Допълнителни занимания в градината

• 703
  • 10
  •   1
Отговори
Имам въпрос за допълнителните занимания. Може ли ако детето ходи на една градина, да посещава допълнително занимание в друга градина или не се приемат външни деца?

# 1
  • София
Ескарина, попитай във 2рата градина дали приемат външни деца (от друга градина) за заниманията им.

# 2
Ще попитам, ако разбера, че такова нещо изобщо е допустимо. Но като знам процедурите, представям си да трябва да се носят бележки от джи пи-то, че детето е здраво, ала-бала... Защоо то си е външно на практика.
Интересно ми е дали изобщо някъде има такъв случай, ако някой знае.

# 3
Ако си плащаш, всичко може, но ще е същото като да я запишеш на допълнително занимание извън градината, с разликата, че ще й остава по-малко време вечерта или в събота и неделя за почивка. Но тъй като допълнителните занимания ги водят учители/треньори, които не са персонал на детската градина, би трябвало да може да се уреди.

# 4
  • София
За допълнителните занимания нямам опит, но в нашата градина на ските зимата приемаха и външни деца  Peace

# 5
Те заниманията са в рамките на деня и в градината- кой ще ги води на друго место newsm78
Ние имаме танци,английски и изобразително изкуство Hug

# 6
Съжалявам ,че нямаме и плуване

# 7
Те заниманията са в рамките на деня и в градината- кой ще ги води на друго место newsm78

Ми сигурно има кой, щом авторката пита.
Едва ли го прави безцелно.

Питай, защото тук сигурен отговор няма да получиш. На места може, на други- не.

# 8
  • София
Дори и на теория да е възможно, ми е странно как ще стане на практика.

Допълнителните занимания са по половин час и са сутрин и следобед между задължителните занятия. Поне при нас ръководителите на тези занятия идват в групата и по списък вземат децата и ги водят в съответния кабинет, салон, басейн и тн. Освен ако градините не са една до друга, не знам как точно ще стане, за да пристигне детето, да се проведе занятието и да се върне. Кой ще се ангажира да вземе детето и заведе, освен ако родителите не поемат този ангажимент. 
Това поне е при нас организацията, не знам как е в другите градини... 

# 9
Става лесно, стига родителят да има свободно време и ресурс да го прави.
Имаше момиченце, което посещаваше заниманията по балет заедно с моето дете. Вземат го в 16 часа от "неговата си" ДГ и го водят в 16,30 на балет.
В "нашето" ОДЗ всички допълнителни занимания са в следобедните часове.
Нито е влизало в групите, нито е вземано по списък- водеха го направо във физкултурния салон.

Така както две деца от групата на детето ми биват вземани по време на дневните занимания два пъти седмично, за да ходят на плуване и после връщани обратно в ДГ...

# 10
Мафани, мерси много. Точно това ме интересуваше, значи не е нещо нечувано. За разкарването, аз мога да го правя, исках просто да знам дали не е твърде фантастично от гледна точка на допускане на външни деца в градината.

Общи условия

Активация на акаунт