Лондон - 2

• 72 213
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Aз харесвам този :

http://www.meininger-hotels.com/en/hotel-hostel/hotelsearch/london/
През сайт за резервации цените са по-ниски от тези които са посочени тук.
Като местоположение е фантастично на пеш разстояние от Хайд Парк , трите големи музея са буквално на пет минути пеш . Наблизо е и Хародс...

Ако сте повече хора апартамент наистина е добра идея.

# 151
  • София
Благодаря ти за бързата реакция, тази верига М не ми е позната, районът е много приятен и много комуникативен. Някои да има идеи за апартамант?

# 152
Понеже пътуването ни наближава, имам няколко въпроса:
1. Четох в пътеводителя за катедралата Сент Пол, има означение за платен вход ?, и освен това да питам някой качвал ли се е на купола й, звучи много вълнуващо описанието, но нали времето е ограничено, заслужава ли си пред други забележителности;
2. За картата ойстер да питам също, понеже почти няма да ползваме градски транспорт, плащаше се 3 лири за пластиката и после се зарежда колкото искаш, а ако не се изчерпят парите остават за следващия път в Лондон нали така? Гледах в сайта на транспорта им за клиперите по Темза се ползва 10% намаление с ойстера, но самата карта мисля че не може да се ползва, така ли е. Както и влакове примерно до Уинзор влака няма намаление с ойстера.
3. Относно влизането в Парламента информацията ми е противоречива, в сайта им няма свободни дати с резервация, пък и периода, в който пише в пътеводителя, че се влиза е от юли до октомври, значи не става през май месец. От друга страна пише, че може да влезе ако се чака на някаква опашка от друг вход. Някой влизал ли е и как става.
4. Има ли значителна разлика между цените в тоя аутлет, който сте писали - Уестфийлд и Оксфорт стрийт. Защото по-принцип предпочитам мотаенето по търговски улици пред огромен мол, ама ако е по-евтино пък ще си направим труда да идем до мола.
Благодаря!

# 153
Да  , Сент Пол е платена и входа е 14.50 лири.
Аз съм влизала веднъж , но на фона  на "Свети Петър" и пищните католически катедрали не бях силно впечатлена.
До купола не стигнах , защото доколкото помня се доплащаше още пък и е изморително.

Westminster Abbey обаче си заслужава всяко пени !!!

"плащаше се 3 лири за пластиката и после се зарежда колкото искаш, а ако не се изчерпят парите остават за следващия път в Лондон нали така? Гледах в сайта на транспорта им за клиперите по Темза се ползва 10% намаление с ойстера, но самата карта мисля че не може да се ползва, така ли е. Както и влакове примерно до Уинзор влака няма намаление с ойстера."

Напълно точно си разбрала абсолютно всичко ! Моята Ойстер е от 2008 и си я ползвам при всяко ходене , а иначе ако искаш на заминаване я връщаш и ти връщат депозита от 3 лири.
Може да си зареждаш направо с дневна карта или с определена сума по твой избор .
Във втория случай е изключително важно да я допираш винаги до сканиращото устройство както на влизане вметрото така и на излизане ! Иначе ще има неприятни изненади.
В изънпиковите часове автобусите също са удобни за придвижване дори в центъра.
С тях цял ден може да се возиш за мисля беше 3.60 лири.
Има няколко линии които почти покриват маршрута на туристическите обиколни автобуси.

По време на парламентарната сесия входа в Парламента е силно лимитиран и е сложно да се докопаш до пропуск , така че няма смисъл.

За пазаруването аз си залагам на Оксфорд стрийт ! Марките като H&M , GAP , Mango , Zara , Clarks , GEOX  и прочие  , стоките в Sportsdirect... са на абсолютно еднакви цени във всичките им магазини независимо къде са.

# 154
  • София
Има ли значителна разлика между цените в тоя аутлет, който сте писали - Уестфийлд и Оксфорт стрийт....

Уестфийлд не е аутлет. Това е огромен МОЛ. Щом предпочиташ улица - Оксфорд е ОК. Аз предпочитам МОЛ, а любимият ми е точно Уестфийлд - отивам, пазарувам, прибирам торбите в хотела. После се разхождам по улиците без да губя време за магазини.

# 155
Предполгам се е заблудила с аутлета за който писахме с notar по-напред в темата.
Той обаче е далеч от Лондон и трябва един цял ден.
Заслужава си е ако човек е на сериозен шопинг тур до Лондон иначе не.

# 156
Благодаря много, както винаги безценна информация.   bouquet
Ще пропуснем явно влизането в Сейнт Пол, не съм влизала в протестанска църква, но ще влезем в Уестминстъра и някоя друга пътьом.
И аз планирам повече бусовия транспорт, по-удобно ни се падат, може да се гледа в движение, пък и гледах цели 4 линии които минават край хотела ни за и от спирката на Изибуса.
А познавате ли някой професионален гид българин в Лондон, както в Рим препоръчвахте Николина за Ватиканските музеи? Не, че е задължително, но ми се ще някой да ни придружава поне няколко часа в Лондонската кула и някое по-историческо място. По-интересно ще е.

# 157
Ако си добре с английския по-добро от йомените в Лондонската кула няма Wink

# 158
  • Bristol
Имам въпросче към теб, подходящо ли е за деца и колко големи? Аз винаги подминавам тази забележителност и само от вън й се възхищавам. Първо, защото не обичам да гледам техните ужасии, прекалено реалистично ги пресъздават, второ, все си мисля, че не е подходящо за деца  Rolling Eyes

# 159
Какви ужасии нали става дума за Тауър  ?
Йомените разказват много увлекателно историята на кулата , за гарваните пазители и децата много се кефят на униформите и вживяването им .

Да не би да имаш предвид атракциите
 "The London Dungeon"
http://www.the-dungeons.co.uk/london/en/index.htm
или
"The London Bridge Experience" ?
http://www.thelondonbridgeexperience.com/experience-londontombs.asp

# 160
  • София

Ооооооо, така както се забавлявах с тях - никъде не съм! Уникални са, имат страхотно чувство за хумор и разказват изключително увлекателно. Посещението на Тауър остана един от най-ярките ми спомени от Лондон, именно заради тях. Пак бих отишла Simple Smile Става за деца, дори и само да потичат, докато вие разглеждате.

# 161
Тауър е задължителен. Следващия път пак ще влезем. За деца също е подходящо, могат да потичат на воля.  Peace

# 162
Дори само заради кралското съкровище си заслужава !

# 163
Горе-долу се справяме с мъжа ми, синът е най-добре, учи в Английската. Аз заради бижутата най-вече го включвам в програмата, пък и е близо до Лондон Бридж. За тия йомени не знаех. За тримата един ли ще имаме или трябва да се присламчим към група. Видях в сайта на кулата, че услугата е вкл. в цената на билета, но ми интересно как точно ще ни придружава.

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 20:37 от gal94

# 164
Събира се грипичка около един йомен и той  започва да ги развежда .
Не се доплаща нищо извън нормалния  билет за вход.

На влизане има табела с надпис в колко започва следващия тур , но са много начесто и почти няма изчакване.

Ей и да не пропуснете обсерваторията в Гринуич. Безплатно е и за дете също ще е много интересно !
Освен това има прекрасна гледка към новия бизнес квартал на Лондон.

Общи условия

Активация на акаунт