Приучване към гърне

• 107 364
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 2 025
Времето и търпението не са ми никакъв проблем. Просто откакто махнахме памперса не иска и да чуе за него. Слагам му го след като заспи, ако му го сложа докато е буден настава трета световна. 2 пъти бях забравила да му сложа памперса на обед. не се напиша. Вчера умишлено го оставих да спи без памперс на обед също не се напиша, но днес май ще му го сложа, че доста сок изпи. А за вечерния хич не го и бързам, скоро като си купя и протектор и него махам да видим тогава как ще е.

# 2 026
Вечер като ги вземахме шишенцата почти недокоснати, което много ме дразнеше - децата да стоят жадни, за да няма риск да не се напишат. Whistling

Уффф, то бива мързел при тези лелки, бива, ама чак пък толкоз... Едни гащи ще сменят, голяма работа.

Аз пък се отбивам да споделя как човек като тръгне да маха памперс, не знае какво и откъде ще го тресне   Laughing Аз мислех, че голямата трудност ще е да накарам малката да седне изобщо на гърнето, от което я е страх, ама не. Придумах я, сяда, харесва й, нацелваме случайно някое "пиш". Ама ако мислите, че  оставянето по гащички и памучна пелена ще я накара да се чувства дискомфортно като се подмокри - не, съвсем не! Разходжа се мокра госпожицата вече 5 дни, и ако направи локвичка на пода - забелязва, а ако всичко е само в пелената - грам внимание не обръща! Някой ли има подобен опит? Да се надявам ли, че скоро о ще започне да се усеща?

А днес, за капак - разстройство. И бум памперса обратно.  oops

# 2 027
Много се ядосах днес. Свалили сме памперса от около 10-ина дни. В нас няма проблем, навън също. С памперс е само, като спи. Давам го тази седмица на една частна ясла и съм предупредила, че сме свалили памперса. Отивам днес да го взема и какво да заваря - той с памперс. Бил се напишал следобяда и те му сложили. Ами ядосах се - дори и да се е напишал, да го преобуят, 5 чифта гащи съм оставила.......защо ще му слагат пак памперс?

# 2 028
Natali_ ,частна или държавна-на никой не му се занимава май newsm78Лошото е,че ти си постигнала някакъв успех,а те го объркват....Никой няма да ги кара да перат!Да му сменят гащичките,щом има чисти и толкова....,но нали техния труд не отива на вятъра и хоп! слагат памперса,че по-лесно #2gunfire

# 2 029
Май така излиза. Ама поне в държавната са много деца, а тук са 7-8 дечица. Много се ядосах. А и той после не иска да обува гащи, щял да си стои с памперса. Замотах го нещо, та го махнах, но въпросът е, че дори и да се напиша, не искам да слагат памперса отново. Оставила съм, за да слагат за следобедния сън, но не и през другото време  Confused Naughty

# 2 030
Май така излиза. Ама поне в държавната са много деца, а тук са 7-8 дечица. Много се ядосах. А и той после не иска да обува гащи, щял да си стои с памперса. Замотах го нещо, та го махнах, но въпросът е, че дори и да се напиша, не искам да слагат памперса отново. Оставила съм, за да слагат за следобедния сън, но не и през другото време  Confused Naughty

Ето,веднага са го объркали....И каквито са хитри сега на тази възраст... ooooh!Иди ги убеждавай кое е правилно и кое-не!

Моят се е заинатил и пикае като чешмичка,не иска ни гърне,ни тоалетна-никъде ooooh!Не е готов ли?Аз ли не му настоявам?Ще се гръмна #2gunfireИсках до зимата да го махнем,но дали Thinking

# 2 031
iani87, на колко е твоят юнак? По принцип лятото се сваля най-лесно. Иначе моят е готов от преди половин година за сваляне, но от яслата (държавната) ми казаха - ще си го учиш през август, като сте си вкъщи!
На гърне седим доста отдавна, като в началото много го занимавах, за да седи - играчки, реклами и т.н., но поне разбра за какво се ползва. Преди да свалим памперса също пишаше доста често, но сега май е по-нарядко. Но и доста ме манипулира - като му писне нещо и веднага "Пиш" - и мама тича да обръща внимание  Laughing Wink

# 2 032
iani87, на колко е твоят юнак? По принцип лятото се сваля най-лесно. Иначе моят е готов от преди половин година за сваляне, но от яслата (държавната) ми казаха - ще си го учиш през август, като сте си вкъщи!
На гърне седим доста отдавна, като в началото много го занимавах, за да седи - играчки, реклами и т.н., но поне разбра за какво се ползва. Преди да свалим памперса също пишаше доста често, но сега май е по-нарядко. Но и доста ме манипулира - като му писне нещо и веднага "Пиш" - и мама тича да обръща внимание  Laughing Wink

На 2 години и 2 месеца е EmbarassedЗа гърнето още миналото лято го пробвах,но определено не беше готов-нито реклами,нито телефона ми,нито играчки-нищо не го задържаше там ooooh!Сега е същото,че и по-зле.На тоалетната е сядал няколко пъти уж да ака,но за кратко и сега се принудих да го карам да пишка в една кофичка от кисело мляко,уж като игра,но пак не сме имали попадение....Не иска-блъска и след минута идва напикан....Не съм му се карала по този въпрос изобщо NaughtyДали още не е готов или аз трябва повече да упорствам Thinking

# 2 033
iani87, може да не е готово детето. Не го насилвай, че ще има обратен ефект. Изчакай един месец и пробвай пак. Обясненията колко е голям и как големите пишат на гърне, а само бебетата в памперса имат голям ефект. Също при попадение задължително похвали.
И в началото ще имате и пропуски, но не е болка за умиране...хиххи
На мен по-голямото ми чудене е как ще свалим нощния?!?! Моят пие супер много вода, преди сън поне 0,5 л., а и нощем се буди и търси вода..... newsm78

# 2 034
  • UK
Свалихме дневния и нощния памперс почти едновременно. Оттогава всяка нощ се буди и си казва. Не пие литри вода преди лягане, но почти всяка нощ продължава да пишка по веднъж и казва и сяда на гърнето в тъмното в полубудно състояние. Пропуски сме имали два пъти за това време.
Мисълта ми е, че не е задължително да се чака памперсът все да е сух, някои деца до много късна възраст стават до тоалетна нощем, възрастни също, сега са жеги, пият много вода, моят пие айряни с вечерята, яде много мляко, плодове през деня... В началото аз го подсещах, когато усетя, че се размърдва в леглото, го питах тихичко дали му се пишка, понякога спи и не ме отразява въобще, понякога промърква не, понякога да, слагам го на гърнето, придържам го, че толкова му се спи и не може да стои самостоятелно седнал без да се килка, докато го смъкна и пак е заспал, още преди да съм обула гащичките. Сега сам си казва нощем без да го питам аз. Напоследък забеляавам, че се случва и по едно и също време - около 00-01 ч., често и пие вода тогава. 

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 09:08 от dejie

# 2 035
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мами,моето момиче обича да пиша в гърнето ама до дървото не ще.Иначе ми казва-дървото,дървото,ама като отидем-нищо.Идеи? newsm78

# 2 036
Мами,моето момиче обича да пиша в гърнето ама до дървото не ще.Иначе ми казва-дървото,дървото,ама като отидем-нищо.Идеи? newsm78

Моя, когато трябваше да пишка навън виках едно приятелче и то клякаше до него и уж, че ще пишка.

# 2 037
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Никсана, портативно гърне? Ние имаме и го мъкна навсякъде, моите нямат проблем с пишкането до дърво, но държа ако имат голяма работа да не цапаме по градинките. Друг вариант е обикновено гърне, такова носех с големия ми син, който отказваше да ходи до тоалетна освен в гърне. И накрая може да пробваш да и покажеш как други деца пишкат до дърво/храст и евентуално и тя да поиска, а също и да пробваш да слагаш гърнето до дърво докато разбере, че може да си върши работата и навън.

Мая вече 2 нощи е без памперс и засега няма аварии, освен, че се напишка вчера сутринта, ама то беше понеже спа до късно и искаше първо да закусва, съответно се напишка на столчето при първата глътка вода.  Mr. Green

# 2 038
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
НИКСАНА,ние излизаме със едно такова момиченце,което пишка навън,но..............

# 2 039
  • Варна
iv.elina, и моите са така. Или намираме тоалетна, или се прибираме в къщи, но така свободно да го пуснат - тц.  Naughty Laughing
Момичета, аз пак да питам - как да накарам най-малкия да ака в гърнето/тоалетната. Знае за какво служат, пишка си сам там, без аз да го подканям. За акото се усеща и се скрива в друга стая и свършва работата в гащите.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт