СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 180
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
"Септемврийската дружина се подготвя за градина"  Simple Smile
И аз съм на родителска среща другата седмица, отсега се притеснявам за адаптацията. Много е привързан към мен, миналата Неделя бяхме на детски рожден ден, като го оставя сам с децата и почва да ме търси или да плаче. Вярно, че повечето бяха непознати, но не ми се мисли на градината какъв рев ще падне. Мислех и лятото да го пускам за 1 месец, но май се отказах. Септември ще е първия учебен ден. Дано до тогава пооправи приказките, че още има неразбираеми моменти.

# 601
  • София
Честит празник на всички именници днес! Да бъдат здрави и с много късмет! Hug

Иринко, честит имен ден и на теб с малко закъснение и най-хубави пожелания!  bouquet

Галя е с варицела. Тази сутрин ме изненада с две яркочервени пъпки на коремчето, по гръбчето също тепърва се появяват. В първа група в градината има болно дете и явно чрез някое братче или сестриче е дошла в яслата. Засега много спокойно я понася, но се притеснявам, че като избият всички пъпки, може да я мъчат повече. Това ще ми е първото дете с варицела- Косьо и Зори я караха при свекърва ми по време на едно наше пътуване. Grinning  Бяха съответно на 5години  и на 9 месеца.

Честито на приетите в ДГ дечица! На майчетата- да гледат позитивно на промяната, която предстои! Hug

# 602
Суити, съжалявам, че малката ви радост е болна. Дано леко понесе шарката. Аз не съм карала, но четох, че пъпките ги третират с ментолов спирт или фенистил. Много се облекчавал сърбежа.
Яни, и Маги е много привързана към мен. От скоро взе да се отдалечава (съвсем съзнателно) от мен, когато сме по площадките, не ме търси като има проблем. Като излизаме заедно с баща й тя дори ходи напред или доста в страни от нас. Търси деца и сравнително лесно се сприятелява и аз си мислех, че страшно много ще й хареса да се отделим една от друга. Но пък вчера ме изгуби от поглед и аз съзнателно си останах на мястото. Тя се огледа, огледа и взе много тревожно да ме вика. Полсе не се отдели от мен (в ръцете ми) повече от два часа, а аз дори не се забавих като ме повика. Миналата седмица на гости бяха баба й и дядо й, тя много ентусиазирано тръгна с тях и ми помаха за "чао", а аз хукнах като отвързана да вършея магазините и кафетата, де. След два часа татко й звъня, че ходила на вратата и искала мама, дори той не е успял да я успокои. Та и аз сега не знам какво да мисля.
А ние днес бяхме на панаир. Няма такава радост. Аз едвам издържах, де, но Маги едвам си я прибрахме.

# 603
Рафи, на поморийския нали? Ние няма да можем да отидем. Тук е слънце от край до карай, напук на прогнозите.

Яни, Рафи, не се безпокойте, ще се адаптират децата. На 3 вече разбират. Най-важнто е да имат добър педагог. Около мен приятелки само питат за условията, чисто ли и е т.н. Да, това е важно, но е важен възпитателя. При Борис са 4 на смяна, мед. сестра и 3 лелички.
Имах притесненя и за Борис, но вече 3 месец ходи, адаптира се за 2 седмици, плаче още сутрин, не винаги, но плаче, но сякаш е взел инерция, нещо като ритуал на изреваване, щом влезе млъква.

Суити, дружка сподели, че баня с обтриване с овесени ядки облекчава. Дано, Галка се справи добре, а като гледам е така, щом пъпки са избили без гадната Т : -)))

Хубав почивен ден, момичета : -))))

# 604
  • софия
Ехооооо Simple Smile

Влизам да кажа, че са ни приели 77ОДЗ ДРУЖДБА.

Обаче аз няма да я запиша там, безкрайно далече ми е. Ако някой тази градина е удобна, можем да се опитаме да навием директорката, нищо няма да изгубим.... надявам се, че ще съм полезна на някой.... На мен Павлово-Дружба ми е..... пълен абсурт.

Целувам ви!

# 605
Здравейте
Ние не сме приети в градина Confused то се и очакваше де.Малко ме е яд,ама какво да се прави.
Диди аз работя в Дружба,но не съм писала нито една градина,че съм с плаващо работно време и кой ще ми я води/взима newsm78 Иначе смепосочили 16.При вас има филиал.Ха дано ги приемат децата,че и с теб ще се виждаме като си ги прибираме Peace
Суити бързо да минава на Галето шарката.Монката на 6м я изкара-много леко.Дано и при вас е така Hug
Честито на патерици на всички Ирини и Мири/и аз се класирах за имен ден Embarassed /на Георги и Гергана и на всички военнослужещи Peace
Яжте,пийте и се веселете и от мен довиждане Mr. Green

# 606
Момичета, искам да ви питам случило ли се е нещо, чета много тревожни неща във фейсбук ... (за др Цвети)

# 607
а аз се чудя, защо всичко трябва да се споделя във ФБ. Бога ми, аз ли не съм наред Sad
всички лични граници се минават. няма интимност, няма...

# 608
И аз прочетох..... наистина е ужасно! Дано бързо се съвземат!

# 609
  • София
Момичета, искам да ви питам случило ли се е нещо, чета много тревожни неща във фейсбук ... (за др Цвети)

Не ми се искаше да съм приносителят на лоши новини, но уви....момиченцето на Цвети не си поело въздух при раждането и е починало.  Sad Тя се държи, има подкрепата на близките си и приятелките си, но болката е огромна. Cry

Последна редакция: нд, 08 май 2011, 16:34 от sweetkids_mama

# 610
# 611
а аз се чудя, защо всичко трябва да се споделя във ФБ. Бога ми, аз ли не съм наред Sad
всички лични граници се минават. няма интимност, няма...

Ане, пиша само zа да се съглася напълно с теб. Не бих желала никой да споделя мои неща така във ФБ, zа нищо на света... чак ми става... отвратително  Sad
Но... всеки си zнае.

Мир на праха на милото детенце и много сила zа Цвети семейството й, само че думите са нищо в такъв момент, та чак не ми е удобно да пиша  Cry  Cry

# 612
Наистина думите са излишни .......
Само искам да вметна, че таткото е първият, който е написал ужасната новина във ФБ, защото оставам с впечатлението, че се стоварва "преминаването на личните граници" на някой друг.
Ане, не съм те цитирала с лична умисъл, мила, просто използвах думите те, което ще рече, че И съм съгласна с тях, И ми харесаха като изказ....

За градинското класиране в Бургас, ще си говорим около 27 май. Дотогава - стискане на палци се надявам да свърши работа. Иначе у дома ще ме заклеймят като непоправима наивничка, защото със зъби и нокти се борих да НЕ си използваме връзките за градината, в която съм подала документи. Ми тъй де ....., не съм фен на този тип отношения. Разчитам на факта, че градината се пада кажи - речи в задния ни двор и по местоживеене няма да имаме проблем. Дано някой не ми свали розовите очила с гръм и трясък, че ще се разочаровам много.

Иначе ..... от три - четири седмици се върнах на работа и нещо хич не мога да се организирам с нея, детето, задачките вкъщи.... Успокойте ме, моля, че е въпрос на време, а не на способности, че още повече ще се вкисна   Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Ако някой преди време ми беше казал, че ще си гледам детето две години и половина без да ходя на работа щях да му се изсмея.
А ако ми беше казал същия този някой, че ще искам още да си го гледам, а не да ходя на работа - щях да му се изхиля.

И сега, за да дам още по-голям повод за скрити в шепичка усмивки ще кажа, че имам да работя още два месеца и излизам в отпуска ....... за два месеца   Joy Joy Joy Joy Нали знаете как е по училищата.....

# 613
Много, много тъжно това, което се е случило с Цвети и семейството и  Cry Cry, просто не знам какво да напиша. Направо изтръпвам цялата като си помисля. Не мога да разбера защо трябва да се случват такива неща  Sad Дано Цвети има подкрепа и бързо го превъзмогне, но надали ще го забрави някога, просто много тъжно.  Hug Hug
Но чисто от медицинска гледна точка на какво може да се дължи това, да не може да си поеме бебенцето въздух? Дали примерно ако го бяха включили на командно дишане, щеше да оживее? Аз не знам какво точно се е случило, но се чудя примерно при бебета родени много рано, нали не могат да дишат самички и са на командно дишане в кувьоз. Ох не ми се говори, много ми е тъжно за нея. А колко хубава беше с този нарисуван корем.
Дано скоро да се възстанови и да си има едно здраво бебче.   bouquet

# 614
Ужасно наистина! Много слили и кураж.

Общи условия

Активация на акаунт