7-ми ноември-доскорошният празник

• 7 266
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
Темата е точно затова-защо 7.11. беше официален празник в Бг?
Ами защото България беше Народна Република България, с претенции да гради комунизма и да следва заветите на "Великият октомври".
Ти къде си живял, че да не го знаеш това?

Дълги години разни хора по целия свят честват тази дата като някакво "тържество на човешката еволюция". Дали са били глупави, сбъркани, заблудени, престъпници, луди и прочие няма значение - факт е, че датата е била почитана, обичана, бленувана и обливана с всякакви човешки страсти.
Ето един българин, който не е бил партиен секретар, а просто млад романтичен поет, какво пише по този повод още през 1922 г.:
"Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милиони
погледи са приковани със надежда и любов.
Свил десницата корава, целий свят се днес изправя
стреснат, трогнат, очарован от победния ви зов."
/Христо Смирненски/

Такъв е бил 20 век - на големите илюзии. Тази може би е била най-голямата.
За всеобща радост в 21 век вече илюзии нямаме.

# 61
Наистина ли нямаме илюзии? Вярваш ли си?
Може би не си прочела моя отговор от снощи на поставения от мен въпрос. Какво означава "Народна република"? "Република" означава управление на народа. Корейците пък са се увлякли още повече-КНДР!

# 62

Ще ме накараш сега да ровя в учебниците!

Рови, рови, имаш крещяща нужда да си припомниш основни неща.  Laughing
Но замълчи, сърце, и не се подигравай със старческата деменция. И нас някой ден това ни чака...  Rolling Eyes

# 63

Ще ме накараш сега да ровя в учебниците!

Рови, рови, имаш крещяща нужда да си припомниш основни неща.  Laughing
Но замълчи, сърце, и не се подигравай със старческата деменция. И нас някой ден това ни чака...  Rolling Eyes

Да, твоята дума тежи най-много! Ти си най-знаещата и най-просветената по всякакви въпроси. Никой не може да се мери с теб. Дълбок поклон!

# 64
# 65
"И да се напрягате, и да не се напрягате - третата българска държава никога не е имала суверенитет. Възникнала е като руски протекторат, получила е новия си обществен строй пак като руски протекторат, перестройката и тя се случи тук като отражение на съветската, в момента е за малко преотстъпена на американците срещу нещо, което повече трябва на Русия в момента. В последните 20-ина години американците току решат, че са шефове тука и руснаците току им покажат, че са само наематели. Нямат, обаче, лесен начин да ги изгонят. Трудни начини - имат, разбира се, но не сме им толкова важни. Не сме примерно Грузия. В ЕС членуваме пак по руска повеля. На тях Русия даже по-лесно им показва, че са само ползватели, но те и по-често го забравят.

Историческият шанс на България е бил да са скарани Русия и Турция, а тя да седи помежду им и да извлича ползи - Тодор Живков и всички управници преди него това са го работили стриктно и внимателно. Откакто американците са тук, Русия и Турция са забравили всякаква вражда и няма да си кажат крива думичка, докато не изритат евентуалната трета сила от черноморския регион. Познайте каква е нашата роля в това мероприятие.

Познайте дали ББ ще яде вратовръзки, ако хазяите от Москва решат да гонят пройдохите-наематели, дето надуват нощем чалгата и драскат по стените. С дъртия пиян хазяин може и да е било лесно, може и наем да са бавили, може и да са го псували, но наследниците му са по-различен модел. Движат с джипове, носят пищови и говорят "по понятиям". Доколкото чувам, освен че са пуснали още едно семейство на горния етаж, са вдигнали и наема."-цитат

# 66
аз имам спомен, че на 7ми ноември не ходихме на училище,май беше и неработен ден.
Пуста памет, така ли беше?

# 67
"И да се напрягате, и да не се напрягате - третата българска държава никога не е имала суверенитет. Възникнала е като руски протекторат, получила е новия си обществен строй пак като руски протекторат, перестройката и тя се случи тук като отражение на съветската, в момента е за малко преотстъпена на американците срещу нещо, което повече трябва на Русия в момента. В последните 20-ина години американците току решат, че са шефове тука и руснаците току им покажат, че са само наематели. Нямат, обаче, лесен начин да ги изгонят. Трудни начини - имат, разбира се, но не сме им толкова важни. Не сме примерно Грузия. В ЕС членуваме пак по руска повеля. На тях Русия даже по-лесно им показва, че са само ползватели, но те и по-често го забравят.

Историческият шанс на България е бил да са скарани Русия и Турция, а тя да седи помежду им и да извлича ползи - Тодор Живков и всички управници преди него това са го работили стриктно и внимателно. Откакто американците са тук, Русия и Турция са забравили всякаква вражда и няма да си кажат крива думичка, докато не изритат евентуалната трета сила от черноморския регион. Познайте каква е нашата роля в това мероприятие.

Познайте дали ББ ще яде вратовръзки, ако хазяите от Москва решат да гонят пройдохите-наематели, дето надуват нощем чалгата и драскат по стените. С дъртия пиян хазяин може и да е било лесно, може и наем да са бавили, може и да са го псували, но наследниците му са по-различен модел. Движат с джипове, носят пищови и говорят "по понятиям". Доколкото чувам, освен че са пуснали още едно семейство на горния етаж, са вдигнали и наема."-цитат

Велики мисли, Велик Гений,
         прекланям се vl,...
         думите ми свършиха, просто ги няма. Confused Embarassed
         Боже, пази "сляпо да прогледа"...  Whistling

ОХ!  ooooh!

# 68

Велики мисли, Велик Гений,
         прекланям се vl,...
         думите ми свършиха, просто ги няма. Confused Embarassed
         Боже, пази "сляпо да прогледа"...  Whistling

ОХ!  ooooh!

Това не са мои мисли. Не видя ли кавичките с надпис цитат?

# 69
аз имам спомен, че на 7ми ноември не ходихме на училище,май беше и неработен ден.

Да, така беше. Но понякога ни действаха да манифестираме и то дори ако се падне в неделя, както беше вчера.

# 70
Честно, vl, не ти ли писва едни и същи неща да дъвчеш през седмица...

И какъв "доскорошен празник" е 7 ноември - това са неща отпреди 20 години. Половината потребителки тук са били в детската градина по това време.

# 71

Да, така беше. Но понякога ни действаха да манифестираме и то дори ако се падне в неделя, както беше вчера.

Е тогава как не е  бил официален празник? Нещо се обърках ...Защо не е бил работен/учебен ден?

# 72

Е тогава как не е  бил официален празник? Нещо се обърках ...Защо не е бил работен/учебен ден?

Кой казва, че не е бил? Тогава официалните празници бяха 1.05., 24.05., 9.09. и 7.11.

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 23:44 от vl

# 73
Честно, vl, не ти ли писва едни и същи неща да дъвчеш през седмица...

И какъв "доскорошен празник" е 7 ноември - това са неща отпреди 20 години. Половината потребителки тук са били в детската градина по това време.

Не са едни и същи неща, напротив. Ако погледнеш темите ми-въпросите, които засягам са доста разнообразни. Именно, някои не го помнят като празник. Затова пуснах темата. 20г. не са голям период от историята. Твърде много усилия се употребяват по отношение на дезинформацията. Явно, че партийната повеля е този 45г. годишен период да бъде напълно преиначен. Но все още сме живи, не сме на преклонна възраст и  помним добре какво беше.

# 74
Ами тя тази тема стана доста странна, и явно не разбрах.
А и  сега разбрах, че всъщност не сме празнували официално ВОСР, а годишнина от парада по случай честване на ВОСР .... Изобщо пълна бозаджийница. След още 20 години никой няма да помни изобщо какво е ВОСР - идеи, развитие, последици.
Нищо ново под слънцето. НЯма смисъл да се напъваш, защото хората вече са забравили

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 23:59 от 10 c's

Общи условия

Активация на акаунт