СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Ами да, и аз това забелязвам. Сега откакто Маги играя започна и да се храни. Всъщност на 2 г и половина тя беше 12,4 кг. и просто за две седмици наддаде 400-500 гр. Учуди света. Аз това дете, за пръв път сега го видях гладно. Heart Eyes

# 496
Ние също да се наместим в категорията леки и ниски Peace 11.700 и 84-5см Peace
Преди ядеше всичко с охота,сега ми проявява капризи.Нормално е,расте си детето.Като бяхме на кухня всичко си хапваше,сега вече не е така.Скарана е със закуската.Но умира за шунка.Купувам и от тези наСачи и може да изяде една щафетка/нали така се водеха/за деня.На филии не иска,но катои режа мн добре си  хапва.Гледам шоколади,вафли,солети и тн да ограниавам.Купуваме и единствено Киндер.Тя заради играчките се кефи.
Никога не е казвала гладна съм.Явно бабите не я оставят да огладнява.Яд ме е,че яде безразборно.Няма режим.Но пък и нон стоп се движи.За това не наддава според док newsm78
Колко често ги водите на педиатър децата???Ние от година и половина ходим само при нужда.Мерки и теглилки в къщи си правим.
За още едно дете-мисля да си остана само с Монито.Имам време,и на 40 мога да реша ако ме тресне нещо тежко по главата.Тя си е самодостатъчна.Пък и цялото ми внимание ще е за нея.Не мога да деля нито обич нито грижа на две.Такъв човек съм просто

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 12:11 от *Мира*

# 497
Сович, такъв спрей можеш да намериш и в Алди, тяхната собствена продукция. Ханзапласт са по-скъпи.
Mире, Тарзан е със същите мерки. Едвам сега вдигна на обувки 23-24. Изобщо върви дребен, но не ме притеснява. Но пък обича да се навира в обувките на брат си и сестра си. Много е набит - докарва фигура на борец  Joy

# 498
  • София
Хе-хе, колко сте елегантнти- мойта бухта е 16 кг.  Heart Eyes Как и е затекъл носа, леко Т има, дано ни размине. Стеф Васко как е?
Мила е изключителен инат и много се сърди ако пропусна и направя нещо вместо нея- например поради нетърпеливост й събуя обувките или й разкопчая ципа на якоте - е няма такъв писъкорев Mr. Green И после обуваме обувките наново, за да си ги обуе Shocked Иначе няма мира. Вчера вечерта направих тази грешка набързо да я събуя - после половин час беше такава истерия и накрая обух обувките наново, събу ги и мирна. Много трябва да се внимава Laughing да не се изземват функции на детето, щото после главобол от недоволството. Често чета темата Ах тези тръшканици http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=569810.0 и вземам съвети оттам - този с влизането в банята, намокрянето на лицето и пиенето на вода, горе долу върши работа.
Лека.

# 499
Здравейте, мамчета!
Отдавна не съм писала, но ви чета.Бора, като прочетох това за писакорева, все едно ,че говориш, за Адито.Като каже ,ассссссссс, и ако не е тя просто е ужас от сърдене и ревове.
Тя също е около 13кг. 96см.По принцип всичко яде, но последния месец не се храни добре.Сега вади 5 -тите зъби, може би е от тях.

# 500
Флу добре дошла отново!  Hug
Сович и Данчо го беше направил подобно, писах тук, но с един лак и се беше старал да си лакира ноктите Wink Той си умира за лакове и за кремове, иска да си слага обеци и пръстени (как да му обясня че са само за момичета, не знам), без парфюм с баща си не излизат  ooooh! Иска и определени дрехи, да носи и чанта (гледа от мен сигурно) и му купихме една детска с колите от Карс опред.
За храната - добре си похапва и му личи, якичък е, 15 килограма, за см не знам, към 90 някъде. Иначе на кантара се тегли редовно след мен (аз сега малко отслабвам, че зимата качих някое и друго кило). Сутрин се старая да му приготвям разнообразни закуски - яде тутманици, мъфини, бутер банички със сирене, принцеси с кайма. домашна пица. Не обича много макарони и кус кус. Като си отвори очите и иска веднага да яде. За обед - обядва често у баба, в нас най-много яде обича кюфтенца със сос, ориз със зеленчуци и картофено пюре. Супи не можах да го накарам да яде, без стабилно количество надробен хляб вътре. Яде домашен хляб, пие натурални сокове, 2 пъти на ден пие и АМ с чашка, прясно мляко още не съм давала. Съжалявам много и, че не обича кисело мляко, давах под всякаква форма, не и не, и затова купувам и АМ още, пък и той си го обича много. В бабите яде някои неща, които в нас не близва, сирене и лютеница например.

# 501
Хаха, аз лаковете съм ги скрила. Маги се лакира с флумастер. Ние сме на почивка и днес ще си тръгваме. За съжаления целия ден си прекарваме вътре заради пустото ако. Не ще да го пусне и това е, но за сметка на това цапа гащите на всеки 3 минути. Tired Просто няма ли да мине вече този период? Кога почват да проумяват да му се не види.

# 502
Стефина, к'ви са тия кремвирши?
Извини, но за тия работи трудно се въздържам, та ако ще на никой да не му еня какво мисля.
Кремвирш не бих дала и на кучето си.
Салами, маргарин, кремвирш, пастет, у нас не са купувани с години.
Не твърдя, че ядем супер здравословно, всъщност какво ли ще рече здравословно,
но за гореспоменантите е от ясно, по-ясно. Май маргарина, вече не се прави от петролни продуктити, както се твърдеше.
Въобще си мисля, че поне сега може да направляваме нещата, ясно е че после все повече ще се изкушават навън.

Аз не готвя засукани манджи, не ги мога, пък и готвя главно безместно.
Слава богу месото е домашно производство.
У нас варивата се тачат, без грах, аз обожавам обаче. Боб, леща - в челната десятка на двамата.
Леща, боб, варени картофи с масло, същите със сирене и малко зелени подправки, месото като супа с картофи или с фиде или с ориз. все гледам супи да са, тъй-като вечерят само у дома, да е по-леко уж.
Гледам да им давам сладко без много какао. Аз ям много локум,
та и отроците като мен  Blush

Суит, гадна случка.

Сид, оф, дано хубавото време ви зарадва откъм проблема  Confused

Борис е тежичък, но колко не знам, Счупиха две везни и се отказвам да купувам трета.
Мисля, че е около 15 кг и 92-93 см. Яде повече от брат си.

Бели не прави много, освен че драска, само да хване нещо за писане.
По-спокоен е, брат му - огън, всеки си е различен.

# 503
Веч днес ни подариха едни маратонки 23 номер.Ще си ги носим поне до пролетта догодина Peace Хич не се притеснявам,че не е 15кг и 100 санта.Тя изглежда на 3,че и повее.Който ме питана колко е,не вярва в думите ми Peace Държи се като голям човек и няма никаккви проблеми да разговаря с непознати."Как си,защо си астоен" Joy Joy Любимо и е да започва разговора така
Ане аз пастет не съм купувала.Свекърва ми влачи ли влачи.Не давам.Маргарин никога не съм виждала дори.Сериозно.

# 504
Ами така си е, всяко дете е различно, моя горкия две приказки не може да върже  ooooh! Като отиде при деца и вика ЕЙ и после със знаци, едносрични думи и все бяга и скача. Дано се поразговори скоро  Praynig
Иначе е сравнително кротичък и предпазлив.
Маргарин и кренвирши и аз не съм купувала никога, но пък всеки си има различни предпочитания. Пържа веднъж в месеца (пилешки дробчета, мъжът ми ги обича) и не готвя и аз много сложни манджи - пиле с картофи, с ориз, кюфтенца със сос, мусака, дроб сарма, нямам време, пък и да правя закуски ми е по-приятно. Особено с тия мъфини луднах, какви ли не правих напоследък - сладки, солени, със сладко, шоколад. Преди това пък машината за хляб се въртеше денонощно.
Но това не е само заради малкия, мъжът ми е с язва и се пази, аз гледам да не дебелея много  Simple Smile и така избягваме мазнотии и вредни храни.

# 505
Здравейте момичета,
Деси, Яни, как са маникюристите? Хем се посмях на случката на Ана Мария с лаковете, хем ми се изправи косата като си представих че е можело да пробва на вкус или да си оклепа очичките. Много са вредни тези дребосъци.
По отношение на килцата и ръста сме в челната редица, а за номера на обувките може и да държим първото място - 27-ми. Килцата са 16, а височината не я знам, но е доста висока. В момента носи дрехи за 3-4 годишна възраст и за 4-5г.
По отношение на хапването е на етапи - ту  яде, ту не. Любимо ядене не съм забелязала да има, но яде с охота повечето плодове и зеленчуци в суров вид, шунка, ориз, червено пилешко месо, зеле, тиквички ( за разлика от кака си и баща си ). Тъй като и двете с кака й са с атопичен дерматит, а Ками и с непоносимост към кравето мляко аз приготвям почти всичко в къщи, включително и хлябът. Целта е да няма консерванти, оцветители, подобрители, аспартам и други боклуци. Но понякога се налага да вземем бисквити или шоколад ( черен) изрично без вредните добавки. Правим заедно с Ками  chocolate rice cakes -  от разтопен черен шоколад, объркан с райс криспис на келогс, насипани в  хартиените формички за мъфини. Шоколада стяга и се получават едни твърди, безформени, вкусни хрупкави кейкчета. Голяма вървела е сред децата.
От тази праволинейност кривваме само като ходим в някой шопинг център с МакДоналдс - не мога да ги откажа от тази вреда. каката научи дребосъка...хубавото е че се случва много рядко. Умишлено избягвам места с тази закусвалня.
Бора, като четох писанието за ината на Мила , все едно за Ками си писала. Имаме абсолютно същата случка. Като добавя, че  си говори ная неин език, от който чак сега взех да посхващам от тук, от там, та съвсем не можем да се разберем.
Толкова от мен за сега
Бъдете здрави

# 506
Е, Суити, страхотна си!
На тая темичка за трети път й се сменя заглавието. Дано за Коледа вече имаме нова тема. Simple Smile
БАЕ, да ти е  жива и здрава Ками. Аз пък мислех, че Маги е с големи крака (23 н). АБКМ не се ли израства след годинка?
Ами, Ане, чул те Господ ама не знам за кое по-напред. За времето ли, за акото ли. Ака все пак днес, ама трябваше да я издебна и да я взема в ръце за да не може да го стисне.  Tired

# 507
  • София
Сова-изтръпнах като порчетох за тези лакове...
Яни кат-не се притеснявай ще му отмине този женствен период-много момчета го имат.
Ане-ако си забелязала аз още като бяха бебета открито пишеш какво му давам и не се притеснявах,че Вие нищо не давате.Каквото ядеме и ние и децата ми го ядат.И аз знам от какви шийки и други смляни кожи и гадости ги правят кремвиршите ,но ги обичам.
Мирка-ти да не си зодия близнаци-ако се разровя из постовете ти ще открия как на няколко пъти пишеш,че искаш второ  дете,но мъжа ти не иска-сега пишеш това-цитирам-
За още едно дете-мисля да си остана само с Монито.Имам време,и на 40 мога да реша ако ме тресне нещо тежко по главата.Тя си е самодостатъчна.Пък и цялото ми внимание ще е за нея.
А това за мен  е странно-Не мога да деля нито обич нито грижа на две.-както раздели обичта с мъжа ти ,така и тази с Монката можеш  да разделиш;-)
Васко два дни вдига 38-39 температура и не знам от какво,а до четвъртък кашляше и имаше хрема и от петък тъкмо оздравя и пак наново-явно от преживяното падна на детето имунитета.

# 508
Стеф стига деее. Хайде оправяйте се с Васето  Hug

За кг. и ние сме в челната десятка - 95см. на 15,6 кг  Mr. Green

Отивам на работа.За вас  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 509
Суити, прекрасно заглавие! Тази година мисля пак да направя от курабииките на Йоли Simple Smile
Нямам търпение вече да дойдат празниците! Замислили сме една разходка до Солун и да топнем крачета в моренцето. Майка ще гледа Елинка, а ние ще отидем и до Рупите и Мелник. Дано само финансите стигнат  Wink
Много ми беше интересно да прочета за хранителните предпочитания на мъниците. Мен честно казано това АМ малко ме тревожи вече. В смисъл знам, че се препоръчва до 3г., но не знам как ще го откажем изобщо. Сутрин Елинка пие 180мл и вечер също, респективно сутрин си закусва в градинката без пробелм, а вечер първо вечеря и чак в леглото го пие. Тоест не й пречи на храненето, но според мен ще е проблем при разделвянето с нощния памперс. Отсега го мисля как ще го махаме този памперс  Whistling Уж чакам да се стопли времето, ама знам ли. По-скоро ме мързи явно. Знам от други майчета, че купуват непромокаеми еднократни чаршафи и към 1ч през нощта вдигат детето да пишка. После към 4.30ч пак и така няма аварии. Дано стане. Иначе една сутрин малката стана, свалихме памперса, пи мляко и пак заспа. Заспа в 7 и стана в 10 и познайте -беше се напикала 2 пъти и не се беше събудила  Shocked А количеството като отидох да я вдигна никак не беше малко... Не знам, дано лесно го махнем!

Общи условия

Активация на акаунт