Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 40 802
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Здравейте! Hug

Много се радвам, че Яна е добре! Heart Eyes
рони, Деси, Олче - поздравления и на трите ви, че успяхте да убедите Еми! Така ще можем да помогнем на чудесното й семейство наистина, а не само да изразяваме съчувствие. Другата седмица ще преведа парички, като си получа заплатата Peace.

рони, ето ти една много готина бебшорска шейна, на добра цена, при това:
http://www.onlinetrading.bg/product/detska-sheina-alpen-bambino.html

Ние дадохме купения конструктор на Пипо за именния му ден и сега за Коледа му останаха бензиностанция и ремарке за кракомобила:

Най-после качих малко снимки от кратката ни почивка в началото на месеца - от тази снимка напред (утре ще изтрия линка):
http://www.facebook.com/photo.php?pid=615950&l=a4ec3ae0bf&id=1803570803

# 316
  • София
Отдавна не съм се разписвала. Ужасно ми е натоварено напоследък, и в работата, и у дома си имам грижи и проблеми, и не ЩА да се оплаквам просто.
Влача се болна, не мога да си позволя лукса да си остана у дома и да се лекувам, защото този месец ни е ужасно натоварен Tired, Вели е дежурния "отпуск" от градина (кашлица, която се предава по наследство и на Ени Close), и така... с две думи. #Cussing out

Коледни подаръци още умувам, чудя се дали Принцесата да получи кухня, или дет. тоалетка. newsm78 Като знам, каква е фльорца Laughing и как нагъва и троши и мойте гримове, май ще е второто. А като се знам колко съм луда на тема играчки Embarassed, накрая ще получи и двете... Whistling
Баткото ще получи влак, това е хит-а сега.Миме, трябва да ги съберем двамата влаколюбители. Mr. Green Ако е и Томас, ей, няма да има такъв кеф... Mr. Green

Малко ми бяха снимките, но от сърце им се нарадвах - на малко Диди в семейно-празнична атмосфера, на Варненските сладури, обзавели се с ново клубче (на мама снеш желая успех в начинанието, и много доволни, мънички клиенти! Heart Eyes)
Сладурите на Чоки видях още във ФБ, ама малко ми бяха и техните снимки! Blush Колко е порастнал Пипо, хубавец голям. Heart Eyes

Надявам се да няма болнички вече, в този хубав, празничен месец. Praynig Дай боже да сме се "отчели" вече с болестите, за тази година...
Чакаме Жабчето да ни пише как е Яна. Hug

И със закъснение, Честит да е именния ден на сладурка Андрея, както и на Абрикотинката рождения ден! Живи и здрави, все така лъчезарни, и много да радват тези, които ги обичат!
Надявам се да не пропускам някого, но ЕГН-то вече си казва думата... Blush

Хубав ден на всички, и моля да заявят присъствие ТУК, тези от Вас, които смятат да уважат Софийското (ни) Коледно парти. Трябва да знам, какъв вариант за подаръци избираме последно и да купувам ли книжки? Thinking

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 12:07 от ღолчеღ

# 317
Олче, мерси за ТУК поздравчето. Laughing

Относно влаковете и Дани в момента слуша единствено заради обещания влак Томас.
Ще го получи от леля си, но ние му го избрахме. От нас допълниелни релси, а от баба и дядо още един влак с гара. Това ще е общ подарък и за двете ватманчета, че хич не са евтини.
Вели и Ени бързо да оздравяват, че ей го 12-ти идва. Laughing Hug както и всички други болни мами и мушморочета!
И кико нещо ми се хремави от вчера и подкашля нощем, ще го инхалирам до дупка, дано сме налице за партито. Praynig Аз съм ЗА книжки, но и пъзели може. Олче, и без друго си се нагърбила с тази задача, нека изборът е твой, важното е да не те затормозява много този ангажимент.

Чоки, аз пък защо видях само една снимка... newsm78 пак ще погледна сладурковците. Heart Eyes

Рони, да пишеш какво са казали докторята за резултатите. Praynig

Мамочка, ей, на това му се вика "да ти се сг**ни настроението". Laughing Hug

Десире, и при нас е така, малкото напада голямото, но обикновено е изпросено. Crazy

И аз сигурно изпускам нещо и някой, но толкова ми отпуснаха, а и ще иполваме слънчевото намаление...

# 318
  • София
Олче, мерси за ТУК поздравчето. Laughing

Ама съм една голямаа, бялааа птица... ooooh! Embarassed ooooh!
Поправих линка. Blush

При нас пък голямото налага малкото. Rolling Eyes Нещо много побойнически го раздава Велизаркин, и в градината се оплакват от него. Twisted Evil Не знам откъде тая агресия, като е такъв кротушан по принцип. Имам подозрения, че е за привличане на Фнимание, защото я бута дребка, и после се хили 24 каратово.  Crazy
Обяснявам, карам се, галим Елина, и след 15 минути  - пак върху нея. Twisted Evil Милата, вече като го види в близост и почва да реве. Rolling Eyes

# 319
Привет банда  bouquet
Олче ведна съм съгласна за събирането на влаколюбителите Wink да видим кой Шъ кара влака и кой ще се вози Joy Да оздравявате бързо с Велизаркин и Елина Hug
Чоки радвам се че се разписа, ще ходя да ви видя у Фейса  Party
Еми драсни ни някой ред как сте? Дала съм инфото на свеки скоро очаквай от нас подкрепа Wink Благодаря на Ивка за инфото Hug
Рони скоро не си ни показвала Мария?
Жабче как е Яна, прибрахте ли се от болницата вече?
Хайде оставям ви с пожеланието за хубав и усмихнат ден  bouquet

# 320
  • Някъде там...
Привет! Благодаря за палците и положителните мисли, усетихме ги чак в болницата.  Heart Eyes
Накратко историята: в сряда прибрах от ясла децата с лека хрема. В четвъртък ги заведох на лекар заради Йоана, която имаше силна хрема и подути лимфни възли. Яна беше мнооого добре, само с лека задна хремичка. На следващия ден обаче започна да кашля, а следобед и да диша трудно. Заведох я при педиатърката ни, която констатира бронхоспазъм и изписа лекарства. През нощта обаче детето вдигна температура, влоши се и на сутринта вече едва дишаше - чуваше се само някакво хриптене и свирене. Беше много вяла и отпусната, не говореше, дори не искаше да суче. Много ни изплаши. Приеха ни в болницата с бронхиолит, детето се повлия много добре от лекарствата и за 1-2 дни закрепна. Явно е склонна към подобни пристъпи и ще купуваме инхалатор. Мисля да я завдем и на алерголог, споделете ако познавате някой добър такъв в София.
А аз вдигнах температура заради препълнена с кърма гърда.  Embarassed Досега таквзо чудо не ми се беше случвало вече година и 8 месеца...  Rolling Eyes
Много хубава тема сте отворили за подаръците, ще се върна после да ви прочета.  Hug

# 321
  • София
СД е аномалия на хромозоми в организма,която се получава още при самото зачева.Има особенно белези/физически/ които личат още със самото раждане или малко след това и добрите специалисти Би Трябвало да го отчетат и забележат.След,което се прави изседване на хромозомите за да се потвърди тази диагноза,а не само да се дават преположения и да се хвърля в ужас майката и близките. CloseПоне аз това знам и съм учила./тъй като това е в раздела патология/.Аман от "лекари" ooooh!
   На мен също ми стана страшно странно да предполагат СД при липсана на външни белези, които със сигурност лекарите могат да видят и да диагностицират още преди раждането, или малко след това. Затова се разрових. Доколкото разбирам заради аномалията в пъпната връв и нещата които изскочиха след раждането те са направили това предположение. За съжаление има една възможност, досега и аз не бях чувала за нея, касае се за mosaic down syndrome. При него не всички клетки са с тази допълнителна 47 хромозома и може да няма външни физически белези на пръв поглед. Затова за да се отхвърли и това съмнение мисля че ще за спокойствието на цялото семеиство и по-голяма яснота ще е от полза да се пуснат генетични изследвания. Не е нещо спешно и с направление би трябвало да е безплатно това изследване.
   Повече може да прочетете тук, на англииски - http://www.mosaicdownsyndrome.com/faqs.htm

# 322
Добре, че се заговорихме за подаръци, че някои от нас да се сетят, че двете джудженца няма да се събират вече в една шейничка както миналата зима, и ще трябва да включим и това в списъка. Grinning
Аз досега си мислех пък, че момиченцата ни са малки за кухни, тоалетки и тем подобни ''обзавеждания''  Embarassed. Обаче май вече не мисля така. Crazy
Влакчетата са на почит и у дома, харесала съм по принцип едно дървено, което май ще е от градинският Дядо Коледа.

Цитат
А пък баба на мама понеже трябваше да я разубедим, че не е целесъобразно в този сезон Мария да получава кола, в знак на съгласие от така изброените горе неща си хареса едрите кашони. Бабка-тарикатка.
Рони, няма като кого да е. Wink Hug.
Дано докторята разчетат хубави работи по изследванията Мариини този път. fingerscrossed

Днес се видяха две Анита, поиграха, оказа се, че са се позабравили малко. И мамите им се видяха, другия път няма да е лошо и да си поприказват. Mr. Green А уж бяхме в детско клубче, за да можем да се видим както трябва. Блажени са вярващите. Laughing

Жи, много е бонбонеста Мира.  Heart Eyes

Жабче, добре завърнали се вкъщи. Hug Доста плашещо си е било състоянието на Яна, дано повече не ви докарват до такива шокови състояния нито една от двечките. Назад бяха обсъждани инхалаторите, наистина са добро решение. Peace
ღолчеღ, оздравявайте по-скоро,   action032 .

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 18:03 от Desirée

# 323
Благодаря на Рони за сметката на Еми Simple Smile .... и "смъмрена", че само чета без да пиша Embarassed ще взема да драсна малко отчет от последните месеци ...
Рали тръгна на ясла в края на август с доста рев в началото, но като че посвикна в един момент и плачеше само при оставянето й, даже персонала почна много да я хвали и да й симпатизира. Още на третия ден се случи първото й разболяване в живота, което мина сравнително леко за три дни и аз се обнадеждих, че няма да сме от онези деца, които ходят една седмица и три си стоят вкъщи, ОБАЧЕ ... В края на септември се появи една хрема, която ми се стори не много тормозеща я и не посетихме веднага лекар, след около пет дена, което се случи петък вечер, се прокашля влажно, а в събота вече се беше втресла от висока температура. Джипито остави да я види в понеделник, а междувременно температуропонижаващи едно след друго. В понеделник я преслуша, били й чисти гърдичките, нямала зачервено гърло, но да пие антибиотик, след няколко часа обаче почна да гони 40 градуса, които само от чаршафи с оцет падаха. Обърнахме се към друг лекар работещ в детско отделение към болница и във вторник бяхме вече в болница със "задна" пневмония, която не се чува със слушалки, със СУЕ 100 и съмнение за сепсис Cry. Няма да описвам с татко й какво преживяхме. Освен това и ние двамата се разболяхме .... оказа се типична "ясленска" бактерия - стрептококус пневмония, на всичкото отгоре чувствителна само към два антибиотика. Аз хванах и бактериален конюнктивит, който предадох и на малката след като я изписаха от болницата, с него пък се борихме един-два месеца след това, както и с още няколко здравословни "екстри" ... Мога да кажа, че вече сме добре (да чукна на дърво). Консултирахме се с една докторка специалист за подобни болести. Тя ни препоръча горещо да я ваксинираме с пневмококова ваксина, но чакаме да навърши две години, освен това схема за засилване на имунната система и възстановяване на организма след болестта. Може и някой да се заинтересува, затова ще я напиша тук: 10 дена ликуид фор кидс, 10 дена бронховаксом, 10 дена елефант мултивитамини и така 3 месеца.
Аз бях започнала работа, но се върнах отново в майчинство, тъй като отписахме Рали от яслата. Щяхме да търсим детегледачка, но едната ни баба предложи да напусне работа. Сега чакаме да я назначат за детегледач по една европейска програма "Отново на работа" към бюрото по труда и аз скоро пак ще се връщам на работа (много "работи" станаха в едно изречение:-).
Иначе Рали е много буд(й)но и лъчезарно дете, заради което от 48 кг преди да забременея, сега съм 44 кг, но здрава да е, вече спрях да се плаша от кокалите си в огледалото.
Малката доста говори вече, но има нужда от симултантен превод Laughing Laughing. Ето за какво става въпрос: Мама ни кути дее ноо тика ... - Мама ми купи днес нова книжка ..; нете дък-мечо пух; оте буди майне-още вода, моля; пути-пиш; дядо коледа-деди ка; пъка-топка; гатика-ластичка за коса; гътика-гърдичка; дий кате-дий конче; нене-леля и т.н.
Най-актуалните ни снимки са във фейсбук профила на татко йhttp://www.facebook.com/profile.php?id=100000359985183&v=photos&sb=4
Ще спирам, че много дълго стана Sunglasses
Стискам палци за Алекс на Еми, нека всичко се нареди по най-добрия начин!
Стискам палци и за всичките ни дечица, да боледуват по-рядко и бързо да оздравяват!
Стискам палци и за нас - техните майки, да имаме сили да ги отгледаме до самостоятелни хора, но и да успеем да се съхраним физически и емоционално дотогава Heart Eyes

# 324
Добро утро!

Споделям едно с вас едно ''Писмо до Дядо Коледа'', на което вчера попаднах из мрежата.

Мили дядо Коледа,

Пише ти едно пораснало дете с непораснали желания…
Аз много слушках,  дядо Коледа и искам…
Искам и тази година, ангелчетата, които ще запалят коледната звезда у дома,
да посипят звезден прашец по пътя си, така че нито един лош човек,
страшна болест или дори лоша мисъл, да не могат да доближат дома ми
и да докоснат обитателите му.
Искам добрите хора да са тук дълго, а не да си тръгват първи.
Искам лекарите и адвокатите да са безработни.
Искам цветята никога да не увяхват.
Искам любовта да лекува всичко Сега, а не да чака Времето да й свърши работата.
Искам звездите да светят винаги и да показват пътя на самотните сърца към техните звездни половинки.
Искам състраданието да се раздава в аптеките срещу рецепта, подпечатана с целувка.
Искам майките да плачат само от радост.
Искам камбаните да бият само за празник.
Искам бонбоните да са пълни с крем Щастие...

На всички желая хубав петък и слънчеви почивни дни!

galia1231977, и тук, честито ти порастване!
Aко се завъртиш да ни осведомиш какви ги върши Теичка-феичка, ще е хубаво.

viki-miki  Hug. Много приказливо това Рали  Party.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 10:41 от Desirée

# 325
  • София
  Елена също  я пускам на ясла от миналият месец. Една, две седмици по час и половина, от една седмица до обяд. След това я свиквам с една детегледачк, тъй като и да ходи на ясла ще е само до обяд. И с каките процедирах така и бях доволна. Почва полека да посвиква, може би защото и аз съм сравнително спокойна. Не е боледувала засега нищо сериозно, но тя и без това миналата години си караше покрай каките всичко наред, така че има явно известен имунитет.
  Надавям се че този месец вече ще свикне и с детегледачката, тъй като от януари вече се връщам на работа, в платена отпуска съм от средата на август  Mr. Green

# 326
  • София
Деси, страхотно е писъмцето, разчувства ме! Heart Eyes
Двете А-та много са пораснали! Heart Eyes

Aila, много ще се радвам да видим Ели + 2 бр. каки на партито! Hug

galia1231977, Ч.Р.Д!  bouquet

Приятни почивни дни! Heart Eyes

# 327
Охххх, момичета, отдавна не съм писала .... и пак малко тъжна се е очертала темата. Как се моля всичко вече да се оправи и малката Алекс да се възстанови! Дано не се потвърдят негативните очаквания на докторите..... Направо не знам какво да кажа! Еми, а ти се пази. Помисли само колко си важна за всичките си дечица и се дръж!
Мен Вери найс ме е издала с какво съм се заела!  Hug Е успях да поставя началото на един проект, който се надявам до година и половина (макс. 2) да достигне своя завършен вид! Има още мноооого какво да се прави, но ... стъпка по стъпка ще става работата. Идеи много - пречки още повече! Така е в БГ! Благодаря на всички за поздравленията и пожеланията!
Вече си имаме и дечица да беснеят при нас!
Хайде всички деца да се оправят и да спрат да боледуват.
Правя една темичка за варненско коледно парти. Хайде да се организираме да се позабавляваме с децата. След малко ще добавя линк.

Ето го: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=547126.new#new

Исках да напиша и разни други неща..... но нещо ми секна мисълта.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 14:38 от snesh

# 328

Добро утро момичета! Hug
Много се радвам за извоюваните права над сметката на Еми (искам я и аз на лични, моля).
Ние сме средна хубост, влачим си сополки и кашлица- вирус било, ама да си ходи вече от нас, че на мен ми омръзна да бърша носове.
Желая ви слънчеви почивни дни, напук на лошото време.  bouquet

# 329
  • Sofia, Bulgaria
Преди половин час се прибрахме от болницата най-накрая ни изписаха  Peace .Ще пиша по късно  Hug Hug Hug Hug обичам ви

Общи условия

Активация на акаунт