Благодарение на майка ми от август месец е без дневен памперс. Сега като се стопли ще борим и нощния! Ходи на градинка с желание, има много приятели там и ми разказва подробно какво са правили. Всяка седмица ги водят на театър, рисуват, пеят. Постоянно ме изненадва с нови стихчета и песни, на които аз никога не бих имала търпение да я науча  Wink

# 448
Ехаа, Флууууууу   bouquet  bouquet  bouquet
Много, много се радвам zа вас... нямаше те тук (майче, ама то и аz не се свъртам  Embarassed ) доста време, но включването ти беше просто чудесно  Hug
Лека бременност, леко раждане, zдраво бебече (момченце  Wink  ) и.. абе всичко прекрасно ти /ви желая  Hug
В същност днес ми беше един наистина лош ден, яви се един уж раzрешен проблем с нова сила, но... ти някакси много ми повдигна настроението, в тоzи смисъл - мерси  Flutter

И zа да се включа в раzискваната тема, цветовете.. Ами не ги zнае дребната, не zнам и един дали би нацелила успешно.. Е, при нея има и доzа объркване zаради двата еzика, но.. абе не ги zнае, това е положението. А и аz никак не я уча специално, приzнавам си  8

# 449
Флу, честита бременност. Страшно много се радвам за вас.  bouquet  Hug  smile3501 smile3501

Общи условия

Активация на акаунт