Приучване към гърне

• 107 322
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 2 070
Ние пък сме до кривата круша...Явно ще става,но ще е трудно и продължително ooooh!Пикае си хем в гащите,хем в чашката,която в момента му е тоалетна.Имам и за пране,имаме и попадения.Долу-горе на 30мин. има повече за пишкане,но някой път като се изпиша е малко и след 5мин. пристига мокър...Какво е това препикаване през 15мин. точно днес-незнам.Преди два дни пък нямахме нито един мокър чифт гащи,но само тогава... Mr. GreenИначе започна да схваща,че трябва да пикае в чашката,но пък не идва да казва предварително Thinking
И всичките ни опити траят по два часа-сутрин като стане до излизането ни,но той и без това опикава по 3-4 чифта за това време.Искам да свикне за този период,а после и по обяд ще му махам памперса.За спане без пелена сме далеч ooooh! Tired

# 2 071
  • Варна
И аз да се похваля: след близо три месеца махнат памперс и почети никакъв напредък, вчера моето момиче три пъти ми каза "пиш" предварително (единият от които дори навън и така за първи път се изпиша докато я държа на ръце). Е, вечерта се напиша, но днес пак ми каза предварително. И един въпрос- искам да си поръчам портативно гърне, а от къде си купувате торбички за него? Във Варна не можах да намеря.

# 2 072
  • в огледалото на живота
И аз да се похваля: след близо три месеца махнат памперс и почети никакъв напредък, вчера моето момиче три пъти ми каза "пиш" предварително (единият от които дори навън и така за първи път се изпиша докато я държа на ръце). Е, вечерта се напиша, но днес пак ми каза предварително. И един въпрос- искам да си поръчам портативно гърне, а от къде си купувате торбички за него? Във Варна не можах да намеря.
Виж тук:
http://www.imaginarium.bg/%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%87%D … D%D0%B5-59253.htm

# 2 073
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Аз не си купувам специални торбички, ползвам най-обикновени найлонови. Отдолу слагам или памперс или салфетки, тоалетна хартия и тн. Също така наскоро открих, че по-големите памперс-гащи могат да се нахлузят на гърнето и е много удобно.  Wink

# 2 074
....................................................
И един въпрос- искам да си поръчам портативно гърне, а от къде си купувате торбички за него? Във Варна не можах да намеря.
След като свършиха оригиналните, ползвам най-обикновена торбичка с най-евтините дамски превръзки  Peace

# 2 075
  • Варна
Благодаря за отговорите, момичета!

# 2 076
Момичета, нуждая се от съвет  Praynig . Дъщеря ми е без памперс откакто стана на 3г. Досега почти не сме имали проблем, предимно ползваме тоалетната вече, гърнето - не. Но от около десетина дни спря да казва и се нааква в гащите, когато я гледа баща й често дори пишкането е в гащите.  ooooh! Говорим си, обясняваме, пробвахме и с караници и наказания, пробвах и с лепене на стикерче на вратата на тоалетната при всяко нейно казване и вършене на работата там, но няма ефект  Tired. Не знам какво й стана изведнъж. Другия месец пак тръгва на градина и се надявам дотогава да сме оправили проблема, но се нуждая от съвет как да стане това.  Praynig

# 2 077
  • в огледалото на живота
Момичета, нуждая се от съвет  Praynig . Дъщеря ми е без памперс откакто стана на 3г. Досега почти не сме имали проблем, предимно ползваме тоалетната вече, гърнето - не. Но от около десетина дни спря да казва и се нааква в гащите, когато я гледа баща й често дори пишкането е в гащите.  ooooh! Говорим си, обясняваме, пробвахме и с караници и наказания, пробвах и с лепене на стикерче на вратата на тоалетната при всяко нейно казване и вършене на работата там, но няма ефект  Tired. Не знам какво й стана изведнъж. Другия месец пак тръгва на градина и се надявам дотогава да сме оправили проблема, но се нуждая от съвет как да стане това.  Praynig
Доколкото разбирам през тези дни не е била на градина,така ли?
Иначе първото което бих си помислила е нещо свързано с там;някакво наказание или нещо подобно.
Децата лесно се стресирват и понякога едно неволно изпускане би могло да отключи подобна ситуация.
Не я наказвай и не и се  карай в никакъв случай  Naughty
Говорете двете,помоли я да ти обясни каква е причината ;страхува ли се от нещо.
Дори един неподходящ  филм по ТВ може да предизвика страх в детто/особенно грозниците по детските канали/

# 2 078
Не, на градина беше до 15 юли, там не акаше, а за пишкането стискаше  Tired. Все се надявах до края на лятото да оправим тези проблеми и точно се бях зарадвала, че всичко си идва по местата, а сега пък това... Питала съм я хиляди пъти, отговорът й е "не искам да казвам" и всеки път обещава, че следващия път ще си каже, но уви...  ooooh!

# 2 079
Здравейте!

Моята дъщеря още е с памперс. Уж се бяхме зарекли да се откажем това лято, но успеха е нулев. Миналото лято вършеше всичко на гърне, рядко имахне напишкан памперс. През нощта много рядко се напишква, както и при следобедния сън. После почна да ходи все по-добре и да не я свърта на гърнето и зимата тотално го отказа. Това лято подновихме опитите, но тя е страшен инат. Може да виси по 30-40мин и нищо да не свърши и щом й сложа памперса веднага се нааква  Crazy Тия дни почна да се подръпва отдолу като е облечена и да казва 'Не искам ако' , "Мамо, махни акото' (май и за двете го използва, макар че си знае думичките) , но все пак казва чак като е свършила нещото. Тя ходи на ясла от март. Юни месец я спряхме, че бабите помогнаха. Само Юли се наложи да я пуснем за 1 седмица и ми направи впечатление, че ми връщаха всички памперси без 1, което ме навежда на мисълта, че там може би с компания си клечи на гърнето и си върши работата. Все пак вкъщи не става. Нито бабите, нито аз успяваме. Примирила съм се, че още една зима ще сме с памперси...  Crossing Arms

# 2 080
И ние тая зима май пак ще купуваме памперси ooooh!

forest_veil ,а има ли вариант в яслата просто да я сменят веднъж за целия престой или пък да е сух и затова да използват само един newsm78

# 2 081
Iani87, в яслата им дават водичка и то доста, защото 1-2 пъти ми се е случвало да я взема напишкана...
В началото ползваха почти всички памперси, които носех за деня. Сега като тръгне пак на ясла ще ги питам дали и колко често върши нещо на гърнето.

# 2 082
  • Пловдив
Момичета, да се оплача, че и ние сме до кривата круша. Нашият герой не иска да сяда на кукото. Само ходи и го сочи, но не седи на него. Май махането на памперса ще го отложим за другото лято  Sad

# 2 083
И аз да се оплача. Моя синковец уж голямо момче, ходи на гърне и тоалетна, почти не се напишква на обед и вечер докато спи.А днес 2 пъти, както си ме гледа и се напишква в гащите. А тая вечер толкова много сок изпи, че се двоумя дали да му сложа памперс, ама като го знам как ги обича и се събужда и реве, защото имал памперс...

# 2 084
  • Пловдив
niksana324 , според мен по-добре научено дете да не се връща на памперс. По-добре да го събудиш през нощта, за да се изпишка в гърне или направо на тоалетната. Аз поне така бих постъпила в подобна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт