Приучване към гърне

• 107 295
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 380
  • Стара Загора
И аз съм при вас Laughing
Няколко дни бях махнала памперса на моето дете, но успех за сега общо взето никакъв.Питам го през 2 мин. дали има пиш.Почти винаги казва "да", ходим в тоалетната и се случва наистина да пишка.Сам не казва, но мноооого пъти се случва да го прави където си иска из стаите.На гърне не го слагам, защото не иска, ползва го само за каска.Пишка прав в тоалетната и после мием крачетата, понеже се мокри, а не дава никой да го бара.Все сам иска.А тези степенки, освен в Джъмбо къде другаде ги има и на какви цени (ориентировъчно)?

# 1 381
  • София
степенка купихме от Икеа, но ние я ползваме за мивката - хубава е - гумирана, не се плъзга, не помня цената, предишната беше от Айко - с дръжка - но дръжката събираше мръсотия, не ми харесваше.

Аз влизам с друг вид въпрос - не знам, дали е за тази тема, но пък не ми се отваря нова - точно преди Великден махнахме нощния памперс и памперса за следобеден сън - мина леко, девойката сама пожела, имахме 7-8-15 напишквания /до тогава нямаше сух памперс при сън/, сега вече нямаме инциденти - научи се да стиска, обаче - почна да стиска принципно - пишка само в къщи и в детската, а сега е на занималня с брат си, та се наложи да й занеса гърне - не иска да ползва тоалетната там - първия ден стиска цял ден... казва, че я е срам и я е гнус от тоалетните на вън. Разбирам я, обаче като излезем някой път по цял ден стиска - дори гърне започнахме да носим, но в парка например не ще да го ползва - само веднъж на пикник бяхме на Витоша - тогава го използвахме. Да я издържам не дава на вън, не иска да кляка и да пишка, а за тоалетните казах - гнус я било. Миналата година пишкаше навсякъде - в тоалетни на вън я издържах, не съм я слагала да сяда, но сега категорично отказва. Някой с нашия проблем, намерил решение, дали има?

# 1 382
И аз при вас с малкия ми син. Simple Smile Другата седмица почвам да го слагам на гърне и след няколко дена ще включа гащичките.  Simple Smile
Ще докладвам и успех на всички! Wink

# 1 383
Успех!
При нас "слагането" на гърне е мисия невъзможна, но поне вече няколко пъти го прилъгвам прав да пишка. Поне виждам, че вече умее да контролира подходящите мускули, защото когато е амбициран да отиде да си изхвърля гърнето в банята, застава пред него и полага усилия да се изпишка. Още не се сеща сам да отиде като му се допишка, но се надявам, че скоро ще стане (аз и не съм почнала сериозно, само вкъщи е без памперс, а ние прекарваме доста малко време вкъщи). С пишкането като че ли по-лесно ще стане, но се чудя какво да направя с акането - свикнал е вече да ака прав и не мога да го сложа да седне, въпреки че го виждам какво прави. Ще се радвам, ако някой сподели как е разрешил този проблем Simple Smile

# 1 384
Момичета помогнете ми.Синът ми  е на 2 години и 3 месеца.Не иска и не иска да сяда на гърне нито да пикае в тоалетната.Гърнето има подвижна част там където се е изпикал се маха и да се изхвърли  работата,която е свършил.Тази част един път се случи първите дни да му подложа и се изпикае в нея и така свикна пикае в подложката два дни и толкова.Постоянно го питах и сигурно му станах досадна и след 2 дни си пикае и ака навсякаде.Не съм му се карала и незнам Cry .Дайте ми съвет да изюакам ли малко и пак да пробвам??

# 1 385
При моя син първите два дни бяха абсолютно успешни без напишкване. През третия и четвъртия се напишкваше побне 4 пъти. Почнах да му предлагам да пишка на всеки час....когато е на вън на някое дръвче у дома в тоалетната. Чесно казано го изнудвам...ако сега се изпишкаш ще направим еди какво си...за три дни  нямахме фалове. Отиде на ДГ и се оказа че там казва. Цяла седмица без фал. В събота започна да ми казва и на мен...но аз пак предлагам ако ми се стори че не е пишкал дълго време. Хайде да пишкаш в тоалетната и ще ти дам да пуснеш водата....

# 1 386
Gianna ,гащичките за приучване към гърне на бамбиномио изобщо ли не пропускат като се изпишка детето.
От известно време ги гледам и се чудя дали да поръчам.

# 1 387
  • вече Пловдив
Аз влизам с друг вид въпрос - не знам, дали е за тази тема, но пък не ми се отваря нова - точно преди Великден махнахме нощния памперс и памперса за следобеден сън - мина леко, девойката сама пожела, имахме 7-8-15 напишквания /до тогава нямаше сух памперс при сън/, сега вече нямаме инциденти - научи се да стиска, обаче - почна да стиска принципно - пишка само в къщи и в детската, а сега е на занималня с брат си, та се наложи да й занеса гърне - не иска да ползва тоалетната там - първия ден стиска цял ден... казва, че я е срам и я е гнус от тоалетните на вън. Разбирам я, обаче като излезем някой път по цял ден стиска - дори гърне започнахме да носим, но в парка например не ще да го ползва - само веднъж на пикник бяхме на Витоша - тогава го използвахме. Да я издържам не дава на вън, не иска да кляка и да пишка, а за тоалетните казах - гнус я било. Миналата година пишкаше навсякъде - в тоалетни на вън я издържах, не съм я слагала да сяда, но сега категорично отказва. Някой с нашия проблем, намерил решение, дали има?
Пробвай да излезете на разходка с друго детенце, което няма проблем да пишка на тревата. Миналото лято, когато току-що бяхме махнали памперса, дъщеря ми пишкаше в тревата или до дърво на всеки час горе-долу. Играе на детската площадка, казва "пиш" и сама отива да пишка. Така едно момиченце от площадката, като я видя, поиска и то да пишка в тревата. Майката ми сподели, че се опитва без успех да я научи да се изпишква навън, но все не успявала, защото я смущавали ту буболечките, ту вятъра, ту тревичките и т.н. Полека-лека двете се научиха да пишкат заедно до дървото....

# 1 388
  • Сливен
Здравейте, да се запиша и аз, предлагам гърнето, но доста е  упорита и не иска. На година и 5 месеца е почти. Иска ми се да махна поне дневния памперс, но без драми. Пускам я да ходи без памперс в къщи и разбира се имахме инциденти и с двете нужди Grinning Записвам се да ви следя.

# 1 389
Gianna ,гащичките за приучване към гърне на бамбиномио изобщо ли не пропускат като се изпишка детето.
От известно време ги гледам и се чудя дали да поръчам.
Пропускат и още  как
Днес се зарадвах, че дъщеря ми сама си взе гърнето от банята, но....сложи мечето си на него Crazy И на мен ми се иска да стават нещата без драми, но май ще трябва да поизчакам........

# 1 390
  • Пловдив
Може ли някой да ми отговори, какво да го правя памперса по време на обедния сън!?
Така искам да го махнем, а той през ден се буди мокър. Бързам ли!?
Всичко идва от там, че желанието ми да е сравнително  подготвен за градината ми пречи да бъда обективна и по-търпелива Sad
Надявам се някой с повече опит да се включи!

# 1 391
  • Пловдив
Може ли някой да ми отговори, какво да го правя памперса по време на обедния сън!?
Всичко идва от там, че желанието ми да е сравнително  подготвен за градината ми пречи да бъда обективна и по-търпелива Sad

Може би още малко търпение:) Аз също съм изкукала на тема на да е подготвен за градината, но тя все пак е септември, дай му още време щом е така положението.

# 1 392
  • Пловдив

Може би още малко търпение:) Аз също съм изкукала на тема на да е подготвен за градината, но тя все пак е септември, дай му още време щом е така положението.
При нас градината е даже ноември, но ме разбираш за изкукването....

# 1 393
Кой ви е казал, че в градината не им слагат памперси на обед? На 4г момченце, слагат памперс или го будят да ходи да пишка...

# 1 394
  • Пловдив
Кой ви е казал, че в градината не им слагат памперси на обед? На 4г момченце, слагат памперс или го будят да ходи да пишка...
Във вашата може и да слагат, но бях предупредена че в нашата бъдеща градина не слагат.

Общи условия

Активация на акаунт