Приучване към гърне

• 107 341
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 2 040
  • Once there was a Hushpuppy...
iv.elina, и моите са така. Или намираме тоалетна, или се прибираме в къщи, но така свободно да го пуснат - тц.  Naughty Laughing
Момичета, аз пак да питам - как да накарам най-малкия да ака в гърнето/тоалетната. Знае за какво служат, пишка си сам там, без аз да го подканям. За акото се усеща и се скрива в друга стая и свършва работата в гащите.  Tired

Остави го на саме на гърнето, децата обичат да се усамотяват когато ходят по голяма нужда/точно като големите Grinning/

# 2 041
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Оф,Тони,аз не ходя в чужди тоалетни,а пък за малката абсурд.Благодаря все пак.

# 2 042
  • Варна
Hushpuppy, оставям го насаме. Гърнето си седи в тоалетната. Резултата обаче е "надробени" хиляди бели и пак в гащите след малко. Crazy
Иве, по тази причина излизаме за 3 макс. 4 часа и после в къщи. Такива целодневни разходки просто са немислими за нас. Rolling Eyes

# 2 043
  • Once there was a Hushpuppy...
antonia - виждам по лентичките, че имаш и други дечица, би трябвало още по-добре от мен да знаеш как да действаш, така че - успех!
А, за това на саме имах предвид, не само в тоалетна, но може и в стаята му, да гледа книжка или нещо друго. При нас така става акането.Вече не му трябва нищо, прави го и става от гърнето. А, аз си оставям по малко открехната вратата и го поглеждам тайно, да не ме види Wink

# 2 044
  • Варна
С моята госпожица на 2г.2м. първо махнахме нощния памперс без проблем. През деня вкъщи стои без памперс, но прави локви по пода. Не иска нито на гърне, нито на тоалет. Съобщава, когато се напиша, вкл. и на памперса и толкова. Пищи, когато я слагам на гърне или тоалетната. Това е вече 3 месеца. Не съм я насилвала, даже бях скрила гърнето за няколко седмици, но не помогна и това. С големия ми син нямах такива проблеми, свикна си на гърне за 2 месеца на същата възраст. Направо незнам вече какво да я правя, явно ще трябва да чакам, когато тя реши и е готова, дано поне е преди зимата ...

# 2 045
  • Пловдив
Момичета, малко встрани от темата да ви попитам за мнение. Ще ходим на море, а малкият не иска да сяда на кукото. На плажа си мисля да го пускам голичък. Малко се смущаваме с таткото какво ще стане, ако му се ака - ще се изака на пясъка най-вероятно. Естествено ние ще носим торбички, за да си го почистим. Някоя от вас попадала ли е в подобна ситуация? Ще съм благодарна за съвети и мнения.

# 2 046
Предполагам на всички се е случвало, включително и на нас. Важното е да сте живи и здрави, да си изкарате хубава почивка. Пък като се изака детето, ще се изака, отиваш след него и почистваш и така. Не го мисли толкова.  Peace Желая Ви приятно изкарване.  Hug

# 2 047
  • Пловдив
Благодаря, Цвети   bouquet, със сигурност ще си изкараме добре, най-вече детето. Но ми се искаше така да го подтикна да се научи да сяда на кукото, че в къщи упорства и го ползва за игра. Да видим какво ще постигна.

# 2 048
Моите никога не са акали навънка, още по-малко на плажа.
Не знаеш ли горе-долу какъв им е режима на ако - обикновено по това време си имат изградени някакви навици.

# 2 049
  • Пловдив
Да, естествено има навици, но все пак с промяната на мястото, а и с ранното ставане заради пътуването, това се променя. Като го водихме на село да види прабаба си, ритъмът му се промени. Все пак това не е константна величина, хора сме, всчики подобни навици се променят.

# 2 050
Да, естествено има навици, но все пак с промяната на мястото, а и с ранното ставане заради пътуването, това се променя. Като го водихме на село да види прабаба си, ритъмът му се промени. Все пак това не е константна величина, хора сме, всчики подобни навици се променят.
Защо ставате рано  newsm78
Аз съобразявам пътуването с обедния сън на дребната - така хем не й се променя режима, хем спи по пътя и не мрънкоти Simple Smile

Вие си знаете, само споделям опит Simple Smile

# 2 051
  • Пловдив
Имаме проблеми с пътуването - малкият повръща, като е буден. Затова предпочитаме да тръгнем рано и да спи по време на пътя, защото иначе е страшно. А и в жегата става по-зле.

# 2 052
Имаме проблеми с пътуването - малкият повръща, като е буден. Затова предпочитаме да тръгнем рано и да спи по време на пътя, защото иначе е страшно. А и в жегата става по-зле.
Климатик  newsm78
Аз не си представям да пътуваме без климатик лятото - аз повръщам, не хлапетата  Crazy

# 2 053
  • Пловдив
Да, пътуваме на климатик, но се налага да спираме от време на време, за да се изчистим и измием от поразията. Ще видим тази година как ще сме.

И за да не спамим повече, мисля на морето да мъча малкия да се учим на гърнето. Напоследък започна да се сеща за него. А дано ... Peace

# 2 054
Спасита, успех  Peace  Само да кажа, че като ходихме на море тази година, малката и хал хабер си нямаше от гърне (не че сега много има! Wink ), но на плажа имаше толкова много неща, които да й привличат вниманието, беше й така интересно и превъзбудено, че грам не й хрумна да ака. Но и аз мисля, не е чудо голямо да събереш едно ако от пясъка. Повечето хора го правят също (кой - от дете, кой - от куче Wink))

Момичета, аз ще си повторя въпроса от по-рано, пък виждам и че по-горе една мама има подобен проблем:  махнала съм памперса, на гащички и тензухени пеленки сме вече 10ина дни, на малката не й дреме много, че се подмокря. От време на време само ми казва, ама не изпитва като че ли дискомфорт. Някой бил ли е в тази ситуация? 10 дни много ли са или малко? Да разчитам ли, че изобщо ще започне да й пречи и да ми съобщава предварително? Поне вече няма нищо против гърнето, но или не я сдържа на него, или, за да стои, й чета книжки. Но бързо спрях с книжките, защото я надуших, че се пробва да ме манипулира с това.

Общи условия

Активация на акаунт