SUPERNATURAL - Give me back my soul

• 24 069
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • гр. София
Абсолютно един и същи човек са! По-нагоре в един въздългичък пост съм го написала с цитат от Библията. Става въпрос за грешно тълкуване от страна на богословите. Wink

# 436
  • гр. София
Така, че е нормално да го познават всички като лошия във филма ......

Да, клетият Навуходоносор...Вярно, че е бил поробил еврейския народ, но чак пък такива злини да му се приписват и да го отъждествяват със сатаната...

Аааа моля, моля това да не е малко  Mr. Green..... Хич даже не е добър. Бил е ревнив, нахален и иска душите на хората. Не се знае нито една случка в която той е добрия ..... Или има?????

PeaceПрава си, няма добри поробители. Исках да кажа, че не такъв, какъвто църквата го представя - паднал ангел, изкусител на човеците и не знам си какво още. Той просто е бил владетел, лош владетел за поробените и добър за своите, но не е бил нищо повече от човек - не е имал никакви свръхестествени способности и определено не е паднал от небето ангел.

Налага се да изчезвам. Имате ли нещо против и утре да си говорим за това или вече ви писна от мен?
Хубава вечер на всички!   bouquet

# 437
Обаче аз си спомням, че в края на 5 сезон Луци искаше да не се бият с Михаил. Казваше му че са братя и не са длъжни да го правят. Че го обича и ала бал;а. Демек не може да обичаш брат си и да си изцяло лош. Има нещо добричко поне в нашия Луцифер.

# 438
PeaceПрава си, няма добри поробители. Исках да кажа, че не такъв, какъвто църквата го представя - паднал ангел, изкусител на човеците и не знам си какво още. Той просто е бил владетел, лош владетел за поробените и добър за своите, но не е бил нищо повече от човек - не е имал никакви свръхестествени способности и определено не е паднал от небето ангел.

Ха сега де. Та нали всички го познава ме като дясната ръка на Бог. Нали той се е възпротивил на това , че Бог му е казал че трябва да обича човеците ..... Нали точно за това са го изгонили от Рая, защото е въстанал с/у Бог, своя баща .....

# 439
  • # супернатурална #
Зимна роза, стана ми интересно и, аз поне, нямам нищо против. Само искам да разбера от кои източници черпиш информация, че Навуходоносор е равнозначно на Луцифер. Дори в превода на името няма съответствие:
Името му на акадски Nabû-kudurri-ußur означава „Бог Наву, закриляй моя първороден син“. На иврит се пише נבוכדראצר, а в Септуагинтата - Ναβουχοδονοσορ.

Импалко, Злате, виждате ли, като си играя с други какво става ooooh! Laughing

Поправям се, прочетох по-внимателно поста ти. Не е ли възможно Сатаната да е известен и с името Луцифер тоест да се получава дублиране на имената. Все пак, като се каже Луцифер почти никой не си мисли за Навуходоносор, а за Сатаната, точно той се  визира и в СПН, така репутацията на Навуходоносор остава неопетнена, или поне относително, като се вземе предвид все пак и историята Laughing

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 18:34 от Г. Краули

# 440
Злате, убедена съм, че си го виждала, но не мога да не ти поднеса цвете с благодарност за линка  Hug
Благодаря за хубавото цвете!  Hug

Леле, каква теологична дискусия се е заформила тука! Аз да си призная, като чуя за Навуходоносор се сещам първо за кораба на Морфей от Матрицата  Embarassed.

# 441
Зимна роза, Peace

На мен въобще не ми е писнало, напротив: обичам темата да има и сериозно съдържание. Аз, с моите мижави познания, изобщо не е редно да се включвам - а и не в мисленето ми е силата -, но винаги ми е интересно и приятно да чета. Това което ми харесва най-много в тази област е свободата за интерпретация.

Галче,

Импалко, до мен достигнаха слухове,(от извора, прошепнати на ушенце  Flutter) че те връзват и

само когато много слушкаш Rolling Eyes

Кажи на Извора, но много близо до *** му, да не ти говори на ушенце за други жени Crazy : от пищенето на собствените ми уши ще вземе да ме отнесе някой камион на пътя без да го чуя ooooh! . Пък има две много важни неща в мен Wink .

Злате, убедена съм, че си го виждала, но не мога да не ти поднеса цвете с благодарност за линка  Hug
Ха, от това цвете, цвете няма да остане. Ако го доближи Злата ще го направи на салата Joy

Тц, цветето ще бъде поставено във вода, за да се вкорени, а ако не стане – хербаризирано. Но синята тениска със сигурност ще стане на ‘салата’  Mr. Green .

Импалко, Злате, виждате ли, като си играя с други какво става ooooh! Laughing

Ако си играем ти, Злата и аз едновременно, ще стане страш-но. Нямам търпение Mr. Green .

# 442
  • # супернатурална #

Кажи на Извора, но много близо до *** му, да не ти говори на ушенце за други жени Crazy :
Да бе!  Shocked аз едва го кандардисах, сега да го отказвам! Naughty  Joy
(споко, няма да ти писнат, само лекинко ще се зачервят Wink)

А! Ако ще членуваш ухото, не ти ли трябват 5 *****  Rolling Eyes Или пак да се хвърлям в размисли Laughing

Ако си играем ти, Злата и аз едновременно, ще стане страш-но. Нямам търпение Mr. Green .

bowuu Само да се уговорим, та да сложим:

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 19:41 от Г. Краули

# 443
Галинче,

Хлъц!, но добре, както ти харесва Rolling Eyes .

Нали знаеш, че обичам да ям звездички. И да, мятай се в размисли за шестбуквената дума, която не мога да напиша и затова озвездих. Но понеже съм добро другарче в игрите, ще ти подскажа малко: представи си извора като чешма, от онези обществените, край пътищата.

Готово, имаш ме по всяко време Crazy . Но дотогава: цък! Предпочиташ го пред мен или дори пред Златето, нали Mr. Green ?

# 444
  • # супернатурална #
Цък...и аз хлъц. Понякога не намирам думи Rolling Eyes Благодаря за това Hug

Предпочиташ го пред мен или дори пред Златето, нали Mr. Green ?

Не и за форумско общуване Wink

# 445
Момичета,

ще оспамя яко, но не мога да ви спестя това Mr. Green : няма само мен да ме боли, я. Пoмните ли италианската водеща, която се точеше на J2? Ето я този вторник вечерта: http://www.youtube.com/watch?v=vC4LmK5hhoA .  No comment #Shocked.
не ми се отваря това  Cry

а иначе току виж майката на алфите да се окаже Кали  Wink

# 446
  • София

Злате, убедена съм, че си го виждала, но не мога да не ти поднеса цвете с благодарност за линка  Hug

Ха, от това цвете, цвете няма да остане. Ако го доближи Злата ще го направи на салата Joy

Така както аз го разбирам Луцифер си му е името, а след като е паднал, започнал да прелъстява(души), да разрушава, са започнали да го наричат и Сатана. Демек, тъова му е ник-нейма Wink Може и да греша и да са двама различни newsm78
Зимна роза, ако е така, както казваш, няма да е първото нещо, което се е загубило в превода Laughing

Дам , Луцифер си му е ангелското име...ест Господ няма да си кръсти ангела - зло, коварно и не знам какво си....обаче , като е паднал, благодарение на своята завист и т.н. и е станал това, което е - сатана, дявол, Самаил...и още колко ли имена има....

Всъщност теории и пречоти разни.... но на мен този ми е най-присърце, така да се каже...

# 447
Като прочетох Новуходоносор ми дойде наум за Набуко на Верди. Толкова знам, но поне се пообразовах. Зимна роза, благодаря.

А как точно споменатата италианска водеща се е точела на младежите? В службата я гледах без звук, сега ще й отдам дължимото.

Я какво хубаво якенце си има Джаред на последното гифче   Grinning   И отново зелените очи на котенцето под кошницата ме правят щастлива, направо не знам що му се радвам толкова

# 448
Момичета,

ще оспамя яко, но не мога да ви спестя това Mr. Green : няма само мен да ме боли, я. Пoмните ли италианската водеща, която се точеше на J2? Ето я този вторник вечерта: http://www.youtube.com/watch?v=vC4LmK5hhoA .  No comment #Shocked.
не ми се отваря това  Cry

Много бързо са го затворили гадовете. Ето друго, но с ужасно качество: http://www.youtube.com/watch?v=pW6_VVelTPM

А как точно споменатата италианска водеща се е точела на младежите? В службата я гледах без звук, сега ще й отдам дължимото.

http://www.youtube.com/watch?v=LzFFZmt8m8M

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 11:29 от Impala

# 449
  • # супернатурална #
Ха, водещата изглеждаше леко откачена на интервюто, но си помислих, че е реакция на огромния панел с момчетата. (убийствено красиви са там и двамата, а за Джаред отново не намирам думи Heart Eyes) Сега като гледах и другия клип (и аз едва сега го отворих) си мисля, че не е от гледката Joy
Тази поне не можеше да ги докопа. Имаше една американка, която яко поопипа Джаред, някой ако го има под ръка, моля да го пусне, голям смях беше Laughing

Общи условия

Активация на акаунт