Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 933
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте.

Вчера измазвах торта на въртящата се поставка,която Рая ми изпрати/отново благодаря,че ми пращаш неща-голям жест е това /-е няма такъв разкош.Стават отстрани тортите гладки като стъкло.То уж за облекчение пък на мене такъв кеф ми беше,че само си врътках тортата 30м. Heart Eyes
Преди няколко дни мислех,че съм пуснала пост с комантари за тортите,но явно не съм.Ето сега го повтарям.
Райска ябълка-браво,много хубава торта.
Пат-лилавото Кити и Джунглата са страхотни.
Холи-влакчето е много сладко.
Бетина-много добре е станала кутията.Как направи капака?
Руми-страхотна е тортата за прощъпулката.Само напред да го водят крачетата. Hug
Свещичка -много хубава торта.
Мишелин-много добре се е получила тортата с кошера.
Цолова-тортата с бебето е много хубава.
Р.Ангелова-много е хубава кошницата.Как направи дръжката?
Ванче-взе ми акъла със сватбената торта-разкошна е.Много  красива-поздравления.Орхидеите са страхотни.Няма ли снимки на тях отблизо или нещо постъпково-дано да си се смилила над нас Praynig?
Валерия-тортата ти е страхотна-не намирам точните думи.Красива,оригинална-в твой стил.

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 21:50 от stefina

# 406
  • София
hrisiv, Анири , страхотни са ви рисуваните торти. Много ми харесаха къщичките на Анири. Честно казано на бял фон повечко се открояват, или пък синьото ми се иска да е по-светло, но и така ми харесва.

Хамелеона на Pupinka също кефи.  Grinning

# 407
  • Sofia
Ще взема да попиша малко, не че имам какво да показвам ама ми се ще да ви изкоментирам.
Тези дни се чудя с какво да се занимавам тъй като нямам нищо за правене реших да забъркам курабийки за Коледа, че да имам време да ги украсявам после, само дето до сега 200 бройки са готови не знам от къде ще намеря време за украса, май ще си ги хрупаме така.
Та исках за тях да ви споделя, че в Кауфланд попаднах на една подправка на Стила за меденки, станаха божествени просто, ако някой и се чуди да грабва без да му мисли, ползвам рецептата на Милен@, че ми стават най-сполучливи.
Стига толкова отклонения от темата.
lightblue, моите поздравления!
Това не знам кои подред торти са ти, но си се справила блестящо!
Ванче, сватбената е жестока!
Тези дипли толкова хубави са станали чак ме хвана яд, че ги скри с китките!
Аз съм изпуснала рецептата ти за Брюлето на Вива, аз също взех от него ама го смесвам с Баварията, то си е жива сметана второто и добре се получава, но няма да откажа и твоята рецепта.
И не е културно да викаш патка, казва се голяма бяла птицо.  Laughing
Даже не съм знаела, че продават такива високи кутии и за това все съм ви се чудила как им ги връчвате тези торти на хората пък и те как аджеба си ги пренасят.
Преди време, когато си купувах торти от сладкарниците си имах схема по която се движех, хващах децата и двете, нарамвах две колички, в едната малкото дете а другата я бута голямото дете и отивах до сладкарницата, взимах тортата и я слагах в празната количка и зарязвах децата да си се бутат сами двете а аз си крепях безценното, сакън да не му се опре някоя стена в кутията и между другото от Неделята винаги тортите, които са ми давали са били в кутии без капак а от 100 грама сладки даже и кутии не ми даваха а направо на подложка ми я сервираха за това се бях изтарикатила последните месеци и поръчвах от Гаврош, че имат доставка до дома.  Mr. Green
Шеметче, честита заслужена награда!!!
Кали, перфектни са кексчетата, а тортата е изключително нежна!
Свещичка, и тук да кажа, че много ми харесва кутията, напредваш с бясна скорост ти.  Grinning
jinanoel, браво.
Бетина, много е хубава колата.
vanesa_01, като за първи опит си се справила чудно, съхранението без претенции да е ядливо можеш да ги съхраняваш доста дълго на стайна температура.
Сладураната, голямата жълтата добре ама малките защо така ги надипли.  Confused
destini, не мога да отворя снимките по-големи, но изглежда много хубава кошницата.
Как така не стегна маслото, какво ползваш?
Патри, дънките са жестоки!
Албенче, умора нямаш ти, колата е като истинска!
Ог, първо ще ти се скарам, после ще те хваля!
Как можа китарата да я оставиш без струни, кажи?!
Не съм музикант ама така ми стои толкова незавършена иначе перфектната композиция, че ми иде да дойда да ти дръпна ушите!
Нотният лист искам и аз да знам как е правен, защото ми предстои една подобна торта и точно някакъв лист мислех да правя, купих си кътъри ама не съм убедена, че ти си го правила така.
Китарите за кексчетата са ти разкошни, изобщо като се абстрахираме от липсата на струни, получаваш потупване по рамото от мен за добре свършената работа.
Една корда да беше опънала поне като нямаш време за фитили!
Румянка, малката схлупена къщурка е много хубава.
Vivian*, определено топчетата и липсват на тортичката и щеше да има наистина завършен вид.
Меридит, да си жива и здрава, много хубаво шоколадовото изкушение.
manim, е защо с линк сега?
Много е хубава тортата иначе, това някакъв отбор е сигурно.
По въпроса ти не съм плела ама Пепи като се освободи да отговори на всеослушание викам аз не на скайпа.  Laughing
Pupinka, много цветен, много шарен!
Няма да ти простя запивката и липсата на снимка от друг ъгъл определено.

Анири, тебе за последно те оставих та да минеш пред строя да ти стисна ръката!
Тортата ти е жестока!!!
Харесва ми страшно много тази рисунка, ама наистина много!
Може би в белия вариант ми е по-симпатична тъй като контраста е по-голям, но и на син фон си е екстра, едно голямо БРАВО за теб!

Хриси, много хубава ти се е получила рисунката!
Цифрите каква им е била идеята та така на шишчета са останали?

Ох това го пиша от сутринта.
Искам също да кажа Бубето да не се скатава а да мине да пусне последните си разкошнотии и тук, Бубе поздравления всички са страхотни, разказа в картинки също, клипа ми скри шапката.  Laughing

# 408
Вивиан,да ти ежив и зрав Ники и да му правиш мноооого тори.Наистита малко не довършена стои ,но както каза не ти е стигнало времето.
Меридит ,шоколадовите торти са на почит в къщи.Изглежда много апетитно това шоколадово изкушение Hug
Ангелова поздрави и за твоята шоколадова торта. HugТова наистина си е за хапване Wink
Пупинка наистина интересен хамелеон  HugМного е шарени пъстър.
Анри,защо си недоволна от рисунката не зная.На мен даже много ми хареса HugТолкова е пъстра и забавна Hug
Хрисив а твоята торта си я копирам.Много е стилна и красива Hug
Чакам с интерес да видя новите красоти на Бубето Peace

# 409
Аз пак набързичко.
Много изтънчено, hrisiv, браво!!! Ще открадна идеята за табелка с надпис от теб, нали може?
Valeria, да си призная ли пред всички...  Embarassed ?!? Още не съм чела инструкциите за качване на снимки в поста  Embarassed обещавам снимката с кошницата да я кача, каквато и да стане. Много, много силно се надявам да получа боичките до петък (пуснали са ги в събота). Ако идват за три дни, както казваш е ок, но ако се забавят, ще трябва да търся алтернативи...

# 410
  • На брега на реката
Благодаря ви за милите думи. Сякаш компанията и запиването бяха по-важни от хамелеончето. Но да ви кажа, така както си мислех, че само с този шоколадовия крем тортата ще стане суха, грешах. Не е сочна и лигава, но пак са се понапоили блатовете, а в комбинация с крема беше екстра  Mr. Green Имам 2 снимки от друг ъгъл, ама мъжо се лигави с езика на хамелеонът и ме е срам да го изтипосвам тук  Joy
hrisv, уникални са цветята, а това синьото направо ми залепна на погледа  Hug
Анири, много е готина тортата, абстрактна и направо космическа  Mr. Green
merydit, r.i. angelova, разкошни шоколадови торти. Години наред бях анти настроена срещу шоколада, сега сякаш преоткрих вкусовите му качества и все на него залагам!
На леля Ог нотния лист ме порази просто. Искам да знам тайната, това е нечовешко, толкова изпипан и подробен  Shocked Mr. Green
rumqnka, фаворит ми е бебешката торта, прекрасни детайли   bouquet
Албена, белезниците много, много ми харесаха, като истински са  Laughing
vivian, тортата ми харесва, дори и да твърдиш, че не е довършена. Мечо е като истински, пухкав и гушлив  Mr. Green
Ох сигурно пропускам някой, ама толкова торти и все прекрасни!   bouquet Всички ми харесаха, да му се прииска на човек всеки ден да се вихри...Аз се отдавам на едноседмична почивка, през която ще си гледам болното детенце. После се позабъркам малко Коледни вкусотии и започвам да събирам сили за тортата на моето момиче.
От сега се извинявам, че няма да ви навестявам често, но е болна, а като е вкъщи аз нямам право на компютър  hahaha

# 411
Р.Ангелова-много е хубава кошницата.Как направи дръжката?

Кошницата е правена от РМ2. Дръжката също. По съвет на betina33, направих дръжката, като  усуках 2 фитила. Оставих я да изсъхне 4 дни, но като я взех в ръце и я разглеждах се счупи. Затова взех едно желязо и го огънах на дъга. После опитах да го усукам с фитил, но не стана. Затова фитила го навих на спирала на масата и го оформих на дъга. След това лекичко нанизах желязото и после пристегнах около него, докато се скрие добре. В двата края оставих да стърчи, че да може да се забие в тортата, като ги обвих с лепенка, за да няма допир метала до тортата. Съхна около 2 дни и се получи много хубава и здрава дръжка. Това е, дано да съм го обяснила добре  Simple Smile

# 412
Сладураната, голямата жълтата добре ама малките защо така ги надипли.  Confused

Valeria - защото едната най-малката беше за майка ми, а по голямата за малката ми сестра, а най-голямата си остана за мен Simple Smile и понеже нямах време да направя 3 големи, пък и мама няма да се справи с изяждането и сама, та затова реших да им направя техните по малки Simple Smile

Но станаха страшно вкусни Simple Smile

Само дали мога да попитам, че нещо не схващам  newsm78
Как точно слагате фондан върху квадратна торта без да има ръбове ?
Аз го слагам като чершаф, обаче после не мога да се оправя с ръбовете...
Моля ви кажете ми как да се справя с този си проблем.  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 413
Благодаря на всички за топлото посрещане и хубавите думи, мили момичета!  Hug

Честита награда на Шемет!
Ванчето, сватбената торта е напрраво фантазия, прекрасна е!
Патриани, Кититата ти са от хубави по-хубави  Peace Направо ще ми проговорят  Simple Smile
Хрисив, Анири, много красиви рисувани торти!
Леля Ог, отново страхотна торта!Възхищавам се на детайлите ти шсеки път!Тези малки китарки са супер!  Simple Smile
Дестини, много живописна кошница!
Свещичка, добре се е получила кутийката!
Пупинка, много весел хамелеон!  Peace
Меридит, честит празник!Много добре изглежда шоколадовото ти торте!

Сега пускам тортата барби, която дъщеричката ми си поръча да й направя за РД!Вътре е торта с пандишпаново руло с череши и ванилова сметана, а самият пълнеж е от карамелов крем с маскарпоне и парченца бял шоколад и крем ванилия с натрошени бисквитки Орео.Това са любимите на децата и за това ги комбинирах в една торта, между двата крема имаше ред бисквити.Вкусно се получи.А ето я и самата торта.

# 414
Здравейте ,тортаджийки!    Hug
Аз понеже в момента съм в тортена отпуска...чета ви, но не пиша.
А и нещо компа ми се бъзика,последните 10-на страници виждам само празни квадратчета с червено кръстче ,вместо снимки...но по описанията разбирам,че показвате страхотни торти!
Добре дошли на новите момичета!    Hug

# 415
# 416
Анири,Хрисив много са хубави рисуваните тортички
lightblue,много е хубаво барбито и да ти е жива и здрава дъщеричката.
Пепи ,благодаря мила за помоща.
Но сега изникна друг проблем когато си купувах боите от кадемлия нямаше черно и бяло.Днес се обаждах имат чено -течна голяма опаковка а бяло пак никакво.А за емблемите ще ми трябва сиво newsm78 На три уши ми казаха ,че надали има бяло.От къде мога да намеря,че е спешно.

# 417
Ditsan, на Три уши със сигурност имаше бяло миналия петък, защото аз си купих от там и видях, че има още шишинца с бяла боя.  Peace

# 418
lightblue .благодаря ти скъпа утре отивам

# 419
Влизам само набързичко да кажа, че пак ще си спретнем Софийска тортена срещичка.

Подробностите и записванията тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535258.msg17014599;topicseen#msg17014599

Общи условия

Активация на акаунт