Рита мъничко детенце в АПРИЛСКОТО коремче

• 21 517
  • 674
  •   1
Отговори
# 120
Момичета щях да забравя да ви попитам. На някоя налагало ли и се да прави снимка на зъб сега или по време на друга бременност? Аз ще се съветвам и утре с гинеколога си , но според зъболекаря ми не се отразявало по никакъв начин на бременността.

# 121
Аз мисля, че не трябва да се облъчваш. Преди няколко дни правих зъби и зъболекаря е на това мнение.

# 122
  • София
ludi4ka и аз мисля, че снимка на зъб, ако се налага, не е проблем...ето това намерих по темата:

Зъбните рентгенови снимки се считат за безопасни по време на бременност, но се правят само когато са необходими за специфична цел, например да се изключи някакъв медицински проблем като абсцес (инфектиран джоб, пълен с гной) на венците. Ако трябва да ви бъде направена снимка, коремът ви ще бъде защитен с оловно покривало, за да се предпази плода от излагане на радиация. Зъболекарят ви ще отложи рутинни снимки на зъбите за след бременността.

източник:
http://www.biberonbg.com/info/pgprobs.htm

# 123
Привет по повод зъба и аз имах притеснения от този род.При мен е мъдрец, половината го няма и ме заболя в 6 седмица, категорично ми забраниха до 12 да правя какъвто и да е рентген.Цитирам:"Да ти слагат антибиотик, лекарство да ги сменят колкото е нужно но никаква болка и никаква снимка..." Ходих при моята стоматоложка и тя потвърди, че се страхува даже да го вади защото е легнал и ще бъде ръчкане и голяма рана,а тя вади за секунди и без снимка. Говори с гинеколог и потърси опитен хирург ако е за вадене, мен ме насочиха към Стоматологичния факултет в Медицинска академия. Моят опит със зъбите е следния- при гнойна торбичка или възпаление-сушена синя слива, държи се до зъба докато се разкашка сливата.При мен изтече след 5-6 часа и 4-5 сливи.За кървене на венците-студена отвара от дъбови кори, за отдръпване на венеца- студена отвара от смрадлика. Сега продължавам със смрадлика от време на време и всичко е наред.Стискам палци да се оправиш бързо.

# 124
Аз мисля, че ако не е спешно състояние на зъба ти не трябва да го правиш. Но ако няма отлагане е по-добре да бъде оправен веднага. Питай гинеколога си  най-добре bouquet

# 125
Тъкмо влезнах да питам за зъбите и вече сте ме изпревалили. Имам 1 мъдрец, който ми се обажда. Зъболекарят ми мислеше, че е умъртвен и ако се наложи само ще се вади, но това беше преди бременността. Сега обаче почва да ме наболява и явно си е жив зъба (смених зъболекаря преди година, затова не знаеше какво е ставало). И сега не знам какво да го правя и дали може поне да се умъртви сега, а после ако се наложи да вадя..... ooooh!   ooooh!
Ще ходя да питам, ама на някой ако му се е случвало ще се радвам да сподели опит.

# 126
  • Бургас/Пз
Здравейте, срам и позор да се запиша чак на 9 страница.  Embarassed
Обаче малкият нещо се разболя тези дни и изобщо нямах никакво време за компютъра. Добре че днес мъжът ми си е вкъщи, че го изведе на разходка, та да поема малко въздух и аз!
LadyDiDi , много интересно с този калкулатор. И аз съм от тези дето не са повръщали изобщо и никога не им е ставало лошо и съм в нормите! Даже съм и с 1.5кг отдолу, ама като гледам какъв апетит ми се е отворил напоследък и се плаша от себе си. Коремът също ми е с 4см по-голям отколкото с предната бременност по това време. Ама какво да се прави - съдба.  Mr. Green Mr. Green

За шезлонгите да кажа, че имахме музикален на Фишер Прайси бях супер доволна, това беше една от най-полезните придобивки за бебето!

kroelahai, недей така, как ще го забравяш кекса, ми то сега с тоя прилив на хормони знаеш ли колко е готинно!  Blush Blush

Мониии, не само заметресение, ами да не ни удари нас на морето някое цунами, като се върне твоето момче! Mr. Green Mr. Green Joy Joy hahaha

Развесилихте ме много!
Ако може нека някой ми изпрати линк на ЛС към групата във фейсбук или да ме светне как да я намеря!  Praynig

# 127
Ох не знам какво да кажа. Моя зъб е кътник, който без да ме боли започна да се руши. Знаех, че ще искат снимка да се направи и за това чаках да понапредна малко с бременността преди да отида на зъболекар, но онзи ден имах чувството, че ми падна целия зъб. Така че мисля ще се прежаля с една снимка. Аз работя с доста лекари и според тях облъчването не е голямо на фона на всичко това, което се съдържа в природата, локално е на зъба и има т.нар престилки. Но все пак ме е шубе newsm78

# 128
ама Пете,как го правиш това да отслабваш,като бременееш?или си била по пълничка преди това.
Ами не Дели.Бях 62кг при 169см ръст.Сега съм 60кг.При предната бременност свалих 4кг през първите 3м.Явно съм си такава.Нямам апит,но сега ми се връща вече.
Лудетинке снимка на зъб може да се прави,единствено ако ти облекат оловна престилка .Да покрива корема.Ако се наложи да го вадят отбележи,че си бременна,заради вида на упойката.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 13:40 от petia47

# 129
Докато бях бременна с дъщеря  ми ми се разрушиха или счупиха 5 зъба. И от най-невиинна хапка имах случай да ми се разцепи на 3 парчета зъба. Но то явно си е и до организъм.

# 130
  • Бургас
Привет и от мен!   bouquet Много пишете,нямате изчитане  Crazy
Браво за темичката,супер е! Hug
Минавам само да кажа,че при нас всичко е наред.В началото на декември ще направя ФМ във Варна,тогава ще разберем и пола.За сега всичко си е нормално с бебо.Не усещам нищо още,но има време
Много полезни калкулатори сте пуснали,благодаря!За килограмите- аз съм +2.5,според тях съм в норма,дано така и да продължа,че не искам да ми тежи  Praynig
Хубав ден,момичета и само положителни мисли!  bouquet

# 131
Привет дами Simple Smile Как е времето при вас?

Доки ми каза да пия но-шпа и папаверин, че имам болки ниско долу...ако не минело - още лекарства щяла да изписва  Shocked И ми вика- не носи тежко...чудя се как да стане това - Иван е 12 кила!
Странно ми е, че още не съм усетила ритници, а ми е трета брененост и си мислех, че рано-рано ще е този път.

Тооолкова работа имам, а как ме мързи, не е истина. Искам да си лежа на топло и да гледам някое филмче. Ех, мечти...

# 132
  • Червено знаме 11:)
Да се запиша и аз в новата темичка най-после,от вчера само ви чета...Сега и с фейса и незнам как ще смогвам..но така или иначе друга работа си нямам де:)))Сега отивам на пицария с приятелка,да не заслабна:))7 килца съм качила,и то само на дупето smile3514

# 133
mishelaa толкова ми се иска и на мен да си лежа на топло......ама няма как.Писна ми вече от тази работа за 2 мин. едвам влизам за да ви изчета. Cry а така ми се говори с някого на тема бебоци.....

# 134
  • España (Плевен)
Момичета  Sad ако знаете какво ми се случи..  Sad  Отивам с малката на пазар. След като взехме някой неща и тръгнахме да се прибираме. По пътя Нелито само мрънкоти, иска това-онова. А аз изнервена от целия път и исках да се прибера да почина. Пресичаме ние една улица и бързам да преминем, че коли минават. Нелито само шаваше пред краката ми. Ама толкова бързо стана всичко..  Sad Та паднах. Инстинктивно подадох ръце напред и коляно. На една страна се изтръсках и не ударих корема. Но се ожулих в ръцете и коляното. Не се чувствам зле, никъде не ме боли /само коляното/ но леко съм стресната и уплашена за бебо.   Sad

Общи условия

Активация на акаунт