Педиатрите във Варна 3

• 431 788
  • 1 942
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Варна
Доколкото знам, а и тук сме го нищили, няма ограничение в броя на направленията за ПЕДИАТЪР. Направленията за специалисти са ограничени, както и при възрастните. Затова хватката е ЛЛ да ти издаде направление за педиатър, който не си е изчерпал направленията за конкретния специалист, та той евентуално да издаде такова.

# 1 381
Хм, _re_ge, не съм много убедена, че е точно така. Педиатрите имат лимит на направления, д-р Хариева е педиатър, а последните месеци преди да се отпишем редовно нямаше направления, включително и такова за изследвания за започване на детска градина, всичко си плащахме.

Звънни в Здравна каса на общо националния телефон и ще откриеш че съм права  както и че някой печели от твоето незнание имайкй полза да си дезинформирана. Майка съм на две деца с здравословни проблеми от различно естество и съм напълно осведомена за правата им.Позволи си да допуснеш че грешиш.

Месечинке
Няма ограничение за специалисти. A с кода в направлението изрично се указва дали става въпрос за детски специалист. Педито на децата един път ми е давало направление за друг детски педиатър за консулт по проблем с детето.Иначе всеки път когато искам направление ми повтаря че няма ограничение в издаване на такива за деца до 18. Тя е наш лекар на децата вече 17 години.

Последна редакция: сб, 09 май 2015, 01:08 от _re_ge

# 1 382
  • Варна
Сега се разрових, намерих някаква статия от 2011 г, в която се казва, че ограниченията за направления към специалисти за деца наистина падат. Обаче пък ето пресен отговор от сайта на НЗОК (от преди 2 седмици):
Цитат
В: По колко броя направления има право едно дете за една календарна година?
...
О: Няма ограничения в броя на ползваните направления през годината. Ако направленията са за лекари с различна специалност, няма пречка личният лекар да ги издаде и в рамките на 1 месец. Той обаче преценява необходимостта от издаване на направление за прегледи и изследвания, съобразно състоянието на детето - дали то е спешно или търпи отлагане във времето…
Това е така, защото личните лекари и лекарите специалисти разполагат с точно определен брой медицински направления: за преглед и консултация с лекар специалист
(бл.МЗ-НЗОК №.3), медицински направления за високоспециализирани дейности (бл.МЗ-НЗОК №.3А) и направления за медико-диагностични изследвания бланка(бл.МЗ-НЗОК №.4) за всяко тримесечие, които следва да разходват своевременно и съобразно потребностите на пациентите. Това ограничение се налага от факта, че НЗОК разполага с точно определен финансов ресурс, съгласно Закона за бюджета на НЗОК, приет от Народното събрание.
Къде е истината не знам...

# 1 383
  • Варна
Здравейте момичета,
имам бебче на почти 4 месеца и живеем във кв Виница. Откакто се е родила немога нещо да й намеря подходящ лекар. В момента джипито й е до стоматологията, а педито на червения площад. При джипито картинката всеки път е зловеща, много чакащи все заразни и пенсионери, но беше студено като се роди и просто нямаше как да търся друг. Педиатърката не е лоша, но много ми се иска всичко да е в едно вместо да се разтъкавам между двама лекари. Някой може ли да ме насочи към добър лекар джипи, който да е и педиатър, може и да не е във Виница. Благодаря ви предварително!  bouquet

# 1 384
Здравейте. Може ли да ми препоръчате педиатър в ДКЦ4, Окръжна или някои кабинет около Катедралата, Тракия, Колохозен, Гранд мол?

Последна редакция: сб, 16 май 2015, 11:01 от Анонимен

# 1 385
Здравейте   bouquet

# 1 386
  • Варна
Здравейте!
Търся добър педиатър, който да е личен лекар на децата-искам да сменя моята поради комплексни причини, което озночава за мен да може да диагностицира проблема,да може да различи кога детето има хрипове, при нужда да дава направление и при възможност да не се чака за всяко нещо(вкл. бележка за градината) по час и повече -в района на Терапията, Окръжна болница,най-общо близо до квартал Левски.Не очаквам да си вдига по всяко време телефона или да е на разоложение-това не е човешко .По-важно е за мен докторът да съвестен  и преди всичко човек отколкото местоположението.Ще се радвам на всички предложения.Почти изчетох темата-засега предимно положителни отзиви има за д-р Александрова в терапията.Знаете ли дали приема още пациенти?

Последна редакция: вт, 02 юни 2015, 19:45 от jivota e hubav

# 1 387
  • Варна
Здравейте!
Търся добър педиатър-искам да сменя моята поради комплексни причини, което озночава за мен да може да диагностицира проблема,да може да различи кога детето има хрипове, при нужда да дава направление и при възможност да не се чака за всяко нещо(вкл. бележка за градината) по час и повече -в района на Терапията, Окръжна болница,най-общо близо до квартал Левски.Не очаквам да си вдига по всяко време телефона или да е на разоложение-това не е човешко .По-важно е за мен докторът да съвестен  и преди всичко човек отколкото местоположението.Ще се радвам на всички предложения.Почти изчетох темата-засега предимно положителни отзиви има за д-р Александрова в терапията.Знаете ли дали приема още пациенти?
Мариета Драганова преглежда в Майчин дом

# 1 388
Здравейте! Търся педиатър, който има опит с недоносени бебета или поне да дава неограничено направления и пред кабинета му да няма вечно кашлящи хора. Скоро ще изпишат дъщеричката ми, родена в 30 г.с. и изобщо нямам идея, кого да избера, а тепърва трябва да започнем ходенето при различни специалисти.

# 1 389
Здравейте! Търся педиатър, който има опит с недоносени бебета или поне да дава неограничено направления и пред кабинета му да няма вечно кашлящи хора. Скоро ще изпишат дъщеричката ми, родена в 30 г.с. и изобщо нямам идея, кого да избера, а тепърва трябва да започнем ходенето при различни специалисти.

Може би трябва да попиташ за препоръка в неонатологията на АГ. Ако не бъркам там има педиатри, при които също може да я запишеш.

Успех!   bouquet

# 1 390
Относно педиатъра за недоносено бебе, моята дъщеря е недоносена и от няколко дни вече си у дома, радостта е голяма. Аз я записах при лекарят на синът ми и отделно ще ходим на часно при неонатолог който да си я следи. Насочи се към някой неонатолог от АГ.

# 1 391
  • Варна
Здравейте!
Търся добър педиатър, който да е личен лекар на децата-искам да сменя моята поради комплексни причини, което озночава за мен да може да диагностицира проблема,да може да различи кога детето има хрипове, при нужда да дава направление и при възможност да не се чака за всяко нещо(вкл. бележка за градината) по час и повече -в района на Терапията, Окръжна болница,най-общо близо до квартал Левски.Не очаквам да си вдига по всяко време телефона или да е на разоложение-това не е човешко .По-важно е за мен докторът да съвестен  и преди всичко човек отколкото местоположението.Ще се радвам на всички предложения.Почти изчетох темата-засега предимно положителни отзиви има за д-р Александрова в терапията.Знаете ли дали приема още пациенти?
д-р Катя Димова е нашата, в ОБ ѝ е кабинета, много сме доволни от нея, но не знам дали изобщо записва нови пациенти в момента, защото практиката ѝ е претоварена.
Но за чакането пред кабинета, при нея се чака понякога повечко, пак поради това, че е натоварена.

# 1 392
  • Монреал, Канада
Здравейте, търся координатите на д-р Ружа Панчева. Четох добри отзиви за нея, но не разбрах къде преглежда сега.

# 1 393
Последно ходихме есента при д-р Панчева и преглеждаше на Чаталджа до ОББ в МЦ П.Цветкова-МЦ „Д-р П. Цветкова“-Варна, ул. Чаталджа 20, тел. 052 635 708 Simple Smile

# 1 394
  • Монреал, Канада
Еспресо, благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт