7-ми ноември-доскорошният празник

• 7 257
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
Е, човекът нали ти е писал, че са имали връзки в МВР? Макар че и това не беше достатъчно. На моите родители през 70-те не им разрешиха да минат през Австрия, нищо, че и те пробваха с връзки в МВР.
Ех, тези десиденти-връзкари!  Joy
Напомня ми на интересния факт, че децата на проволинейните партийци учеха в Москва, а децата на тормозените от народната власт - на Запад. Как ставаше този номер, така и до днес не съм разбрала.

# 91
Е, човекът нали ти е писал, че са имали връзки в МВР? Макар че и това не беше достатъчно. На моите родители през 70-те не им разрешиха да минат през Австрия, нищо, че и те пробваха с връзки в МВР.
Ех, тези десиденти-връзкари!  Joy
Напомня ми на интересния факт, че децата на проволинейните партийци учеха в Москва, а децата на тормозените от народната власт - на Запад. Как ставаше този номер, така и до днес не съм разбрала.

Какви са тези глупости??? Кои през Т.Живковите години учеха на Запад? Доколкото ми е известно само някои от децата на най-големите партийни величия. Тормозените от нар.власт въобще ни ги пускаха на Запад!

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 14:43 от vl

# 92
Томрмозените от нар.власт въобще ни ги пускаха на Запад!

Ами, я погледни биографиите на някои тъмносини другари, че и на някои от бардовете им?  Wink Laughing

Совите отдавна не са това, което бяха, ама някои така ще си умрат, без да го разберат...

# 93

Нашите през 1974г. ходиха до Италия, Швейцария и Австрия чрез СБА. После през 1979г. взеха и мен до Франция, Белгия и Холандия. През 1987г. ходихме до Франция и Испания пак с колата чрез СБА. Но това ставаше с връзки в СБА и МВР.
Това, между другото, е доста странно! Доколкото съм чувала, за да те пуснат да пътуваш на запад, барабар с цялата фамилия ... е било голяма рядкост. И то толкова много пъти. Обикновено на запад се е ходело, макар и рядко, но само по единично.  newsm78
Трябва да сте били "много наши хора". Вашите да не са работили в службите, а ти да не знаеш?  newsm78

Почти позна!!!
Отговорът на този въпрос е елементарен. Не беше нужно човек да бъде доносник от ДС, за да го пуснат на Запад и то с цялото семейство. Необходимо беше, някой от милицията да гарантира, че тези хора ще се върнат. Ясно ли е какво значи това??? Ако бяхме офейкали, те щяха да загубят работата си. Естествено тези хора бяха доста близки с моите родители. Имаха си доверие.  

# 94

Ами, я погледни биографиите на някои тъмносини другари, че и на някои от бардовете им?  Wink Laughing

Совите отдавна не са това, което бяха, ама някои така ще си умрат, без да го разберат...

Ами те доста от "тъмносините другари" се оказаха "тъмночервени"! Не всички, разбира се.

# 95

Ами, я погледни биографиите на някои тъмносини другари, че и на някои от бардовете им?  Wink Laughing

Дам... репресиран, учил навремето в Оксфорд  Mr. Green Да ти се скъса сърцето.

# 96

Ами, я погледни биографиите на някои тъмносини другари, че и на някои от бардовете им?  Wink Laughing

Дам... репресиран, учил навремето в Оксфорд  Mr. Green Да ти се скъса сърцето.

Кажи кой е този репресиран? И точно кога е учил там?

# 97
Яяяя,
    споко бе човек, не ти отива на иМиджа. Stop

# 98
Яяяя,

??????????

# 99
Човек без работа си - поразрови се, потърси. Може и по твоите форуми да ти подскажат...  Laughing

# 100
Яяяя,

??????????

Ами, просто не всичко трябва да ти е написано, стиковано, перфорирано и.... поднесено на тепсия. Размърдай се, дай нещо свое, не само да ни  предлагаш изстинала и изсъхнала с времето Баница.

?????????? , да не съм объркала бройката  newsm78,

# 101
Отново флуд! Май тази тема плаче за катинар. Доста се отклонихте от същественото-защо денят на болшевишкия преврат в Русия беше официален празник в България?
А мен сега ме чака работа и ще се включа пак в полунощ.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 15:10 от vl

# 102
  • Sofia
Така е.
А и "празникът" отмина.
Уважавам молбата ви и заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт