SUPERNATURAL - Give me back my soul

• 24 009
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте Simple Smile
Няма оттърване от манията, нречена СПН, ей! Simple Smile
Снощи си гледаме най-невинно "Монк" и тъкмо си мисля, "ей, тази вечер се очертава да заспя без да гледам Свръхестествено" и какво мислите ми се появява - Миша Колинс!! Супер-сладък и люлее някакво детенце на люлка на детска площадка. (Играеше ролята на един от лошите - заподозрян).
Хехе - посмях се и тъкмо си викам, "е, добре, поне някой от СПН видях, сега ще мога да заспя спокойно" и в следващите 5 минути ми се появява и Дийн....... Simple Smile)) Само че не The Dean, ами онзи Дийн дебеличкият от епизода с кънвеншъна! Simple Smile)) Няма такъв смях! СПН наистина е навсякъде! Simple Smile)

# 481
  • # супернатурална #
Стич, благодаря! Ей много смях е било, трябва и аз да преговаарям. Аз си спомням, май на първа тема беше, цъфва Стич и гордо-гордо: Аз харесвам сериала...бля-бля-бля и ...ЕСТЕСТВЕНО СЪМ ФЕНКА НА ДИЙН!
Викам си, не може да бъде, сигурно се дублират никове Shocked(вече бях информирана за сегашното разпределение)

СПН наистина е навсякъде! Simple Smile)

Особено ако е вътре в нас Wink

Ама той изобщо не е бил ангел.
Лицето, което в Стария Завет е наименувано Луцифер (и то само в латинската версия на Библията е използвано това име, в нашата е написано "денница, син на зората") не е Сатаната, за който се говори в Новия Завет (и за който пише, че е паднал от небето).
Доктрината за падналия ангел е създадена от Августин Блажени с цел да се "докаже" връзката между Стария и Новия Завет (а такава връзка няма - Новият Завет е писан от християните, когато са си измислили религията, а Старият - от юдеите мноооого време преди това. Това са си две отделни книги, които за целите на християнството са събрани в едно по-късно)

Но нали факта, че юдеите са го писали много преди това не изключва възможността и те да са си измисляли. Всъщност ако християнството е измислено (факт е, че е възникнало като секта в Юдеизма) защо да приемаме юдеизма за чиста монета.  newsm78

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 11:52 от Г. Краули

# 482
  • В средата на времето
Laughing Изи, мерсаж за новия ник!  Hug Харесва ми, щe обмисля дали да не се прекръстя. Звучи ми малалко като комбинация от Злата с метлата и Лудата с котките  Laughing. Демек - пасва идеално!  Wink

Joy А и всяка Зла си има котка под ръка Wink Не може без котка. Grinning Naughty

Освен SPN и "Здрач" е наоколо постоянно. Последната излязла серия на "Двама мъже и половина" започва с това как Джейк и някаква девойка гледат един от Здрачните филми и естествено сценаристите на 2М&1/2 са се изгъбаркали малко с Ед Grinning

На 02.12 правя две години в темата Shocked Изумляснах се...кога са минали 2 години?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 13:02 от Izida

# 483
  • В друго измерение
Преглът, преглът  Heart Eyes Свлякох се под бюрото...

Това си го откраднах пак от линка, който Злата даде   bouquet И не се стърпях просто, ох, ох, ох...
Ама може ли да е толкова безобразно готин  ooooh!

# 484
Няма отърване, а?  Laughing

Освен SPN и "Здрач" е наоколо постоянно. Последната излязла серия на "Двама мъже и половина" започва с това как Джейк и някаква девойка гледат един от Здрачните филми и естествено сценаристите на 2М&1/2 са се изгъбаркали малко с Ед Grinning
Оооо, да! На това много му се израдвах и аз  Laughing. А вчера гледах последния епизод на Хаус и много се смях, когато новата мацка в екипа отказа да влезе в къщата на пациента заедно с другите и Тауб я бъзикаше - "Ти да не си вампир? Няма проблем - аз те каня да влезеш."  Joy

На 02.12 правя две години в темата Shocked Изумляснах се...кога са минали 2 години?  Rolling Eyes
Изи, ще черпиш по едно за годишнината!  Wink

Ама може ли да е толкова безобразно готин  ooooh!
Може, може и повече даже може  Wink.

За тези, които имат време да четат дъъъъълги интервюта, ето едно със Cindy Sampson, по-известна като Лиса Брейдън - http://www.innsmouthfreepress.com/?p=8083. Не е съвсем прясно, вземано е горе-долу по време на снимките на 4-5 епизод. Въпреки, че наистина е много дълго ми беше интиресно да го прочета. Разказва как е отишла на прослушване за ролята на Бела и като не са я избрали била много разочарована, защото била фен на шоуто и много искала да участва в него. И колко щастлива била после, като й се обадили за ролята на Лиса. Даже накрая злобее малко - вижте сега кой е все още жив и участва в шестия сезон  Laughing. Разказва и за отношенията между Лиса и Бен. Говори и за другите филми, които е снимала напоследък.

# 485

Галинче,

АхA да ти покажа какво е висш пилотаж в навсякъденето, но в последните минути от 1.22 пилотите са в ужасно състояние. Цък за заместител.

PS. Видях че утре ще дават 'Здрач" по някоя телевизия. Да го изгледам най-накрая?

# 486
Видяхте ли го вече Саминатора!  Joy
цък за голяма

# 487
  • В средата на времето
А вчера гледах последния епизод на Хаус и много се смях, когато новата мацка в екипа отказа да влезе в къщата на пациента заедно с другите и Тауб я бъзикаше - "Ти да не си вампир? Няма проблем - аз те каня да влезеш."  Joy

Joy аха...и аз снощи го гледах това

# 488
Сега видях промоклипчето, страхотно е замислено. А Сами как се усмихва Heart Eyes Много му отива да е лош, да му се не види  Laughing Heart Eyes Heart Eyes

Злате, Саминаторът е един път Joy

# 489
Две снимки от сватбата на сестрата на Дженсън - Макензи. Тържеството се е състояло на 6ти този месец. Интересно как ли изглежда булката отпред, отзад е много добре. А как ли е тоалирана госпожа Данийл Екълс, тя нали си пада малко екстравагантна, ще ми е интересно да  я видя и нея. Язък, че няма нейна снимка!

PS. Видях че утре ще дават 'Здрач" по някоя телевизия. Да го изгледам най-накрая?
Ако не друго поне ще го имаш гледано  Wink. Аз от вчера замъчих третия здрачен филм и днес най-после го догледах.

# 490
  • гр. София

Ама той изобщо не е бил ангел.
Лицето, което в Стария Завет е наименувано Луцифер (и то само в латинската версия на Библията е използвано това име, в нашата е написано "денница, син на зората") не е Сатаната, за който се говори в Новия Завет (и за който пише, че е паднал от небето).
Доктрината за падналия ангел е създадена от Августин Блажени с цел да се "докаже" връзката между Стария и Новия Завет (а такава връзка няма - Новият Завет е писан от християните, когато са си измислили религията, а Старият - от юдеите мноооого време преди това. Това са си две отделни книги, които за целите на християнството са събрани в едно по-късно)

Но нали факта, че юдеите са го писали много преди това не изключва възможността и те да са си измисляли. Всъщност ако християнството е измислено (факт е, че е възникнало като секта в Юдеизма) защо да приемаме юдеизма за чиста монета.  newsm78

О, несъмнено юдеите са си измислили Стария Завет, но той е бил "измислен", за да отговори на техния си светоглед, на техните вярвания и разбирания за бога. Вложили са в него определен смисъл, техен си смисъл (който после християните изопачават нечовешки).
Някои неща дори не са си ги измислили, а са ги копи-пейстнали от по-древни източници (например библейският разказ за потопа е почти 1:1 със същият разказ от шумерския "Епос за Гилгамеш").
В стария Завет името "Сатана" се среща няколко пъти, но никъде не се казва, че е паднал (падането се описва едва в Новия Завет). В Стария Завет Сатаната седи до Бог и изпълнява негови поръчения - в "Книга на Иова" Бог му поръчва да отиде да тормози Иов, за да изпита вярата му, като единствената забрана е да не го убива ("12. И рече Господ на Сатаната: ето, всичко, що е негово, е в твоя ръка; само върху него ръка не простирай ".)
Обаче този Сатана няма нищо общо с Луцифер (който също е герой на Стария Завет).
Между 598г. пр.н.е. и 539г. пр. н.е. почти цялото еврейско население е било заточено във Вавилон (т.нар. Вавилонски плен") като наказание за по-ранен техен бунт срещу Вавилон. По това време Вавилон е управляван от цар Навуходоносор II.
След 59 години евреите се освобождават. За това освобождение именно се говори в Стария Завет на мястото, на което в латинскиа певод на Библията е използвано името "Луцифер":

„...ти ще подемеш победна песен против Вавилонския цар и ще кажеш: как изчезна мъчителят – пресече се тиранията! Господ съкруши жезъла на нечестивците, скиптъра на владетелите, който яростно поразяваше народите с неответни удари, гневно владееше над племената с неудържимо гонение. Цялата земя си отдъхва, възклицава от радост... Адът преизподен се раздвижи заради теб, за да те посрещне при твоето влизане... Гордостта ти е свалена в преизподнята, с всичкия ти шум... Как падна ти от небето, деннице, сине на зората! (това е обръщение към Навуходоносор - сравняват го с най-ярката звезда заради величието му) Разби се о земята ти, който тъпчеше народите... И ще въстана против тях, казва Господ Саваот, и ще изтребя името на Вавилон и целият остатък – и син, и внук, казва Господ...”

"Денница, син на зората" на староеврейски е "Хелел Бен Шахар" (бях писала по-рано, че "Хелел" е било името на планетата Венера, т.е. Зорницата, наричана още и Денница). Това име при първия превод на Стария Завет на гръцки е било преведено като "Фосфорос", а после и на латински като Луцифер - "Светлоносец".

Ох, колко изписах....  ooooh!
Спирам, че май ви досадих.

Хей, с най-добри чувства!  bouquet

# 491
Да ви поинформирам малко сега - излязло е официалното описание на епизод 10 "Caged Heat". Ето го в бяло:
MEG’S BACK! — Meg (Rachel Miner) kidnaps Sam (Jared Padalecki) and Dean (Jensen Ackles) and tries to force them to tell her where Crowley (guest star Mark A. Sheppard) is hiding. Sam makes her a deal – they will help her find Crowley if she promises to torture him for information about how to get Sam’s soul back. Castiel (Misha Collins) joins the fight but finds it difficult to work with Meg.
Robert Singer directed the episode written by Brett Matthews with story by Brett Matthews & Jenny Klein.

Източник

Сега разбирате, че не мога да се въздържа от коментар, затова отново продължавам в бяло (което сигурно е безмислено, предвид гифчетата, но който не иска да знае - да затваря очи и да прескача поста).

Първо да кажа, че на мен първата Мег повече ми харесваше.
Ето го най-накрая епизода, в който Кас ще get some ass.  Mr. Green Явно въпросната жега ще е между него и Мег  Mr. Green. Самият Миша е споделил на кънвеншъна Asylum 5 - "When we were shooting a recent episode, at one point I had a moment where I was like, 'Oops, I just slipped my tongue in her mouth." Интересно дали само ще се целуват, или най-накрая Кас ще се отърве от девствеността си. Не съм сигурна дали ми харесва идеята точно демон да откъсне цветето на Кас  newsm78. Май по-скоро - не.
От друга старна, ако е по задължение, щом Сам сключва сделката с Мег, защо на Кас ще му се налага да я целува?  newsm78
Те си имаха заигравка още от епизод 10 на пети сезон - Abandon All Hope. До момента, в който Кас не я изпече.  Twisted Evil

ако това наистина се случи, ще е кошмар за мен - хич не я харесвам тая, поне актрисата да сменят
и ще ни опорочат ангелчето - НЕ ГО ДАВАМ  smile3511

# 492
Въх! "Здрачовете" под смъртна заплаха не мож ме накара да ги гледам! Даже и при варианта, когато срещу гледането им бих получила 2 часа насаме с Ди-й-н (Охааа! :Love: ) пак бих се замислила сериозно, преди да е подложа на подобно мъчение. Mr. Green

# 493
Луцифер ..... Ето това намерих аз, с помощта на чичка Гугъл и това е което ми е известно от както се помня аз самата.
Не казвам, че това което е написала Зимна роза не е вярно, но ми  трудно да го приема (не че съм кон с капаци  Mr. Green).

Въх! "Здрачовете" под смъртна заплаха не мож ме накара да ги гледам! Даже и при варианта, когато срещу гледането им бих получила 2 часа насаме с Ди-й-н (Охааа! :Love: ) пак бих се замислила сериозно, преди да е подложа на подобно мъчение. Mr. Green

Дейна, а за един работен ден  newsm53 ??? 1º и 3º част не са никак зле. 2º препоръчвам да се пропусне.

smile3521 smile3521 smile3521 Напълно съм съгласна ....

# 494
Да не кажете, че пренебрегвам кучетата, ето една статия за Джаред и неговата работа в Dog’s Life Rescue - Celebrities in the Dog House: TV’s Sexiest Animal Lovers. Освен Джаред, другите sexy animal lovers в статията са Ian Somerhalder от Дневниците, Yvonne Strahovsky от Чък и Kristen Bell от Вероника Марс

В тази връзка да уважим джаредовите кучки с няколко снимки и едно гифче Hug

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 15:45 от Злата с метлата

Общи условия

Активация на акаунт