Приучване към гърне

• 107 308
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Пловдив
Аз също бях предупредена на записването, че детето трябва да е приключило с памперса.

# 1 396
За къде бързате просто незнам:)) И като се напишка на обяд в ДГ , какво от това....
Дневният памперс аз лично ще сваля след като има поне една седмица нон стоп сух памперс. Лично за мен за нощния не ми се мисли...
Иначе вземаш еднократни чаршафи и започваш да слагаш на обяд вместо памперс. Така процедират в нашата ДГ когато искаш да го свалиш..

# 1 397
  • Пловдив
Бързам, ама питай ме за къде. И като знам че не става така, пак бързам.
Да взема да се спра, а!? Пък току виж след месец сам реши да спре да пикае насън  Grinning

# 1 398
Купувате протектори или еднократни чаршафчета за градината и готово.
И да бързате, и да не бързате, тези неща не стават по график.
П.С.
Има ли наредба, че в градините не се ползват памперси или това всяка градина си го решава?
На приятелката ми детето в частна градина го искат без памперс /детето е 18м Rolling Eyes/

# 1 399
  • София
в градината дават зор, ама като им напишка 2-3 пъти чершафчетата и дюшечетата и обръщат наопаки, така че споко - и да не се научат, ще им разрешат да си слагат памперс  Mr. Green

# 1 400
Здравейте и от мен мами:)
И аз искам да споделя ,какво става с нас-ние сме без памперс от 4 дена,и всеки8 ден ни е различен.Първият ден беше страхотен,върнахме се в къщи сухи,3пъти пишкахме навън без проблем ,на всеки 30мин.го подканвах  да пишкаме и се получи ,Но след това изведнъж отказа да пишка навън,в момента в който се опитам да му сваля гащичките той се свива,свива краката,вика няма,не ,или ако успея да му ги сваля започва да си ги вдига нагоре,става голяма борба,а знам,че не трябва на сила,и се опитвам да е на неговото да се съглася с него,но след известно време се на пишква в гащите и ми вика"мамо чиш"...а това ни е проблема само навън,в момента ,в който се приберем в къщи отиваме в тоалетната,сваляме гащите без проблем и Пишкаме(на гърне не иска,пика ме и ака ме в тоалетната).И така забелязах,че само в тоалетната иска да го прави и то в къщи,защото като бяхме навън се опитах да го откарам на една тоалетна в едно заведение,но той заплака,страх го е от непознати места.И вчера,преди да излезем навън, пишкаше в къщи в 9:40ч.и след това цял ден се стискаше,не искаше никъде да пишка,не можах и гащичките да му сваля,притесних се,защото знам,че е вредно да се стиска,и аз само му говорех да чишка и накрая се на пишка в гащите ,а часа беше 12:40-това са цели 3 часа!!!Към 13ч.си бяхме в къщи,веднага на тоалетната си пишкаше без проблем.Посъветвайте ме какво да правя?Благодаря ви!

# 1 401
  • Варна
Идвам пак с въпрос. Моя малък господинчо е наясно за какво служи гърнето, когато е с гащички в къщи издържа до 2,5-3 часа между пишканията, седи си на гърнето спокойно, ОБАЧЕ като дойде момента и се крие на различни места да пишка. Tired Превърнала съм се в хрътка да търся къде е локвичката. Ходим в тоалетната и там нищо не прави, нито седнал, нито прав.
Дайте идея как да го "накарам" да пишка при покана?   bouquet

miraluba, да споделя моя едноседмичен опит с махането на нощния памперс на баткото. Говорихме си, че вече е голям и е батко, и че ако иска може да си ляга да спи по гащички като тати. Той се съгласи и вечерта не сложихме памперс. За всеки случай сложих на леглото памперс-чаршафче и сутринта към 5 се събуди за това че му се пиша, без да се е намокрил. Така сме от 6 нощи и до сега няма авария, но задължително преди сън - в тоалетната.

# 1 402
  • Пловдив
antonia, благодаря че сподели!

Напоследък Тити направи няколко изпускания, които ми беше трудно да приема защото той не се е изпускал така при махане на памперса....та това съвпадна с непреодолимото ми желание да се научи да пишка прав.... и започнах да го карам да си избира дръвче по улицата, храстчета и всеки път му се обяснява че ще порасне голямо след като го припика. Сега го влече да пишка на гумите на колите, а като върши работа винаги го стимулирам като му казвам "Хайде давай, силно и надалече"  Laughing

# 1 403
  • у дома
Относно махането на обедния памперс, аз задължително го изпишквам поне 2 пъти преди да го сложа да спи. Единия път - като се приберем от разходка, преди да обядва и втория път, непосредствено преди да легне. До сега не сме имали авария...Да чукам на дърво  Tired

# 1 404
  • Стара Загора
А на каква възраст решихте да махнете памперса на обяд newsm78

# 1 405
  • у дома
На 2 г. и половина е, махнах му дневния памперс, въобще  Rolling Eyes

# 1 406
  • Варна
На 2 г. и половина е, махнах му дневния памперс, въобще  Rolling Eyes
И ние някъде там с баткото.

# 1 407
Аз имах един-два дни вкъщи, за да се опитам да го запозная с гърнето. Нямах сериозни намерения, но виждам, че наистина се обърква като ту има, ту няма памперс. Така че махнах всичко, оставих само нощния. Той дори вечер протестира като му слагам памперс.

Успехът е променлив - вчера горе-долу се справихме с положението с изключение на разходките навън, още не може да схване пишкането навън. Вкъщи си отива сам на гърнето. Днес обаче беше цял ден навън до ранния следобед и така и не се изпишка. Пробва няколко пъти, но не му се получи. После трябваше да заспи с баба си и понеже бил много нервен, тя му сложила памперса, и веднага се изпишкал в него.  Не мога да преценя дали смяната на обстановката го обърква, но някакси ми се струва, че съвсем не може да се ориентира кога да се контролира, когато ту е с памперс, ту -не.

# 1 408
miraluba връщането на памперса /в по-стар пост го прочетох/ от бабата ви е изиграло лоша шега. преди да се върна на работа и ние извикахме бабата да гледа бонбона. бяхме го научили къде какво се прави, а нямаше 2г. още и го чакахме всеки момент да започне да си казва. дори ме водеше до тоалетната когато нещо му се прави, а и видя тати как се пишка и беше много ентусиазиран и сам си искаше. обаче бабата като се запъна като магаре на мост и не искаше да го кани когато трябва, а накрая реши, че и е много трудно и започна да слага пустия памперс и през деня. вкарах ги в правия път като и казах, че в цдг с памперс аут и сега сама се оплаква, че не ме е послушала тогава. бъдете упорите ще свикне и ще те изненада, когато най-малко очакваш. и съвет веднъж махнали ли сте го не го връщайте обратно!

# 1 409
  • Добрич
Цоп и аз при вас отново, моето дете не искаше да седне въобще на гърне до към 18-я месец, после бях малко несериозна и не я слагах редовно, стоеше си там, но нищо не правеше, миналата седмица реших да махна памперса, първия и втория ден бяха кошмар, но според мен беше нормално при това, че е слагана броени пъти на гърне, първия ден я чаках буквално час и половина докато се изпиша, може би ще ме упрекнете, че съм я държала толкова време на гърнето, но тя видимо й се пишаше, но се стискаше, постоянно я подканвах и да пие вода  Mr. Green и накрая от няма накъде с пълна сила се изпиша на гърнето, не издържа  Crazy На другия ден само до обяд съм изпрала 6 бр. гащи, или се изпишваше направо, или пишваше по малко и останалото в гърнето. Скоро четох една статия, според която децата по-лесно се научават на гърне като се оставят без гащи, вкъщи разбира се, и наистина при нас забелязвам успех, но така пък когато е с гащи направо сяда с тях и пиша направо с тях на гърнето, не мога да я науча да ги събува или да ме вика, като е гола направо отива сама и си сяда на гърнето, проблем ми е това сега че свикна направо да сяда, постоянно я дебна, акането ни на моменти е проблем, но има и успешни дни, като съм край нея си казва, че й се ака, но пишането не винаги, доста често ако съм я оставила с гащи пишва малко и после казва, учудващо ще за повечето от васр че спим без памперс и нямаме инциденти може би защото не пием много течности и успява да уститска. На чуждо място е голям проблем напишва се,нааква се, не казва, стои на гърнето и не прави нищо само след сън се изпишва  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт