Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА.

ЧАСТ 35

[Изображението е взето от тук.]



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • Благоевград
  • Мнения: 2 878
Маме, мерси за темата  Hug  bouquet

Момичета, моля ви, помогнете ми с тези броколи  Praynig Как става бланширането?

# 2
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 420
Маме, благодаря за темичката Hug.

tina_star, бланшират се, като се слагат за минута- две във вряща вода, но преди да се замразят.Сега, когато вече са замразявани, не знам дали ще се получи нещо newsm78.Дано някой, който се е сблъсквал с подобен проблем да сподели.

# 3
  • Мнения: 1 777
Маме, мерси за темата  Hug  bouquet

Момичета, моля ви, помогнете ми с тези броколи  Praynig Как става бланширането?
Слагаш да заври вода.Накъсваш броколите и ги слагаш във врящата вода.Оставяш 5 минути и след това вадиш броколите.Веднага ги потапяш в студена вода за малко.След това изцеждаш водата и подсушаваш броколите.Слагаш в пликчета и прибираш в хладилник.
Тава е ако са пресни броколите.
Ако са ти вече замразени ,защо сега ще ги бланшираш.Аз си замразявам броколи без да бланширам.Само ги измивам ,подсушавам и прибирам във фризера.

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 17:48 от Pety

# 4
  • Мнения: 1 101
Маме  bouquet
Pety броколите  на tina_star са един път замразени и може би не е добре пак да ги прибира newsm78
Според мен е добре  непосредствено преди да ги приготвяш tina_star да ги кипнеш в вряща вода за малко така както са замразени и след това да ги приготвяш както си желаеш Peace

# 5
  • Мнения: 9 161
много благодаря всичките ще ги пробвам  Hug
namerih q ot kolednite temi
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346884.msg9218487#msg9218487

Краси, за тази хич не се сетих, то си е чеснов пастет за мен  Crazy и много го обичам.
Направи го, ако ти е твърде хард усещането, ползвай за печене и мариноване на месо.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 623
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug

# 7
  • Мнения: 9 161
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug

заповядай Кюстендилка кавърма

в която понякога вместо месо съм слагала наденица, или суджук.
Постния вариант също е добър  Peace

Мастерче, е хранителен е, ама нали  и ние спим де, решило е милото да попита  Joy

# 8
  • Мнения: 123
Записвам се,ще питам със сигурност Laughing
Онзи ден много ми помогнахте с рецепти,благодаря!

# 9
  • Мнения: 1 101
Мацки, моля ви, дайте някоя вкусна рецепта за яхния с праз лук  Hug

Аз 4есто задушавам свинско месо предварително накиснато в бира или вино...и като остане само на мазнина прибавям праза да омекне и позапържи и той ...и става ммммм bowuu

# 10
  • Мнения: 1 252
Какво по принцип се приготвя на задушница?
Аз няма да раздавм , но да спазя традицията...

# 11
  • Мнения: 98
Момичета спешно трябва да си купя от тези уред,с който се правят фитили за тортите.Доколкото знам се използва за маслени сладки.Изглежда като тръба,където се слага тестото и се шприцова/ама,че обяснение/.Дано някой ме е разбрал и ако може да ме насочи.  bouquet

# 12
  • Berlin
  • Мнения: 11 354
Добро утро! Правих бананов кейк, обаче содата се усеща. Може ли да се поправи с нещо вкусът?

# 13
  • софия
  • Мнения: 100
Добро утро и от мен.Помагайте за ВАСИЛИЕВА ПИТА,загубила съм рецептата,а трябва да я правя,със сигурност знам ,че е сладка питка,друго не помня.БАЛАГОДАРЯ

# 14
  • София
  • Мнения: 3 818
Какво по принцип се приготвя на задушница?
Аз няма да раздавм , но да спазя традицията...

На Архангелова задушница, както на всеки друг помен, се раздават сладкиши, бонбони, плодове, варено пилешко, вино...

Общи условия

Активация на акаунт