Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 83 822
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
За папаверина не зная как влияе, пила съм го, когато не съм била бременна, отпуска гладката мускулатура май. Но лекарят, който го е изписал нали знае, че си бременна? Аз по това време  пих  Зинат, имах двустранна бронхопневмония, отказах да ми правят рентгенова снимка, но антибиотика го пих, притеснявах се, естесвено, но  ето вече съм в 29 г. с. и док казва, че всичко е наред с бебчо. Бързо оздравяване пожелавам и един здрав и хубав бебо Hug

# 61
Здравейте,може би много е писано за това,но колкото повече чета толкова повече се обърквам.Затова предварително благодаря на всички за отговорите. Та въпроса ми е : при гледане на ехограф в 12 гс (+4) и правен тест за Синдром на Даун,при положение ,че лекарката нищо не каза,възможно ли е да има извънматочна бременност.Питам защото чувствам нещо като опъване от лявата страна на корема(сега съм в 14 г.с),и прочетох че може да е и от разтягане на матката.Но много се пише и за извънматочната бременност.Имах кървене в 9 г.с. но сега не.

# 62
  • ул. "Мечтание"
Ако имаше неоткрита извънматочна бременност отдавна да са ти заминали тръбите на кино.  Peace
Това, което ти придърпва са едни сухожилия ли са, какво ли са, не знам точно как се наричат, те придържат матката и при растежа й се разтягат и съответно може да те наболяват доста понякога. Има две такива връзки долу-горе където небременна усещаш болка в яйчниците.

# 63
Много благодаря за отговорите и за помощта, момичета   bouquet Днес пак отидох при личния лекар и с много разправии, взех друго направление  #2gunfire

Разбира се, цялата работа опира до това, че личния лекар има лимит на направленията и си ги пести. Та за това е дала направо направление за диспансеризация ( се наричало  Crazy). С нея взаимно се разбрахме, че от декември аз ще си търся друг личен лекар, за да не си тровим взаимно нервите smile3513

Сега се надявам всичко друго да е наред....   Praynig

# 64
нз защо трябва да имаме толкова мн проблеми с докторите,тъй като става въпрос за едно единствено нещо-човешкия живот!аз получих леко кървене в 8 г.с.,като отидох при АГ-то,изписа ми само дуфастон в комбинация с нош па и тва беше!на въпроса ми-защо съм прокървила,откъде е всичко това-отг беше,че нз, да пия хапчетата и всичко щяло да е наред!на всичкото отгоре бях и настинала,направи се,че не ме забелязва!нямам думи вече!на всички бъдещи мами желая само положителни емоции през бременността!!!успешен и хубав ден на всички!!!

# 65
ека, за съжаление с всички ще си ги късаш. Учудвам се обаче, че имат ограничения за установяване и следене на бременност.

# 66
Здравейте,

бременна съм в 16 г.с. Вчера си взех изследванията от микробиологията, които не са особено добри - имам G. vaginalis и Candida albicans. Док ми изписа Polygynax за 12 дни и Dalacin C за 5 дни /три пъти на ден по едно/.

Купих лекарствата, прибрах се вкъщи и гледам - на листовката на Polygynax пише да не се прилага при бременност. За Dalacin C пише, че може при лекарска преценка....

Притесних се и реших да се консултирам и с другия док, при който ходя на частен кабинет. Той каза - слагай Polygynax-а, ама няма да ти помогне, а Dalacin C изобщо няма да го пиеш. Търсих из форума нещо за този Dalacin C, но нищо не открих. На някой изписвали ли са го при бременност?  Дали да го пия? И дали има опасност за бебчо?

# 67
 Прецени на кой от двамата лекари имаш по-голямо доверие и послушай него. На листовките на почти всички лекарства пише, че не се прилагат по време на бременност, но това не е съвсем така. Лекарствата не действат на всички еднакво, а и съвсем не значи, че ако някоя жена е имала проблеми след приема им и при теб така ще стане, както и обратното разбира се. Половопредаваните инфекции по време на бременност не са за подценяване. Успешна и лека бременност!

# 68
Здравейте!
Новак съм тук и още не знам как точно и къде да търся информация, а бих помолила за съвет. Малко изненадващо за мен е оказа, че съм бременна - бях го планираал за след месец-два, но се получи сега.
Успях да пия фолиева киселина едва месец и половина прдварително - дано е достатъчно!
Но това, което повече ме тревожи е, и че не успях да се реша един мой сериозен и дъгогодишен проблем - хемороиди...Sad
Трета степен, с кризи веднъж-два пъти в годината...
Какво бихте ме посъветвали? И към коя клиника да се обърна?

Благодаря предварително!

# 69
ека, за съжаление с всички ще си ги късаш. Учудвам се обаче, че имат ограничения за установяване и следене на бременност.

Raffaella Sanzio, за съжаление знам, че е така.  Sad Тази смяна на личен лекар няма да ми е първата, а със сигурност няма и да е последна. Като не могат да се измислят основателна причина се оправдават с ограниченията, които им поставя касата. Това беше най-логичното обяснение, което ми даде или по-скоро е било оправдание, не знам.

Все още се чудя дали да не подам жалба срещу нея, защото изглежда по-друг начин нещата едва ли ще се променят...

# 70
Здравейте, знаете ли колко по принцип трябва да е пулса на бебето? Аз съм в 20 г.с.

# 71
знаете ли ако се водя на постоянен адрес по лична карта в един град, а бебето се роди в друг град къде се издава акта за раждане и създава ли това някакви неудобства?
как да процедирам?

# 72
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, знаете ли колко по принцип трябва да е пулса на бебето? Аз съм в 20 г.с.

Средно около 140-160 удара в минута.

# 73
знаете ли ако се водя на постоянен адрес по лична карта в един град, а бебето се роди в друг град къде се издава акта за раждане и създава ли това някакви неудобства?
как да процедирам?
Акта за раждане ще се издаде в града, в който е родено детето. Моят син е роден в София, но аз по лична карта се водя в друг град и неудобствата, които съм срещала досега са свързани с подаването на документи за еднократна помощ при раждане на дете, за детските надбавки и т.н  - те се подават в града, в който се водиш по лична карта.

# 74
как да процедирам?
Акта за раждане ще се издаде в града, в който е родено детето. Моят син е роден в София, но аз по лична карта се водя в друг град и неудобствата, които съм срещала досега са свързани с подаването на документи за еднократна помощ при раждане на дете, за детските надбавки и т.н  - те се подават в града, в който се водиш по лична карта.

ако извадя документ за временно жителство на място, различно от това в личната карта пак ли има същия проблем с документите за еднократна помощ и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт