7-ми ноември-доскорошният празник

• 7 280
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
Не Муци, а товарищ, тюх, и аз се разочаровах. Laughing

# 16
Муци, ще си по-оригинална и от винила, ако владееш езиците, с които се правиш на интересна.

# 17
Голям кодош, Холо и Вл в една и съща тема. Досадата е досада, дори и изразена по различен начин.

По темата - страшното в случая е, че продължават да управляват шестаци, Седмаци и так далее, същите тези, от които сме "изкопчвали" заветното "да' на зачоти. Много жалко, много.

Вярно, майтапът е голям! Обаче дори тя не се осмелява да обясни защо 7ноември беше официален празник в Бг. Всъщност мен живо ме интересува въпросът дали в останалите страни от източният блок той е бил празник. Ако някой знае, може да ни осведоми. А Холограма не беше се включвала в моите теми още след като пуснах тази за 9.09.1944г. миналата година. Явно, че доста се раздразни от нея. Те пък взеха, че я изтриха. Но тази година пуснах нова. Чудя се за 10.11.1989г. дали да активираме миналогодишната или да пусна нова?
А темата за всички светци не е заключена. Който иска може да пише в нея.
Сетих се, че когато 7ноември беше официален празник, 3март, 6септември и 22септември не бяха! Но 9септември  беше.

Последна редакция: нд, 07 ное 2010, 22:31 от vl

# 18
Обичаш да пускаш теми в , които да плюем по миналото. В последно време не ти се отдава да разлаеш ....съфорумките Laughing. Успех и в тази тема за плеене.
ВОСР е еврейски заговор, така, че моля да не плюете руснаците Simple Smile

Между плюене и критикуване има съществена разлика! А ти, ако се вгледаш по-внимателно в  моите теми ще забележиш, че критикувам и настоящето, а не само миналото.

# 19
10 ноември...панахида - помен за демокрацията. Laughing

# 20
Аз не знам дали е бил официален празник 7 ноември в другите страни, но като бях дете ми беше адски вълнуващ тоя ден. Ставахме сутрин и сядахме пред телевизора, за да гледаме парада от Червения площад. Минаваха едни огромни машини, войници като един маршируваха, а лидерите им помахваха. Баба ми ги назоваваше по име с нотка на възхищение. Някак си успяваха да уловят атмосферата на площада, защото когато отидох в Москва сто години по-късно, и стъпих на него почти се разплаках от вълнение. Уникален площад. Не съм го обличала в политика този празник, не съм и разбирала нищо тогава, чувствах само, че сме много силни и много велики с такова рамо. Даваха и концерти на онзи хор, военния, който може да вдигне мъртвец да се бие. Има нещо като 500 души на сцената, военни униформи, шапките , като клонинги и пеят една музика, която не е много музика, но е много ефектна.

И така, другата ми асоциация от този празник е, че около него се слага зелето.
И досега ми е фокал поинт този ден за туй събитие Grinning

# 21

И така, другата ми асоциация от този празник е, че около него се слага зелето.
И досега ми е фокал поинт този ден за туй събитие Grinning

Peace Днес го сложихме зелето /макар да не ми е асоциация/, но пък като събитие си е много по-вкусно. Simple Smile

# 22
... да обясни защо 7ноемвири беше официален празник в Бг...

Да не си бил в Бангладеш, когато си образувал спомени?

ПП Не си спомням "темата ти" за "9-ти...", но едва ли е загубена за поколенията, по-вероятно е да блести в архив форевър.
Освен да е една, в която пусна възторжени кадри на Хитлер и подписването за присъединяване на България към "Него" във Втората световна?
Извинявай, че те попитах що им се кефиш толкова, че чак ги разпространяваш, няма да се повтори.
7 ноември не е бил официален празник като "ден на революцията" дори за руснаците между 1991 и 2005 г., май, но не разчитай да ти движа темичката; въпросът за Хитлер е било изключение.

Само ще ти споделя една голяма тайна: "Кой не скача е червен"  Laughing
Сега, ако искаш, се поразтъпчи някъде.

# 23
   Уважаемият автор много иска да пуска теми по политпросвета, но го прави в типичния партийно-секретарски стил- като кон с капаци. Пише само това, което вижда в ограничения кръгозор на носа си.
   Извинявам се, ако някой се е засегнал, но се подразних. Защото :

На 7 ноември Русия празнува всяка година годишнина от историческия парад на Червения площад, състоял се на същата дата през 1941 година.

"Военният парад на 7 ноември 1941 година по повод 24-а годишнина от Великата октомврийска революция е бил организиран, за да повдигне бойния дух на съветските войски, въпреки, че тогава Москва е била обградена от фашистката армия. Именно този ден е бил определен от Хитлер да завземе руската столица и немската армия да премине тържествено през Червения площад. Директно от парада, руските войници са били изпращани на фронта, до който, от центъра на Москва е имало само няколко километра."

http://www.youtube.com/watch?v=jDlbGucdtpk

http://www.youtube.com/watch?v=V2wkFgHnTXs&feature=related

Е, сега продължете за зелето и киселите краставички. Вървят с водка, наздраве за празника !

# 24
А, аз пък мислех, че се празнува ВОСР

# 25
http://www.news.km.ru/v_moskve_torzhestvenno_otmetili_

Хората си тачат историята, паметта на загиналите, не отричат тотално всичко и не го боядисват като яйца за Великден.

# 26
http://www.news.km.ru/v_moskve_torzhestvenno_otmetili_

Хората си тачат историята, паметта на загиналите, не отричат тотално всичко и не го боядисват като яйца за Великден.

Joy Joy Joy

# 27
Така ли ми се струва, или този празник е претърпял някаква смислова промяна в Русия?
Тоест, сега се празнува годишнина от парада през 41ва, а не ВОСР, така ли?

# 28
  Уважаемият автор много иска да пуска теми по политпросвета, но го прави в типичния партийно-секретарски стил- като кон с капаци. Пише само това, което вижда в ограничения кръгозор на носа си.

Каква дума-"политпросвета"! Бяхме я позабравили, но благодарение на теб се сетихме за нея. За твое пък и не само за твое сведение бях редови комсомолец до 1990г. После-не! А за БКП, БСП или която и друга партия да не говорим. Вие, партийните и комсомолски кадри си личите от километри!
Но тази тема не е за политпросвета, а за близкото ни минало. Това вече не е политика, а част от най-новата ни история. На мен историята ми е хоби.

# 29
  • София

Каква дума-"политпросвета"! Бяхме я позабравили, но благодарение на теб се сетихме за нея. За твое пък и не само за твое сведение бях редови комсомолец до 1990г. После-не! А за БКП, БСП или която и друга партия да не говорим. Вие, партийните и комсомолски кадри си личите от километри!
Но тази тема не е за политпросвета, а за близкото ни минало. Това вече не е политика, а част от най-новата ни история. на мин историята ми е хоби.
Имам усещането , че някоя комсомолска секретарка ти е отказала  някога, та оттам жаждата да припомняш за соца, комсомола и партията, и не на последно място за ВОСРто. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт