Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 40 857
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря Мамочка Heart Eyes Hug

# 406
Софиянки страхотни снимки.Браво! GrinningТолкова са сладки всички дечица Heart Eyesи мноооого порастнали.Всички мами изглеждате прекрасно във форма в настоение Heart Eyes PeaceТатковците симпатяги и помагачи newsm10 .Емили,специално към теб.Просто си толкова красива,нямам думи BlushА малката Алекс е сладинкааа,за щипане и целувкии Hug Heart EyesМама Ивка е прелестна с коремчето GrinningСамо не разбрах брилянтинчето нали и тя е била,а защо не я видях на никаква снимка newsm78Като гледам сте си изкарали супер,с нетърпение чакам нашата сбирка Party

Миме,lady in litle red dress,забравих да прибавя sexy lady Crazy BlushПросто си страхотна,червено ти стои мнооого добре обърни внимание ако не носиш този цвят  Wink SunglassesА малката Диди,е нямам думи искам и аз такова костюмчеее Heart Eyesтолкова е сладка с тази рокличка и шапааа Party

Жабче как е малката бандитка Яна Rolling Eyes

Nanny,как сте с Т?Виж какво съм си копнала на уърдовски файл от сайта на д-р Михайлов за Температура.При риск от гърч (деца до 2 год.), при възрастни пациенти, изтощени болни и пр., по- добре е преди да се използват синтетични средства да се използват билки.
!!!СМИНДУХ (в къщи трябва да има под ръка винаги 1 опаковка сминдух)- 1 чаена лъжичка се вари 5 минути в 200 мл вода. Отварата се прецежда и се дава през 15 мин. по 1 суп. лъжица.
ТРИЦВЕТНА ТЕМЕНУГА или ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА или МАЛИНОВИ ЛИСТА и всичко от малини. сироп, сладко и пр.: -2 суп. лъжици от избраната билка се запарват 10 мин. в 1/2 л вода, добре е чаят да се пие топъл.
УВИВАНИЯ- Да се натопи чаршаф в студена вода и се изцеди леко. Тялото се увива бързо. Процедурата се повтаря 3- 4 пъти. Облича се пижама и се ляга в леглото.При повишена температура най добре е да не се понижава, защото това активира фагоцитозата.
Aconitum 9 СН- бледа, суха кожа, децата се будят уплашени често към полунощ; бурна симптоматика и бързо изчерпващ се ефект. В началото на простудно заболяване. по 3 зрънца през 15 минути 3- 4 приема.
Belladonna 9 СН- червена, влажна кожа, излъчва топлина като радиатор, сърцебиене, страхове, световъртежи. По същия начин през 15 минути по 3 зрънца. И още една схема. 10 зрънца да се разтворят в 100 мл приблизително минерална или преварена вода. 3 минути интензивно разбиване с лъжичка. През 15 минути по 1 чаена лъж. 3- 4 приема, после през 30 минути 3- 4 приема и разреждане на приемите през 1- 2 часа според хода на температурата.
Чай от малина компот ( ако имаш у вас разбира
се ) той също сваля температурата .

На всички болнички скорошно оздравяване Praynig Hug

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 00:03 от ssillvvi

# 407
  • Sofia, Bulgaria
Я бързо да драсна два,три реда преди малчо да е надул гайдата.Това беше и причината вчера да си тръгнем бързо,бързо.Сори и на ръце все си се дерем.Много я болят разни шевове,рани  Sad ужас направо.
ssillvvi с брилянтин ние се разминахме по пътя за площадката с детския кът.Беше си тръгнала не разбрах защо.Успях да разменя само няколко думички с нея и да разбера ,че коремчето е наред  Heart Eyes Hug.Айла я виждах в движение докато търчеше по децата,въпреки че тати много помагаше за каките.Това момиче е на изчезване!Толкова е слаба  ooooh!.За Жи не мога да кажа нищо.Аз нали съм от бавно загряващите  Embarassed,докато се сетя............абе мина си времето и не можахме да си поговорим ,че и тя търчеше насам - натам.
Олчето  ,какво да кажа за нея освен,че много си я обичам.Опитах се да гушна манекенка Ени и ефекта беше да я разрева ConfusedПомогнах да си тръгнат бързо бързо с плашещия си вид  Tired.( ще дописвам след малко ...много ревна бебка)
дописвам
Олче много ,много съжалявам,че ти разревах сладкиша  Sad.И няма за какво да ми се реваншираш.Напротив ,аз не знам как да го направя  ooooh! особенно след вчерашния ден.Пак сте събирали пари.А Ивка ми казва тук едни дребни ,че нали не се дава празна касичка....................Габи място не си намери докато не видя какво има вътре  и шуми.Трябваше да я отворя да види и да  миряса.Сега е лепена с тиксо отдолу.Сумата беше голяма ! Благодаря на всички Ви !Та ...... тук е момента да спомена и принцеса рая  Hug.Много мил жест наистина  Heart Eyes.Рони не успях да видя изобщо.Само се разминахме и много ми е болно от което  Sad.Надявам се да я убедя скоро да се видим пак .Мамочка отново ме възхит със стил и изящност.А мъж ми пък с факта ,че се надига в това време чак от Пловдив с две деца  за  една срешичка  буквално за няма и час  Shocked.Ивка е станала една нежна,нежна  Heart Eyes.Коремчето личи и много и отива.Мойта Габи пък изтрепа народа из мола.Къде види дете тича да го гушка и ако се срещнат очи в очи налита и на мляс уста в уста  Embarassed.Гушка и непознати деца който имаше наоколо.А с Миша дори се търкулнаха без да се пускат  Crazy.Добре че нямаше тежко ранени и пострадали.Ставам пак ревна  ooooh! исках да пиша още ,ама ...................... ма лоло  Hug,пак изтървах някой ....ще дописвам когато мога ........

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 09:04 от Emilli Arie

# 408
Чудесно ме заредиха снимките и разказите ви.

# 409
  • София
Олчето  ,какво да кажа за нея освен,че много си я обичам.Опитах се да гушна манекенка Ени и ефекта беше да я разрева ConfusedПомогнах да си тръгнат бързо бързо с плашещия си вид  Tired.( ще дописвам след малко ...много ревна бебка)

ААа, без такива приказки... Плащеш вид, дрън - дрън! Naughty Crossing Arms Stop
Къде го видя този плашещ вид, всички видяхме една много чаровна и усмихната мама, на най - мъничката и сладка бонбонка в нашите редици. Алекс си е наше бебче, и винаги ще бъде! Аз си я обичам като мое детенце. Blush
А относно претенциите и ревовете на Мис (Каприз) Ени, не си я разревала ти, тя просто не се дава на никой, изключае мама, тати, баба и дядо. Нито на вуйчо си "пристава" Laughing, нито на пра-баба и пра-дядо си. Rolling Eyes Последните за нея живеят, и умират да я мачкотят, ама овнЬето не дава! Twisted Evil
Въобще не си предизвикала ти тръгването ни, просто ужасно и се спеше на принцесата Twisted Evil, и я видях на два пъти как се унася права и аха - аха да падне. Жал ми беше да я мъча. Иначе ми се седеше ощееееее... Crossing Arms

Тази сутрин ги заведох до педката. И двамата. Идеята беше да погледнат Вели, заради вчерашното повръщане, неговото се оказа някакъв лек вирус, който (силно се надявам! Praynig) сме попресекли, така че за него е назначено домашно лечение и обичайните сиропчета, но повече ме разтревожи Елина. Кашлицата и се е влошила и е слязла надолу. Ще пие Вентолин, и ако вдигне Т - АБ. Яд ме хвана на мене си, че отдавам покашлюкването и на лиги от зъби, хем съм си сърбала попарата с Вели, че от зъби не се кашля, навремето така ме успокояваха разни доФторя и Човекът стигна до бронхит. Sad И пак... ooooh!
Ваксината пак я отложихме за неопределео бъдеще, иначе Грацията е 10 100, 83 см. Heart Eyes

Пожелавам ви лека и успешна седмица, и здрави дечица, най - вече! Heart Eyes

# 410
Здравейте и от мен в този снежен ден.

Много беше хубава срещичката, само дето времето беше абсолютно недостатъчно да си поговорим и да се видим с всички мами, но дано следващия път и това да стане.

И аз ще пусна снимки, но в края на деня.

# 411
  • Варна
Страхотни снимки, разгледах ги с удоволствие (откраднах малко от работния ден Crossing Arms), а разказчетата в допълнение ме разчустваха тотално! Много си се кефя на групичката ни и така ме е яд, че вече нямам много време да пиша, а пък, като седна да го правя, вес забравям по нещо... Crazy

Няма да споменавам поименно, че ще изпусна някого, но всички дечица са пораснали много и са станали още по-сладки! Но не мога да не спомена Алексчето, колко е пораснала и как се радвам на добрите новини! Еми, вярвам, че всичко ще е наред с малката, сладка душица! Hug

Наш Пипо е болен все още, с гнойна ангина е, и, за мое огромно съжаление, на антибиотик (как мразя да се стига дотам! Close). Вече взе да му поспадва Т и има шансове за подобрение, въпреки че гърлото му продължава да е ужасно. И аз бях на служебно парти в събота, като (ако Laughing) ми остане време, ще пусна снимки. Прибрах се и на тагадък хукнахме със Симона на карнавал, после пак цяла нощ не спахме с Пипо... и сега умирам направо... не мога да мисля... Tired

# 412
ssiillvvi, много благодаря, че споделяш опит и инфо. Peace

Данката от снощи, когато пак борихме 39,3Т не е вдигал все още. Забелязала съм, че такива вируси ги мъчат моите диваненца - висока Т, без хреми и кашлици, да се чуди човек какво им е.
Само се моля Кикича да не прихване. Praynig

Много се разнежих на целувките и прегръдките на Мишето и Габи, жалко, че търкулника не сте документирали. Разгледах снимките с голяямо удоволствие, прекрасни дечица, мами и татковци.

Олче, не можах да си цункам бъдещата снахичка, но си запазвам правото за следващия път. Тогава в двойни дози мляс- мляс, от малка да си знае, че от свекървище се реве.... Joy Шегувам се, ще се радвам на всички според колкото са дашни.
Как се повлиява от Вентолина, има ли странични реакции при нея?
Пипчо да оздравява, та и мама му да намира време за нас, че се усеща липсата й. Hug

Хайде, честит първи сняг и на софиянки! Мамочка, изчака ви като по поръчка.  Wink

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 11:14 от Nanny

# 413
  • София
Олче, не можах да си цункам бъдещата снахичка, но си запазвам правото за следващия път. Тогава в двойни дози мляс- мляс, от малка да си знае, че от свекървище се реве.... Joy

Joy Joy Joy

Ей, образ си и това е! hahaha Heart Eyes Hug
И аз си запазвам правото да нацАлЮвам Кикича, дано не прихваща от бати малкият къдравелчо... Praynig Heart Eyes Peace
Вентолин на коконата ще и купя довечера, след работа, какви странични реакции да очаквам? Rolling Eyes Вели е пил веднъж, на 10 м беше, не съм забелязала нищо по - различно... newsm78

чоки, бързо да оздравява Пипо, чакаме си снимките, прекрасни по традиция, от вас! Heart Eyes

Еми, и аз не успях 1 дума да разменя с рони Shocked, но си мисля, че причината бе в Марчето, видя ми се много кисела и залепнала за мама, и явно просто не и даде възможност да се види с никой. newsm78 Аз не разбрах нито кога си тръгнаха, нито къде бяха през повечето време...

ma_lolo , да нацелуваш Калината от мен спешЪли! Адски разхубавена и променена ми се стори. Много са ти сладки и двете момиченца! Heart Eyes Heart Eyes
Май каката получи малко бебешка книжка... но я бях предвидила за възраст, като за наш бати, и нали съм една синя птица... ooooh! Въобще не съм вникнала във факта, че ще има по - големи деца, от друга възрастова категория и пол... ooooh! Embarassed Blush

ssiillvvi, много интересно, не съм подозирала за тези свойства на сминдуха. Laughing МъжО много го уважава (но върху сандвичи Mr. Green)!

Desirée , що така кратко... Thinking Я бързо на отчет как са християнчето и бати и! Grinning

Мамочка , така е, с напредване на времето в сф МОЛ-ове, хеле пък в последен почивен ден. Кошмарно е, като се има предвид и времето, всеки се завира на топло, търси подаръци, става ад. Затова (ни) беше идеята да се видим по - раничко, още преди софиянци да са се излюпили... Mr. Green
Имаш ли линк на играчката на кака Маги (която едва познах, много порастнала! Heart Eyes), че ми стана интересно? Praynig

И да не забравя - Миме*, обожавам червени рокли, стои ти просто приказно! Най - хубавата дама и мама! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 11:56 от ღолчеღ

# 414
За сминдуха знам, че и при кърмене го препоръчват.
Олче, чела съм, че Вентолинът под формата на сироп има разни странични реакции, като сърцебиене, тремор на крайниците, нервност...това при дечица, не се усвоява толкова добре от дробчетата, както е при инхалации с него. Помня, че една мама от другата отчета се беше хванала за главата след една доза Вентолин, не са могли да си укротят детето. Но може и да няма реакции при вас, не искам да те плаша. Peace
Ронито и Брилянтинката наистина се губят на снимките, само Зузито мернах на една снимка и Марето на кълбо с мама. Crossing Arms
Миме, хубавица си ни ти! Flutter

# 415
Мамочка, няма такова персонално внимание просто!   bouquet
Олче, специално благодаря за организацията и за това, че успя да дойдеш въпреки неприятното изживяване с бати Вели!  Hug
Да попея и аз в хора за хубавата срещичка и особеното задоволство да видя ОТДАЛЕЧЕ порасналите априлчета. То как иначе, лепката трябваше да бъде обслужвана на мах. Не очаквах да ми се лепне като гаврошче на детския център.  Shocked Тя такива неща не ми беше правила. Резултатът от решението й сутринта да не закуси беше, че започна да си иска АМ, но закупената храна на място не беше добра алтернатива.  ooooh! С Мамочка (такъв хубав поздрав не бях получавала скоро  Grinning) се засякохме точно за секунди и добре, че ми се обади, защото точно това се случваше - бях помъкната и не можех да реагирам на нищо друго.  Wink
Брилянтинчето и Ивето отглеждат много хубави коремчета  Heart Eyes (първата имаше още едно мероприятие и затова напусна преждевременно) и изглеждат страхотно. Съжалявам, че третото коремче, това на Оли не можа да дойде, но дано скоро да оздравее нейната красива девойка!  Hug
Мимето, рокля-трепач. Чак до такава степен, че някой твой придружаващ те е трябвало да си намери специално подхождаща на перфектната му дама риза!   bouquet
Калина и кака Йоанче още от Априлци са ми страшни любимки. Чак не е възможно, но стават все по-хубави (то не че има накъде повече според мен).
Саши когато пристигна, предизвика истински смут в женските редици. Той така и си остана единствен и най-желан кавалер.  Heart Eyes
Мира и много лъчезарно и послушно детенце, досущ като мама Жи.  Grinning Ния има интересен подход към нейната свита, който много прилича на този, който аз си култивирам у дома.  hahaha
Еми, благодаря ти, че дойдохте! За съжаление наистина не можах да ги видя хубаво двете Габчета (Алекс й е одрала кожата направо) и извинявай, но си намерих една мъничка ръчичка, която да си целуна.  Heart Eyes
Като мине суматохата - предлагам срещата да се повтори някъде на заснежено място и да се овъргалят хубаво хорицата, че и техните три синджира роби.  Mr. Green

Нани, дописвам, че видях издирването на снимки от Мария. На нашия апарат има точно три., от които едната е опит бащатко й да снима деца в движение. Някой беше минал със свръхзвукова скорост и на снимката има едни феерични петна.  Mr. Green Може би има още някоя снимка на фотото на Мама Ло, но наше сиятелство се мръщеше и тогава.  Laughing

# 416
Много хубави снимчици Heart Eyes Олче, подаръкът за Маги, предполагам, че било Beados. Има ги на промоция в Хиполенд, и Габи си го е поръчала от дядо Коледа.

# 417
Ех, че красиво заваля!

И в тази връзка.....

ЗИМНЯЯ ДОРОГА
А. С. Пушкин

Сквозь волнистые туманы
Пробирается луна,
На печальные поляны
Льет печально свет она.
По дороге зимней, скучной
Тройка борзая бежит,
Колокольчик однозвучный
Утомительно гремит.

Что-то слышится родное
В долгих песнях ямщика:
То разгулье удалое,
То сердечная тоска...

Ни огня, ни черной хаты,
Глушь и снег... Навстречу мне
Только версты полосаты
Попадаются одне...

Скучно, грустно... завтра, Нина,
Завтра к милой возвратясь,
Я забудусь у камина,
Загляжусь, не наглядясь.

Звучно стрелка часовая
Мерный круг свой совершит,
И, докучных удаляя,
Полночь нас не разлучит.

Грустно, Нина: путь мой скучен,
Дремля смолкнул мой ямщик.
Колокольчик однозвучен,
Отуманен лунный лик.

1826

...много обичам Пушкин...и Есенин..и... Simple Smile

За по-младите и тези дето руския не им е бил силен предмет с превод на англ., който обаче е... ooooh! http://19-20.ru/skvozvolnistyetumany

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 15:35 от i√k@

# 418
  • Някъде там...
Привет! Много хубави снимки разгледах. Всички дечица тооолкова са пораснали, че направо останах със зяпнала уста.  Heart Eyes

Олче, Яна е на Вентолин. Доста агресивна и превъзбудена става. Щом бие сестра си, а обикновено е обратното... И реве на филмчета - например на момента, в който лошите сестри късат роклята на Пепеляшка.
Иначе още сме болни, в сряда на пореден контролен преглед. Поне нов спазъм нямаше, но бяхме на косъм.

# 419
Олче, да ,точно това което показа Вери, само че нашето и в по-малкия вариант.

Жабче,
как интересно! Миша още не реагира на това ,което се случва по ТВ, а при вас направо си е драма Heart Eyes

Рони, това е една от любимите ми песнички изобщо, а този певец ми е слабост... Радвам се,че ти хареса  Hug

Общи условия

Активация на акаунт