Лондон - 2

• 71 626
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Благодаря за инфото  bouquet! Утре пътуваме, дано всичко е безпроблемно!

# 601
Моля ви отново за помощ, немога да се ориентирам в колко часа да запазя easybus на отиване (((и незнам колко време е пътя с автобуса, за навръщане, за да взема по-евтин билет( Praynig Sad
Полетите са така:

Отиване:
Depart SOF 05:30          Arrive LUTON 06:50
Връщане:
Depart LUTON 21:55       Arrive SOF 02:55

Дестинацията е Лутън - Марбъл арч и обратно

http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?SD=503372247020120316071900

# 602
  • София
Здравейте,
Съпругът ми ще има работа в Лондон в края на март, и се чудя дали да не отида с него, като може да взема и детето обаче - на 5 г.
Чудя се - подходящо ли е според да влача толкова малко дете, какво ще мога да видя с него /ще сме двете само вероятно, съпругът ми ще си има работа през деня/, и дали въобще е добра идея. Става дума за 3, макс. 4 дни вероятно.
Ходила съм 2-3 пъти, но само по работа, и реално забележителнстите навремето /90-те години/ съм ги гледала от колата главно, изключая вечери по кръчмите в Сохо и Chinatown.
Може ли да ми препоръчате хотел/апартамент от лични впечатления, не държа на лукс, нещо икономично, но прилично, да става за малко дете.  bouquet
Въобще да взимам ли детето, много ми се иска да почувства многообразието на космополитен град, но се чудя дали не е малка още?

# 603
Моля ви отново за помощ, немога да се ориентирам в колко часа да запазя easybus на отиване (((и незнам колко време е пътя с автобуса, за навръщане, за да взема по-евтин билет( Praynig Sad
Полетите са така:

Отиване:
Връщане:

http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?SD=503372247020120316071900
Онзи ден се върнах от там и умишлено не си резервирах онлайн билети защото предния път имаше закъснение и предположих, че сега пак ще е така и се оказах права. Моя съвет е да не си купуваш онлайн а да си купиш направо от шофьора, отиване и връщане без значение в часа излиза 23 паунда от Лутън до Виктория. Естествено, решението си е твое, но моето наблюдение е че никой не гледа часовете.

# 604
minion4е, няма да се пазаря с шофьора, но нали имат някакви по-евтини, според часа? newsm78 Обърках се. И колко време е пътя от Летището до центъра - горе -долу , за да си направя някаква сметка?  Praynig

# 605
Ако ще пътувате от Лутън до Лондон , хубаво е билета за буса да се вземе предварително Wink
И колкото по рано толкова по евтино! Ако самолета има закъснение, просто отивате в офиса на бусовете и ви презаверяват билета за следващия бус! Не знам за кои бусовете говорите , но до сега за 12 години редовно пътуване по този маршрут не съм видяла шофьора да продава билети ! Номера става в влака ,но  не и в буса.
За да сте по сигурни купете си билет който да е 1 час след пристигането на самолета.
Мацката която питаше дали да вземе детето- категорично не ако иска все пак да види нещо;)
Разстоянията са огромни, блъсканиците също , така че едно дете на 5 ще ви е голям проблем.

# 606
  • UK
предвиди си час и половина до Лутън,за да ти е спокойно.понякога има доста трафик. Иначе като букваш на сайта то ти показва за колко време ориентировъчно ще стигнеш, ако не се лъжа.

# 607
  • София
...
Мацката която питаше дали да вземе детето- категорично не ако иска все пак да види нещо;)
Разстоянията са огромни, блъсканиците също , така че едно дете на 5 ще ви е голям проблем.
Мдаа, и аз така подозирах, есента бяхме в Рим и ми се видя невъзможно за дете, предполагам, в Лондон ще е по-зле. Благодаря!  bouquet

# 608
Току що се върнах от Лондон,сутринта ми беше полета.Времето е пролет-денем е 15-16 градуса,вечер е хладно,достатъчни са маратонки и леко яке или дебела жилетка. Два дни беше облачно,а два пече слънце и не заваля нито веднъж - нечувано за Лондон:)

Поредните митове и легенди за мрачния и дъждовен Лондон.  Mr. Green
В интерес на истината не си спомням от кога не е валяло или дори да е валяло ги няма тези проливни и продължителни дъждове както в БГ Wink
В Бг вали като на тропиците в сравнение с Лондон  Mr. Green , но виж ако се преместиш на север или северна Ирландия си вали доста често , но пак не е като в БГ  Laughing

# 609
  • UK
Олив, ако ще сте тук преди началото на април, когато на повечето места започва ваканцията и си подготвена да посетиш 2-3 насочени към деца мероприятия я вземи. Аз навсякъде ходя с детето си и проблеми няма. Но винаги се съобразявам и включвам в програмата и нещо интересно за нея- примерно някой парк, природо-научния музей, разходка с лодка, зологическата може макар, че не е кой знае какво и т.н. Може и на бусчето да я качиш и да пообиколите.
Разбира се, ако искаш да наваксаш и да видиш възможно най-много музеи, кули, изложби и т.н. за максимално кратко време няма да е добра идея. Не за друго, ами ще се умори и ще мрънка  Grinning

# 610
 Маймунка, нали се сещаш че ти все пакк живееш там , а мацката трябва да пътува с това дете ,и недай си боже да мине през Оксфорд стрийт и какво ще го прави това дете ? За мен си е живо убийство да мъкна дете при условие ,че ще съм в Лондон само няколко дена WinkДетето ще има да мрънка от дългите ходения , бусове и метро ...

п/с за тези които планират разходка из Лондон , задължително с един от онези отворените автобуси Simple Smile това е най добрия начин да се види доста , инче самосиндикално най много да видите само 1-2 места:)

# 611
Троy, maimunka  копирам си от по-предния пост:
Отиване:

Връщане:

Това са ми полетите и часовете - немога да разбера в колко да си букна автобус на EASYBUS  Praynig моля за помощ, защото наистина гръмнах вече(((

# 612
ina.gg, на отиване - 8:00 - 8:30
на връщане - 18:30   Peace

# 613
  • София
maimunka, благодаря и на теб за отговора!  bouquet
Честно казано, не съм се юрнала да разглеждам много музеи за 3-4 дни, по-скоро ми се мотае и ми се потапя в атмосферата на града, но е факт, че с толкова малко дете и тези неща пак са по-сложни, отколкото, ако сме сами - като сложим само "има пиш", "уморена съм", "чакай да видя този магазин за играчки за 1 час"... Simple Smile
Май ще си я оставя вкъщи, като попорасне - ще отидем пак.

# 614
ina.gg, на отиване - 8:00 - 8:30
на връщане - 18:30   Peace

bouquet спаси ме! много ти благодаря! а има ли вариянт - автобус - метро, за по-евтин транспорт до центъра или не- това е с изибус-а?

Общи условия

Активация на акаунт