Лондон - 2

• 72 237
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Първият път бяхме с  London Pass за 6 дни+ включен транспорт за всички зони за 7 дни.
Иска се много добра логистика , но дори да не се посетят всички включени неща пак се спестяваха време и пари . В него беше включен и транспорт с влак  от гара Падингтън до Уиндзор , който е извън транспортните зони на Лондон.
Тогава  всичко това струваше 122 паунда.
За мен си е добра сделка.

# 181
  • край голямата локва
Merry няма ужасии в Тауър така че спокойно води детето  Laughing
Мерси  Hug Аз си мислех, че ще има затворнически ужасии и затова все отвън сме гледали до сега   Crazy

Най- страшното нещо са няколко  стени с издълбани и почти нечетливи надписи в стаи- килии /все пак затворниците там са били хай/  и една стъклена възглавничка на мястото на което е била екзекутирана. За по- големите деца се организират и различни игри- имаше стрелба с лък, мятане на копие и др. подобни. Там могат да се видят и короните на кралицата.

# 182
  • София
Първият път бяхме с  London Pass за 6 дни+ включен транспорт за всички зони за 7 дни.
И ние така, даже го купихме с някакъв код за отстъпка. Разбира се не успяхме да видим всичко включено, но дори и с това което ползвахме ни поспести по 20-25 лири на човек, което не е никак малко.

# 183
Ееее, много хубаво, че я открих тази тема! Планувам пътуване до Лондон и се оглеждам за разни съвети за евтини нощувки на първо място, и за всякакви други инсайдърски съвети, които няма как да се знаят, ако ти е за пръв път. Сега ще чета, а ако някой иска да ми даде конкретни идеи за Лондон, ще се радвам  Hug

# 184
Вчера се върнах от Лондон и централната част в момента е почти строителна площадка.
Олимпиадата наближава и текат огромни ремонти , като и половината "Оксфорд стрийт" , "Piccadilly Circus "   и "Leicester Square " са разкопани.
Времето обаче тия дни е хубаво и прогнозата е за слънце Simple Smile

Сега се сещам и за още един прекрасен музей - http://www.soane.org/.
Зад безличната фасада се крият безценни исторически богатства .
Музея е завещан на Лондон от имениятия архитект Сър Joan Soane живял преди около 200 години с изричното условие да е безплатен за посетителите.
Разбира се английската традиция затова е нарицателна и все още си е напълно безплатен  Simple Smile.
Горещо препоръчвам това място !!!

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 23:50 от mallkata

# 185
Ще бъда в Лондон следващата седмица. Сега ще оглеждам вариант как да стигна от Хийтроу до хотела, който е на Блумсбъри стрийт без да ползвам метрото. Сестра ми ме наплаши, че точно тогава пристига и Барак Обама и метрото става основен терористичен таргет  Crazy

# 186
Ползвай опцията Journey Planner  , като зададеш начална и крайна точка и ще ти изкара различните варианти :

http://www.tfl.gov.uk/

# 187
Мерси  Simple Smile

# 188
Върнахме се и ние. Много ни хареса естествено. Най-много се впечатлихме от трезора с кралските атрибути в Лондонската кула, чудя се истинските корони ли са това, не видях кой знае какви мерки за сигурност, подобаващи на важността на тези ценности. От друга страна големите диаманти бяха невероятни. Също прекрасно преживяване беше посещението в стаите в Уинзор, и кукления дом на кралица Мери. Оставаш без дъх и като излезеш на "Лонг Уок" в парка на Уинзор. За пет дни видяхме Уестминтър, абатството, Сейнт Джеймис парк, Бъкингам, Трафалгар скуеър, Пикадили Сиркъс, Уинзор, Гринуич, розовата градина на Риджънс парк. На мен любима ми стана Националната галерия, прекрасно място., в петък работеше до 21 ч. и тогава има и концерт на класическа музика. Синът ми влиза на шоуто в Планетариума на Гринуич, много беше доволен. По негово желание ходихме и в Музея на мадам Тюсо, загуба на време според мен. С общ билет за мадам Тюсо и Лондон ай се спестяват 20%. Доста време отделихме и на пазаруването, Оксфорт стрийт ме разочарова, голяма блъсканица, а ходихме в понеделник. И търговските центрове там прекалено изтощителни за обикаляне. Всичко, което си купихме беше от магазините по Риджънт стрийт и от магазини в Уинзор. Разглеждахме и магазини за техника на Тотнъм хай стрийт. Бяхме и на гости на роднини българи, на барбекю в задния им двор, те ни показаха и къщички на Темза с прилежащ мостик към тях. Прекрасно и много романтично. Като цяло ми направиха впечатление голямата концентрация на двойки лъскави мъже и жените, облечени твърде неглиже. Също и перфектния градски транспорт, просто не се налага да питаш, елементарно е, качихме се веднъж на метрото, сменихме три линии за по две спирки.
На следващо посещение има още много къде да се ходи, Британския музей, целия комплекс на Виктория и Албърт, Кенсингтън, Аквариума. Британския го пропуснахме заради сина ми и страстта му по един магазин на Оксфорт Сиркъс - Найк таун, там се мотахме два пъти поне по час.
Пожелавам на всеки да отиде, да види този високо развит във всяко отношение и космополитен град.

# 189
"Всичко, което си купихме беше от магазините по Риджънт стрийт"

Поздравления . Минали сте на друго ниво  Laughing
Следващия път "Ню Бонд стрийт" или "Парк Лейн" Wink

А блъсканицата по "Оксфорд" си е постоянна следобед и уикендите.
Случва се в магазин с 30 каси на етаж да чакаш на опашка по 15-20 минути ...и то сега не е сезона на големите разпродажби.

# 190
malkata ти си ми идол  Praynig
понеже както знаеш за първи път ходих в Лондон, не разбирам. На Риджънт по-скъпо ли е? Купихме си дънки от Левис и Есприт, яке от Масимо Дути, ризи от Есприт, маратонки от Lilliwhites, обувки от Кларкс все масови марки, нищо на цена над 70 лири, а сега нямаше никакви намаления. Ама тия марки са си навсякъде, даже и в България са същите цените (а може и по-скъпо да е), само дето няма такова разнообразие на артикули и размери. Имаше евтини неща в H&M, Zara, и разни други марки, но какво да направя не ми стоят тия кройки добре. Имаше намаление в Gap детския, обаче като видях 10 човека на касата се отказах, ако съм сама да чакам, ама с мойте мъже не. Явно е трябвало да отидем на Окфорт предиобяд, ама кой да знае, ние пеша като тръгнахме от Трафалгар. Представям си на намаления какво е по Оксфорт. Трябва да отида, ама с някоя приятелка да скитаме.

# 191
Да , на  Риджънт са по-скъпите марки. Наред с тези достъпните които си изброила там са куп дизайнерски магазини.

# 192
Хайде върнах се и аз. И на мен ми хареса  Grinning Хубавото беше, че бях свободна по цял ден и постоянно по разходки. Аз си напазарувах и на Оксфорд стрийт, тя беше на 100 метра от хотела и точно нея подхванах още първия ден. Не съм си взимала нещо особено обаче, за мен само сандали от Кларкс и разни дреболии, предимно за децата взех дрешки. А играчките - от Disney и Hamleys. В Disney има уникални неща за момиченца.  Heart Eyes Разгледахме и всякакви други търговски улици, даже и Бонд стрийт - витрините, разбира се  Laughing

Разгледах Бритиш мюзиъм и приключих с музеите, явно не ме влекат много. Виж, парковете са невероятни наистина. Докато се разхождах из тях, искрено съжалих, че децата не са с мен, представям си как щяха да се радват на животинките и лебедите. Страхотни са просто. За мен едно от най-хубавите неща в града, направо се влюбих в тях  Simple Smile

Че е космополитен града няма никакво съмнение, на мен даже ми идваше в повече на моменти. Имам приятелка, която живее там, та тя ме разходи из Сохо и Чайна таун, после едвам се освестих и си припомних, че всъщност съм в европейски град. Тъй като бях предимно в Централен Лондон, там по улиците, в заведенията, навсякъде просто си преобладават хората от други раси, самите англичани явно вече са супер малък процент от населението. Разбира се, по кварталите сигурно не е така, нямам представа.

Успях изобщо да не ползвам градския транспорт, до Трафалгар, Бъкингамския дворец и парковете ходихме пеша, а по другите забележителности ме разходи приятелка с кола.

Общо взето града си е супер, има невероятни сгради. Единствен минус - поне за мен - е изключително мръсния въздух. На моменти имах чувството, че просто ми полепват по гърлото частици прах и мръсотия, но пък като турист нямаш кой знае колко време да го мислиш това  Wink

# 193
  • Sofia
И аз да се отчета като завърнала се Simple Smile Естествено времето не ни стигна за всичко, което си бях набелязала, но нека има и за следващия път.
Нашата основна цел беше Манчестър и финала на Премиършип и пътюм отделихме 3 дни на Лондон, през които успяхме да разгледаме Риджънтс парк, зоопарка , мадам Тюсо (ден 1-ви) , Биг Бен и Парламента, аквариума, повозихме се на Окото (оттук си бях купила фаст трак билети и изобщо не сме чакали на 100-метровата опашка), Трафалгар скуеър (ден 2-ри) , Гринуич с корабче и Оксфорд стрийт (ден 3-ти), от където не си купихме почти нищо, защото бутаницата наистина беше ужасна.

Ако не сте с карта , както пътувахме ние няколко пъти, в 99% от автобусите  билетчетата НЕ се продават от шофьора, а трябва да сте си ги купили предварително от автомати по спирките, които приемат само монети.

# 194
Oсвен това от автомат билетчето е 2.20 лири , а с карта е 1.30 . Целодневна карта за автобус в Лондон е само 4 лири и за разлика от метрото тук няма час пик Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт