Лондон - 2

• 71 586
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • UK
Troy, разбира се, отчитам този факт  Peace Аз имах пред вид, че когато пътуваме някъде винаги я вземаме с нас. Но пък разбирам и предимствата на пътуването без деца  Mr. Green Вчера бях сама на разходка, времето беше екстра, Олив супер ще си изкараш  Wink

# 616
  • UK
ина.гг, има вариант с влак от Лутън, но до гарата трябва да вземеш автобус, а и не мисля, че ще ти излезе по-евтино. Бусчето май е най-удобния вариант,а и ти спира близо до хотела.

# 617
  • Smallville
Току що се върнах от Лондон,сутринта ми беше полета.Времето е пролет-денем е 15-16 градуса,вечер е хладно,достатъчни са маратонки и леко яке или дебела жилетка. Два дни беше облачно,а два пече слънце и не заваля нито веднъж - нечувано за Лондон:)

Поредните митове и легенди за мрачния и дъждовен Лондон.  Mr. Green
В интерес на истината не си спомням от кога не е валяло или дори да е валяло ги няма тези проливни и продължителни дъждове както в БГ Wink
В Бг вали като на тропиците в сравнение с Лондон  Mr. Green , но виж ако се преместиш на север или северна Ирландия си вали доста често , но пак не е като в БГ  Laughing
Митове или не,при предишни посещения,основно пролетно време,такъв дъжд ни е прал,че ми изгниваха маратонките Crossing Arms. А предното лято,юли месец, минахме транзит през Лондон,сменяхме полет, такъв дъжд ни поля по пътя,че нямахме търпение да се махнем от там ooooh! Но въпреки това винаги ще се връщам, Лондон ми е фаворит,пък дано облаците са се поразнесли от острова.

# 618
Такъв ти е бил късмета Simple Smile
Ако имаше достатъчно валежи реките нямаше да са празни и да говорят постояно за воден режим Wink

http://www.dailymail.co.uk/news/article-202817/UK-gets-water-sho … tage-warning.html

# 619
Какво ви е мнението за придвижване в Лондон с кола под наем? Става въпрос за 7 дена някъде, ще отседнем в четвърта зона. Четох, че таксата за влизане в центъра е 8 паунда на ден. Актуално ли е това? Освен тази такса някакви други, такси, винетки заплащат ли се? Всякакви съвети и мнения ще са ми от полза. Опитвам се направя някакъв паралел на цената и удобството между карти за транспорт + хотел на летището/или спане на летището/ + easybus, или кола под наем. Става въпрос за двама възрастни и едно дете. Мерси предварително за отговорите ви.

# 620
И къде ще паркираш тази кола когато ходите на центъра и изобщо имате ли някакъв опит с шофиране в Англия ? Надявам се не подценяваш факта че тук се кара от ляво и отделно ако не познавате Лондон забрави да караш кола за където и да било, освен ако нямате частен шофьор който познава града добре Mr. Green
Градския транспорт е пове4е от добър , така че по добре си пътувайте с метрото и с бусовете.За тази цел си купувате ойстер карта от метрото , купувате си седмична карта и си карате спокойно с нея Simple Smile
Явно е че нямаш никакви представи от разстоянията в Лондон , само ще ти спомена че ако решите да спите на хотел до летището и всеки ден да пътувате до центъра ще ти трябват поне 2 часа:)
Да не пропусна и цената на паркинга е около 4 паунда на час из централните райони .

# 621
Много си мила, благодаря за изразеното отношение.

# 622
Моля  Mr. Green ако имаш още въпроси питай  Wink

# 623
  • UK
parcalesa, таксата за която говориш е  10£, от понеделник до петък. Къде ще отседнете като район?
Ако само ще ползвате колата от хотела до центъра и после пеша може и да е вариант, ама ако ще се придвижвате от точка до точка с нея само ще загубите нерви и време. Трафика през седмицата не е за подценяване.
http://en.parkopedia.co.uk/parking/london/ виж тук за паркинги

# 624
Маймунка , как очакваш някой който не познава града да кара кола и то с обратно движение Simple Smile
Сигурна съм че ако те пусна на кръговото до брент кросс ще се въртиш 2 часа докато си намериш пътя , а какво остава за хора които никога не са били тук.
Не знам кога за последно си слизала до центъра с кола , но явно не е било в близките 40-50 години! Mr. Green Места за паркиране се намират толкова трудо и пак вси4ко се свежда до това колко добре познаваш града и знаеш ли на кои улички можеш да паркираш.

# 625
  • UK
Трой, на кого помага този тон  Rolling Eyes
Има си платени паркинги, не паркираме по уличките. Освен това аз не познавам тези хора, не знам колко добре умеят да карат и в кои държави и с какво движение са живели/карали кола.
Аз не карам, само се возя  Grinning

# 626
Точно защото не караш за това и нямаш представа WinkПонякога съм имала случаи когато цял час въртя из центъра и не мога да намеря къде да паркирам при условие че живея тук от 12 години!
Знам ,че го правиш от желание да помогнеш (както и аз ) но съветите ти са неуместни.
Не познаваш хората а ги съветваш да си вземат кола ! Представи си ,че са от малък град (та дори да са от София) където никога не са виждали такова движение ,за капак обратно движение и  не познават града ! За това и смятам съветите ти за неуместни! Хубаво е да се дават съвети но се постави на тяхно място , а не от мястото на живеещ в Лондон .

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 12:43 от Troy

# 627
  • UK
 Grinning ок.
Parcalesa,  игнорирай поста ми.
http://www.tfl.gov.uk/roadusers/cycling/14811.aspx
това също е вариант  Grinning

# 628
  • Smallville
Трой е права,послушайте я. Движението е трудно за пешеходец,където си свикнал да гледаш в обратната посока за коли,а те идват от срещуположната.Добре,че спират,инак досега да съм предала богу дух някъде. Колелетата също не бих се осмелила,за тях движението е същото като при колите,бих си взела само да обиколя Хайд Парк,но им там има алеи по които не можеш да се движиш.
Моят съвет,аз не живея там,но редовно ходя- ползвайте метрото-бързо и удобно или туристическите бусчета.Дори двуетажните автобуси избягвам вече,и те като попаднат в някой трафик,се влачат с часове Tired

# 629
Troy е права според мен, макар тона да е малко  smile3512

Само ако си живял и шофирал 5 год в Токио, ще можеш да шофираш в Лондон. Освен обратното движение, тесните улици са  smile3555 smile3555, а и факта че 1/3 от улиците са без изход + 2/3 са еднопосочни .... Като си помисля също колко глоби могат да съберат от "стъпване" на бус линията  Joy. Мисля че първо 6 месеца трябва нов човек да се вози и да гледа, а после да почне с шофиране в 4та зона от тях до Теско  Joy Joy
Доста е сложно, а за новопопаднали в града хора е меко казано ужас.
При наличието на такъв добър транспорт (метро + автобуси), няма нужда да се мисли за кола ........

Общи условия

Активация на акаунт