Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 83 872
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, искам да попитам по какво мога да позная, че бебето ми се е обърнало от седалищно в главично предлежание? До скоро ме риташе ниско под пъпа, но в последно време усещам движенията високо над пъпа. Правилно ли е да смятам, че вече се е обърнало главично? В 29 седмица съм.

# 76
Вероятно да. Моето се обърна в 28 г.с., почти веднага започнах да усещам ритнчетата в ребрата.

# 77
  • ул. "Мечтание"
Възможно е да се е обърнало вече. Долу-горе вседми месец започват да се наместват с главата надолу.

# 78
  Напълно е възможно, както са ти писали вече. Моят бебок се беше обърнал още в 20г.с. и така си остана до края. Лека бременост Hug

# 79
Здравейте, искам да попитам по какво мога да позная, че бебето ми се е обърнало от седалищно в главично предлежание? До скоро ме риташе ниско под пъпа, но в последно време усещам движенията високо над пъпа. Правилно ли е да смятам, че вече се е обърнало главично? В 29 седмица съм.

Да, най-вероятно, щом усещаш движенията високо над пъпа. Моят син ме риташе встрани от пъпа, понякога доста доста встрани, и си беше надолу с главата, с гръб вдясно.  Peace

# 80
Да се запиша и аз!
Мили мами мога да се похваля,че вече се записвам за мама!Последния цикъл беше на 7.10.и скед като ми закъсня теста излезе положителен.Дългоочакваните две чертички се появиха Praynig.Последвалия преглед установи,че има околоплоден сак около 5мм и е на мястото си.Предстои ми преглед на 23.11.който ще установи дали има нещо,защото се виждаше много слабо(прегледа беше на 3-тия ден след закъснението).Чувствам се добре няма гадене-засега,само ми се вие свят по някое време през деня.Цигара(1) си позволявам само с кафето сутрин и то след като хапна,защото се събуждам гладнааа.
На работа все още не съм казала ,но след втория преглед ще трябва да кажа,защото имаме нощни смени,а наближават и празници.Та въпроса ми е кога мога да изляза в болнични?
Благодаря ви за отговорите и лека бременност на всички! Hug

# 81
кармела, първо честито и лека бременост ти желая Hug
  Аз излязох в болничен в 7 г.с., след като се установи, че има сърдечна дейност и така бях до края на бремеността ми.

# 82

ако извадя документ за временно жителство на място, различно от това в личната карта пак ли има същия проблем с документите за еднократна помощ и т.н.?
[/quote]

Документите за всички помощи се подават само по постоянния адрес, който е записан на личната ти карта. Дори и да се регистрираш на настоящ адрес в града, в който ще раждаш, няма да ти свърши работа. И аз в момента по тази причина си сменям личната карта, защото за всяко нещо трябва да пътува до София, където ми е постоянния адрес, а по настоящем живея в Пловдив.

# 83
кармела, първо честито и лека бременост ти желая Hug
  Аз излязох в болничен в 7 г.с., след като се установи, че има сърдечна дейност и така бях до края на бремеността ми.

Мерси des_1984,но пак да питам тия 180 дни стигат ли докато стане време за другите 45дни?Ако е така значи мога да изляза от 1.12.2010г. така ли идва?

# 84
Здравейте,
ще се радвам ако някой успее да ме ориентира какво става. Последния ми цикъл беше на 03.07. Последваха 3 положителни теста за бременност.Днес бях на лекар и ме шашнаха. Според лекарите трябва да съм в 6 г.с. Но в матката се вижда просто една.. сянка...Лекаря сподели 2 съмнения - късен цикъл или извънматочна.
По повод на извънматочната - нямам кървене, болки и оплаквания.Но защо бебо не се вижда??? Утре съм на кръвен тест, надявам се всичко да е наред.
Случвало ли се е подобно нещо на някоя от Вас?

# 85
Мерси des_1984,но пак да питам тия 180 дни стигат ли докато стане време за другите 45дни?Ако е така значи мога да изляза от 1.12.2010г. така ли идва?

180 са приблизително 6 месеца и 45 до термин. На ръба си. Мисля, бях чела в предната тема, че след изтичане на 180 дни се ходи на специална ЛК за остатъка до дните преди термин. Можеш да си вземеш отпуск и след изтичането му да излезеш в болничен или да изчакаш да влезеш в 9 г.с. и тогава да си поискаш болничен. Дано ме разбра. Лека и успешна бременност.

Може ли пак да разкажеш? От 03.07., както си писала до момента са изминали приблизително 100 дни, няма начин да си в 6 г.с. Ако действително седмицата е 6-а иди на вагинален ехограф или изчакай още малко. Успех и на теб.

# 86
  На мене  не ми стигнаха тези 180 дена и си пуснах няколко дни отпуска.
flower_, дано всичко е наред Hug

# 87
здравейте!  bouquet наближава скоро да раждам и сега се замислих за това.... какво трябва да си наглася за болницата,за бебко трябва ли да вземам нещо? newsm78 newsm78 newsm78нямам си и ни най малка представа...

# 88
Мерси мили мами,но значи ще практикувам по друг начин първо ще си взема малко отпуска(5дни) и после евентуално болничен от ЛЛ и след това вече би трябвало да стигнат.Ще ви информирам какво е станало. newsm03
flower_ стискам палци всичко да е наред. Hug Hug Hug

# 89
Много благодаря, момичета,дано наистина всичко да е наред.Отивам утре на кръвен тест,дано просто съм с късен цикъл.Ужасно много го искам това бебе.

Общи условия

Активация на акаунт