Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 657
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Ии имам още един въпрос-чувала съм че с напредване на бременността като си сложиш ръката на корема усещаш пулса на бебчо..Вярно ли е и след коя седмица..

За пръв път чувам такова нещо!

# 136
Мами изписаха ми лекарства за високо кръвно (Магнерот) , не ми е много високо де по принцип излиза 125/80 ,но понеже съм с ниско кръвно това за мен било високо..А след като ги пия тези лекарства понякога много лошо ми става,започва да ми се вие свят.. Няма ли нещо друго за смъкване на кръвно (както за ниско кръвно казват да пием кафе например,така и нещо за високо ?) . Ии имам още един въпрос-чувала съм че с напредване на бременността като си сложиш ръката на корема усещаш пулса на бебчо..Вярно ли е и след коя седмица.. И уж съм с направление и пак при всяко посещение на доктора-20лв..Не би ли трябвало да е безплатно ?
И аз имам ниско кръвно, но по време на бременността ми и моето беше такова като твоето сега, пиех Магнеррич(май е почти същоото), но не за кръвно, а заради едни болки в корема
За пулса, много майки казват че го усещат и в много ранна седмица, може и да има нещо вярно, анли все пка едно време са ги следели така тоновете Wink

# 137

Нещо подобно да не кажа същото ми се случи. През нощта се обринах много. Наистина подобно е на опарване от коприва, но много и на много места от тялото. На сутринта нямаше нищичко!  newsm78 
При мен обаче май е от притеснение.
Pepsita86 при теб какво какво каза дерматоложката?
[/quote]

Ами дерматоложката каза, че или е от притеснение, или от сиропа, който пия за хемогоблобина! Сиропа е "Легофер", но като се прибрах го погледнах беше с оставащ много малко от срока, сега пия същия сироп, но с друг срок и нямам проблеми! Дерматоложката ми изписа "Endermol" и се мажа с него, той е незначителен за чувствителна кожа като лосион! За сега да чукна на дърво нямам проблеми!

# 138
Мами изписаха ми лекарства за високо кръвно (Магнерот) , не ми е много високо де по принцип излиза 125/80 ,но понеже съм с ниско кръвно това за мен било високо..А след като ги пия тези лекарства понякога много лошо ми става,започва да ми се вие свят.. Няма ли нещо друго за смъкване на кръвно (както за ниско кръвно казват да пием кафе например,така и нещо за високо ?) . И уж съм с направление и пак при всяко посещение на доктора-20лв..Не би ли трябвало да е безплатно ?
  За кръвното яж чесън, гадничко е, но помага, може салата с много чесън да си направиш, за да е по-поносимо. А по повод плащането при лекаря, #Cussing out не трябва да плащаш, злоупотребява с теб и положението, в което си. Попитай го следващия път защо трябва да си плащаш след като си с направление и го заплаши с комисията по етика.

# 139
И уж съм с направление и пак при всяко посещение на доктора-20лв..Не би ли трябвало да е безплатно ?
А по повод плащането при лекаря, #Cussing out не трябва да плащаш, злоупотребява с теб и положението, в което си. Попитай го следващия път защо трябва да си плащаш след като си с направление и го заплаши с комисията по етика.

Зависи за какво точно плащаш. Аз например исках всеки месец да ме гледа на ехограф, за което трябваше да си плащам, защото касата поема само два ехографски прегледа -- в първото тримесечие и между 16--20 г.с. Но това би трябвало лекарят да ти го обясни.
http://www.momentofpeace.net/wp-content/uploads/2008/04/maichino … draveopazvane.pdf

# 140
Опасна ли вирусната пневмония за плода в ранна бременност?

# 141
Опасна ли вирусната пневмония за плода в ранна бременност?
да не те отчайвам, но вероятно да, аз не съм убедена, че след такава инфекция ще се запази бременност в ранене стадий Sad

# 142
Ей ако ви искат пари сменете доктора.Всеки месец може да си вземаме направление и да си сменяме лекаря.Няма да злоупотребяват с нас я!  #2gunfire

# 143
Когато приказвам с някое майче ,което е родило вече (и то при същия доктор,при който съм аз) ,казват че не са плащали нищо,даже който чуе че плащам се учудва...а на мен акушерката която работи заедно с  доктора ми каза,че ако искам той да ме изражда трябва да се уговоря с него и евентуално..да му платя  Twisted Evil ,а когато ходя доктора като ме погледне на видеозон или пък за гинекологичен преглед ми взема пари...а консултациите ми ги води акушерката която работи с него..не би ли трябвало самия доктор да ми следи тегло,кръвно и другите? Големи кожодери са тези доктори......... #2gunfire #2gunfire

# 144
  Според мене си е до самият доктор. Там където ходих акушерката ми мереше кръвното и теглото. после влизах при докторът, който ме гледаше на видеозона и ми мереше обиколката на корема.

# 145
Когато приказвам с някое майче ,което е родило вече (и то при същия доктор,при който съм аз) ,казват че не са плащали нищо,даже който чуе че плащам се учудва...а на мен акушерката която работи заедно с  доктора ми каза,че ако искам той да ме изражда трябва да се уговоря с него и евентуално..да му платя  Twisted Evil ,а когато ходя доктора като ме погледне на видеозон или пък за гинекологичен преглед ми взема пари...а консултациите ми ги води акушерката която работи с него..не би ли трябвало самия доктор да ми следи тегло,кръвно и другите? Големи кожодери са тези доктори......... #2gunfire #2gunfire
да не би тия, дето не са плащали да са попаднали на него случйно, или да е бил на смяна- до колкото знам тия, които са на смяна когато раждаш не вземат пари?? newsm78

# 146
Моля ако някой знае да разясни-трихомонас вагиналис еднакво ли е с кандида(питам защото на мъжа ми са открили трихомонас ,а на мен пише кандида)

# 147
Не е едно и също.

# 148
Здравейте, на последната консултация ми изписаха Магнерот заради втвърдяването на корема и малко високо кръвно, което се нормализира като полежах. Въпроса ми е към мамите, които са пили магнерот по време на бременност - помогна ли ви по някакъв начин лекарството? Защото аз доста се чудих дали да го почвам понеже знам, че втвърдяването на корема е нормално в тия седмици - 29 г. сед., а кръвното се беше повишило защото пих кафе, вече ми се е случвалло няколко пъти - като полежа и се нормализира.

# 149
Здравейте, на последната консултация ми изписаха Магнерот заради втвърдяването на корема и малко високо кръвно, което се нормализира като полежах. Въпроса ми е към мамите, които са пили магнерот по време на бременност - помогна ли ви по някакъв начин лекарството? Защото аз доста се чудих дали да го почвам понеже знам, че втвърдяването на корема е нормално в тия седмици - 29 г. сед., а кръвното се беше повишило защото пих кафе, вече ми се е случвалло няколко пъти - като полежа и се нормализира.
На мен ми го изписаха преди две седмици за високо кръвно и болки в корема,болките ми намаляха но дали е от Магнерота не знам,защото от 4 дена не го пия и нямам оплаквания,а по принцип като пиех след 10-15минути започваше да ми става  лошо ,да ми се вие свят и за това го спрях.

Общи условия

Активация на акаунт