Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 10

• 84 678
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
То едното не може без другото. Правиш ФМ и със снимката до 24 часа отиваш да ти вземат кръв за скрийнинг. Мисля може и обикновен УЗ, но ФМ е през същия период така, че по-добре да се съчетаят.
при мен нямаше такова нещо- в това съм налълно сигурна, само ФМ

# 181
Не се разбрахме. Ако ходиш на БХС не може да си без ехографска снимка. В случай, че не носиш тям ти я правят, а не, че ФМ не се прави без БХС. Бля, бля... дано ме разбра.

# 182
Не се разбрахме. Ако ходиш на БХС не може да си без ехографска снимка. В случай, че не носиш тям ти я правят, а не, че ФМ не се прави без БХС. Бля, бля... дано ме разбра.
сега се разбрахме Peace Peace

# 183
Да аз знам, че БХС се прави със снимка, но на мен ще ми я правят с обикновен УЗ....просто ще питам лекарката за ФМ.... вие всички ли сте си правили ФМ толкова рано и ако може наистина на лични къде и колко  Wink

# 184
Да, но само една беше на 4D, в 34 г.с. и 4 дни. След препоръчителния срок. Останалите ми ги правиха на 2D, но не по препоръка на док, тя не ме подсети, а просто защото знаех за тях и имаше кой да ми ги прави.

# 185
  • Пловдив
Само да добавя, че БХС се прави в 11-14 г.с. и после 15-20 г.с., ако резултатите от първия скрининг са лоши, или е пропуснат първият. По-ранният е по-точен. На по-късен етап от бременността вече не прави БХС. Ето тук има информация:
http://www.lmpbg.org/downscr.html
Феталните морфологии всеки може да си прави, колкото си иска - аз дотук имам 4  Crazy - в 13, 17 и 22 г.с. по самоинициатива и в 23 г.с. по принуда още една, защото на последната ни наплашиха и трябваше да вземем второ мнение. Повече не мисля да ходя.

# 186
И аз едно бързо въпросче,че четох четох и нищо конкретно не открих.Бременна съм в 16 г.с и ми откриха Трихомонас вагиналис и кандида.Първата ми микробиология беше чиста.Изписаха ми Флажил глобули.Знае ли някой доколко лекарствата и тези гъбички са опасни за бебето? Някой имал ли е подобен проблем? По ме притесняват Трихономите доколкото успях да прочета за тях.

# 187
  • Berlin
Благодаря ви! Малко по малко ще се запознавам с материята. Grinning

# 188
По-вероятно е да не успееш да излекуваш гъбите по време на бременност, но трябва да изпълняваш предписанията на лекаря и да се следиш редовно. Рядко се получават усложнение, но все пак ги има, така че не се чуди дали да пиеш/слагаш Флажил-а. Успешна и лека бременост.

# 189
По-вероятно е да не успееш да излекуваш гъбите по време на бременност, но трябва да изпълняваш предписанията на лекаря и да се следиш редовно. Рядко се получават усложнение, но все пак ги има, така че не се чуди дали да пиеш/слагаш Флажил-а. Успешна и лека бременост.

Благодаря ти.Аз изпълнявам,но ме е страх да няма някакви последствия.Та затова попитах ако някои го е преживял.За кандидата е ясно няма май бременна без нея ,но ме притесняват трихономите.

# 190
  • Berlin
Извинете, пак имам въпрос. Някъде тук обсъжда ли се какви препарати, козметики и подобни може да се ползват по време на бременност? Трябва ли да сменям шампоани, кремове?

# 191
  Аз не съм си сменяла козметиката по време на бремеността ми. До колкото знам няма опасност и при използването на препарати. Ако искаш можеш да ползваш ръкавици.

# 192
  • София
Аз също не съм сменяла козметика по време на временността. Единствено добавих някои кремове, основно с/у стрии.

# 193
Аз единствено спрях да използвам един крем срещу стрии (за вече появили се), на който пише изрично да не се ползва по време на бременност! Така, че можеш да си прочетеш етикетчетата на козметиката. 

# 194
Здравейте! Искам да попитам дали е възможно при положение, че последната ми менструация е била на 03.03.2010г. термина ми да е на 10.01.2011г.? Confused: Аз като си го смятам термина мие на 10.12.2010г. Отначало мислех, че са объркали, но после ми обясниха, че се нагаждали според плода, а не според последния ми цикъл, явно бебето е по- малко! А последния ехограф показа, че термина ми е на 03.01.2011г.???????? Това възможно ли е? Ами ако не е така както те казват и преноса бебо????  newsm78 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт