Първата брачна нощ и обичаите...

• 39 466
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
Ние нищичко не спазихме .  Laughing
Живеехме заедно и трябваше някой от нас да се изнесе , за да спазим обичая . И на двамата ни се стори голяма глупост .
Вечерта в хотела само успяхме да се доберем до леглото и спахме до обяд на другия ден . После имаше обяд с най - близките ни в ресторанта на хотела .
Благата ракия я чух миналия месец на една сватба в Македония . Там беше толкова навързано с обичаи , че младоженците се побъркаха да ги спазват - един след друг .
На другия ден младоженеца заведе момата в къщата на родителите и тя така да се каже , остана там  Mr. Green

# 16
Много е важно на другия ден - благата ракия.

И това ли е към обичаите? Какво представлява?

Не знаеш що е блага ракия, пък си тръгнала да се омъжваш... #Crazy

Не знам. Не живея в БГ, много малко съм живяла там и не съм имала възможността да присъствам на много сватби в БГ. Но човек се учи докато е жив! Peace Peace
Та какво е блага ракия?

# 17
  • София
А има и НЕблага ракия, във варианта при , които момата вече знае що е то мъжка ласка.Та на другия ден се отива при сватовете и им се подава бъклица, пълна с ракия, която обаче е пробита/бъклицата, де/.....
И още към обичая недевствена булка,  , след горчивата ракия, се обикаля селото,  на магаре но с гръб към магарешката глава Joyуф, че го обясних Simple Smile

# 18
А има и НЕблага ракия, във варианта при , които момата вече знае що е то мъжка ласка.Та на другия ден се отива при сватовете и им се подава бъклица, пълна с ракия, която обаче е пробита/бъклицата, де/.....
И още към обичая недевствена булка,  , след горчивата ракия, се обикаля селото,  на магаре но с гръб към магарешката глава Joyуф, че го обясних Simple Smile
Кажете ми, че не се прави вече! Ужас!
Добре де, ами ако момичето е било девствено, но момчето не го е бивало да я обезчести както трябва какво? Тя ли пак е виновна? Или ако всичко си е било на ред, но не ебила от кървящите, а той е бил неопитен и мама му подшушнала само сръвта да гледа? Чувала съм, че е било голям срам ако не е девствена и дори я връщали при родителите!!! Shocked

# 19
  • София
И още към обичая недевствена булка,  , след горчивата ракия, се обикаля селото,  на магаре но с гръб към магарешката глава Joyуф, че го обясних Simple Smile
Споко, това е от минали векове, но го е имало, на югоизток от Бг още го има Grinning

# 20
  • София
Като чуя думичката "обезчестяване", направо ме втриса! Не само е сексистко, ами е много унизително да се говори за обез-честяване, демек, отнемане на честта, все едно една девствена ципа и запазването й е главната ценност за една жена и без нея тя е нищо! Много се радвам, че традициите вече не са това, което бяха само допреди двайсет-трийсет години!

Преди -айсет години интригата вече не дали булката е девствена, а дали е бременна. Сега интригата е дали малкото шаферче е дедето на младоженците.  Laughing
Ние си бяхме консумирали връзката още преди сватбата, живеехме заедно. Но ритуално вечерта преди сватбата спахме на различни места, в различни къщи и се видяхме чак като се започна с данданията по вземането на булката. Беше приятно да сме разделени за 24 часа и да се видим далеч от ежедневието. Да, имахме първа брачна нощ, макар и не във вида на девствеността или в клишето на секси-бельото! По-скоро ставаше въпрос за трепета на това ВЕЧЕ да сме женени, а не просто гаджета. В деня след сватбата имаше празнуване втора серия с родителите и най-близки гости, та го отнесохме почти като втора сватба.

# 21
Първата брачна нощ при нас беше 15 дена след сватбата.Така се получи просто.
А самият ден на сватбата си легнахме в 5 сутринта и най-малко сме мислили за брачна нощ.
Единственното което искахме е да легнеме и да спиме 24 часа.Толкова бяхме изморени от емоции,танци и вниманието на гостите.

# 22

Е, как. Ти нали от време на врме си идваш в България, не си ли виждала?
Тук ли мислиш да се жениш?  Защото в Англия сигурно има други обичаи. Пък в Зимбабве да не говорим.

# 23

Е, как. Ти нали от време на врме си идваш в България, не си ли виждала?
Тук ли мислиш да се жениш?  Защото в Англия сигурно има други обичаи. Пък в Зимбабве да не говорим.

Какъв е проблемът? Аке е лично към мен дай да минем на лични да не спамим темата. Интересно ми е какви съ БГ обичаите, защото не съм се сблъсквала с много от тях, а и от къде да знам в кое село какво се празнува още и кое не.

# 24
ами ти кажи в кое село ще се омъжваш, да не стреляме напразно.

прочети 'железният светилник', доста от нещата за които питаш ги има описани там и слава богу са си останали назад във времето.

и за да е по темата, не съм спазила нищо от ритуалите и при двата ми брака, но ако се омъжа за трети път обещавам да ритна менчето  Mr. Green

# 25
Каква първа брачна нощ,на сватбата бях бременна в 6-тия месец ooooh!Бях толкова изморена,краката ми тупкаха,дори секс не правихме първата брачна вечер...Нали знаете вица:
какво правят младоженците първата брачна нощ?
броят си парите Mr. Green

# 26
Ние имахме първа брачна сутрин  Mr. Green
През нощта бяхме прекалено уморени, но на сутринта всичко си беше екстра.
Спахме на различни места в нощта преди светбата, така беше по-интересно. Макар да се оженихме на 8-мата година съвместен живот.

Ако се бях родила по-назад във времето, щях да имам голям проблем, понеже когато загубвах "девствеността" си, нямаше никакви видими признаци за това. Ни кръв, ни нищо. Та сигурно щяха да ме върнат на някое магаре да обикалям селото ...

# 27
Преди -айсет години интригата вече не дали булката е девствена, а дали е бременна. Сега интригата е дали малкото шаферче е дедето на младоженците.  Laughing
Модферно е да е бременна или да не е?

Ако се бях родила по-назад във времето, щях да имам голям проблем, понеже когато загубвах "девствеността" си, нямаше никакви видими признаци за това. Ни кръв, ни нищо. Та сигурно щяха да ме върнат на някое магаре да обикалям селото ...
И аз така.

# 28
ами ти кажи в кое село ще се омъжваш, да не стреляме напразно.
Не съм тръгнала да се омъжвам в което и да е село. Просто ми е интересно какви са били и какви са сего обичаите и разбирнаията на хората за това събитие в живота им, как го приемат, спазват ли традициите и пр.

# 29
Нямахме първа брачна нощ, защото купонясвахме до сутринта.
Първата брачна нощ, се случи 3г. преди сватбата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт