Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 627
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
здравейте!  bouquet наближава скоро да раждам и сега се замислих за това.... какво трябва да си наглася за болницата,за бебко трябва ли да вземам нещо? newsm78 newsm78 newsm78нямам си и ни най малка представа...
Ми поне дрешки му вземи,едно комплектче му купи на бебо! smile3503

# 91
здравейте!  bouquet наближава скоро да раждам и сега се замислих за това.... какво трябва да си наглася за болницата,за бебко трябва ли да вземам нещо? newsm78 newsm78 newsm78нямам си и ни най малка представа...

Списък с необходимото за родилния дом ще ти даде наблюдаващия гинеколог (в случай, че си решила да раждаш в болницата, в която практикува той) или болницата, в която си решила да раждаш. В частните клиники за бебето ще ти трябва само комплект за изписване. В държаваната обикновено искат два комплекта тензухени пелени, дрешки (ританки, боди, гащеризон- дневно), по четири броя пелени за енократна употреба дневно, мокри кърпи, лосион за тяло, формула от глава до пети, залъгалка. За теб, в зависимост от мястото, превръзки, лигнин, тоалетни принадлежности, чехли, нощници, гащи (бабешки гащи, в случай, че раждаш оперативно), книга или преносим компютър, телефон, зарядно, фотоапарат (евентуално), дребни пари, помпа за кърма. На мен ми бяха необходими и протектори за зърна. Леко раждане и здраво бебе ти желая.

# 92
благодаря ви!   bouquet аз незнаех че ще ми дадат списък ама все пак нали уж да се подготвя да не забравя нещо

# 93
  Аз си бях направила и списък за мене. Залепих го на хладилника и ако се сетих нещо си го записвах. Леко раждане Hug

# 94
В Тина Киркова(в самата болница и в сайта им) напр. има списък на няколко места залепен и мисля дори,че го актоализират...но по принцип повечето неща са ясни какви са... знам също,че има значение, ако е планувано секцио май им искаха много вода да си носят

# 95
Здравейте!Имам постоянна тъпа болка в корема ,бременна съм в 6 месец дали може да е нещо опасно .Болката се появи преди 2 дни ,търпима е не .

# 96
  • София
danid, най-добре да се консултирате с гинеколога си. Може да няма връзка с бременността.

# 97
  • Варна
Момичета, и аз съм бременна. Последния ми цикъл беше на 9.09. Но д-рката,която ме гледа неможе още да види хубаво плода (вчера последно). Иначе жълтото мехурче е в идеално състояние и по снимката всичко изглежда като нормална бременност, но ме притеснява,че тя не го видя и още повече, мисля,че вече и сърдечна дейност трябва да има. Естествено ще потърся и друго мнение още в понеделник, но исках да питам- имал ли е някой подобен случай- да не го видят плода в тези седмици (мисля,че сега съм 9-та г.с.)? С първата бременност по това време вече се виждаше..... Дано и сега всичко да е наред и причината да е в д-рката и апаратурата.... Praynig

# 98
отиди задължително при друг лекар, стискам ти палци всичко да е ок Praynig

# 99
galinche, при мен в 8 седмица се видя само тупкащото сърчице на бебето и около него плоден сак, тогава те го приемат за живо, тоест като видят сърцето, а вече ясно беше оформено в 10 седмица - тогава ми казаха и пола - вижда се дали нещо му стърчи или не и по това разбират. Дано при теб всичко е наред. Най-добре потърси лекар с триизмерен ехограф. Успех!

# 100
... в 10 седмица - тогава ми казаха и пола - вижда се дали нещо му стърчи или не и по това разбират.

Ти сериозно ли?! И на най-прецизната техника пола не би могъл да се види в тази седмица. Начина е друг.  newsm78

# 101
на мен тогава ми казаха пола и се оказа, че е точно такъв, какъвто казаха, после се потвърди в 5 месец.

# 102
Цитат
Ти сериозно ли?! И на най-прецизната техника пола не би могъл да се види в тази седмица. Начина е друг.
Според мен ако видят нещо да стърчи е момченце (колкото и рано да е ), ако нищо не виждат значи още не се знае  Mr. Green На една приятелка също много рано й бяха казали, че е момченце; пак в трети месец, но пак много рано беше. В 10 седмица мисля вече си имат оформени полови органи.

galinche, би трябвало да се види до този момент. Иди на друг доктор и от сърце ти желая и стискам палци всичко да е наред.

# 103
При оптимални условия полът би могъл да се види в 12-13 г.с. Гинекологът явно и гадател е бил.

# 104
Абе да - верно е много рано.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт