Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 944
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте момичета,минавам да ви почерпя.
Днес имам рожден ден и си спретнах една тортичка,нищо особено шоколадова изцяло/нали и аз ще ям Wink/,но всички казаха ,че е  страшно вкусна Grinning,почерпете се за мое здраве!

# 391
merydit Честит рожден ден! Бъди здрава, радостна и щастлива! Тортата ти изглежда много вкусно шоколадова.

Ето една шоколадова и от мен, за днешния почивен ден, малко сладичко за семейството

# 392
Момичета прахообразните бои разтварят ли се или направо се ползват, и ако се разтварят как става това? Благодаря.
Честит Рожден Ден , Меридит! Бъди жива и здрава и много обичана и щастлива! Весел празник!

# 393
  • София
За рисуване и смесване с тестото прахообразните бои разреждам с малко алкохол за да се втечнят. Ако са брокатени или перлени при нужда на сухо се посипват.  Peace
МНого са апетитни и двете шоколадови тортички! Simple Smile
Честито на рожденичката!   bouquet

Ванче, не си ме подвела, просто "открих" за себе си без да ровя още един крем, който се оказа изключително вкусен и идеален за парфета или пък като отделен десерт. Laughing Понеже аз още тогава, като не стягаше, бях сложила желатин. Но т.к. не съм специалист и без да разбирам особенно, явно не бях го направила като хората. Той не се е разтворил напълно после в крема, а стоя на отделни частички (това вече ще го проуча за в бъдеще как става) и стегна чак на следващия ден. Но стана у-н-и-к-а-л-н-о вкусен с тази лимонова есенция и лек вкус на заквасената сметана заедно с киселото мляко. Познайте как изядох цялата тенджерка без да се оплаквам.  Mr. Green

# 394
Здравейте, момичета!
От много време не съм писала. Междувременно направих само една торта, но не я качих, защото не се получи кой знае колко добре, а сред вашите изящни творения, ме е срам  Embarassed да се меся. Страхотни, страхотни неща правите. Знам, че това вече е банално, а и не посочвам нищо конкретно, но наистина всичко ми харесва много. Въпреки че не пиша, разглеждам тортите и ви хваля под път и над път. Днес вървим по центъра на Виена и виждаме някакви торти на витрината на една сладкарница. Ама те едни криви, недодялани, даже грозновати и простовати ми се сториха пред вашите и веднага побързах да кажа на мъжа ми, че пред форумските торти, виенските и 5 пари не струват! Naughty Затова пък цените им са, все едно от злато и диаманти са правени  ooooh!
Много се отклоних!
Имам един въпрос. Искам да направя торта - кошница. По-красива ми изглежда тази с овални отвесни ленти и такава искам да направя. Технологията за плетене на самата кошница я знам, обаче моля да ми помогнете с някои подробности като:
1. Мога ли да плета с марципан (купен от магазина)?
2. Как лепите лентичките,така че да не се разпадне плетката? Има ли някакъв трик тук?
3. Най-напред се плете плетката и после се слага на тортата, нали? Но как се закрепя за страните на тортата?
4. Има ли значение какво ще е покритието под кошницата? Аз мисля да е с шоколадова глазура- става ли? Кога да залея - непосредствено преди да сложа плетеницата или да изчакам да изсъхне добре?
Моля помогнете и с други тънкости, за които не се сещам да попитам!

И ето все пак тортата, която правих, за да не кажете, че само питам, а нищо не показвам Simple Smile :
http://multiply.com/slideshow/moitetorti:photos:3/1

# 395
това клипче го има и в тортената библиотека както и информация за фонданите
http://stefibgg.multiply.com/video

# 396
Здравейте!От доста време ви гледам тортите и се възхищавам.То да се чудиш да ги гледаш ли или да ги ядеш.Много са ви хубави.
Реших и аз да направя една торта.Избрах си торта с рула,и реших да я покрия марципан или фондан.Еми най-лесната рецепта ми се видя на марципан Варна.Пък и четох из темите,че се препоръчва за начинаещи.
Страшно много се изтормозих  Laughing то е ясно.Тестото стана лепкаво и...а бе едвам го събрах.По тази рецепта
150 мл вода
70 г масло
150 г брашно
около 500 г пудра захар
Водата се слага в съд на котлона. Добавя се маслото и когато сместа заври се изсипва брашното наведнъж. Бърка се, докато сместа започне да се отделя от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот за да изстине по-бързо. Когато е студено се добавя пудрата захар и се омесва. Използва се за декорация на торти, сладкиши и т.н., като може да се оцветява с боя за храна.

Сложих ли пудрата захар стана гадно.Тестото взе да се къса... Sick Накрая го сложих в хладилника за 1 час и после зор-мор го омесих и с още повече зор го разточих и покрих тортата-с помощта на фолио.
Но за изрязване и оформяне на фигурки и дума да не става.Искам отгоре  да направя едно такова котенце в бяло.Може ли някой да ми обясни има ли някаква тънкост при правенето на този вид покрития.По клипчетата които гледах става много лесно,а аз не успях  Close Тестото ми става много меко и лигаво Thinking
Предварително се извинявам ,че нахлувам така в тема,но ми се иска да се науча.    bouquet

# 397
  • На брега на реката
Тани, моето пък напоследък става ронливо и трошливо. И съм 100% сигурна, че е заради сухия и горещ въздух вкъщи. Много е топло, направо е ад, колкото и да проветрявам, та съвсем се бях препотила докато си замеся Варната в петък. Отделно, че целия ден бях с детето до последно и просто се чудех кога ще ми се освободи това време за тортата. Благодаря на Раче за помощта, не знам до колко симетрична ми е станала тортата, но посвикнах с оформянето на 3Д тортата, в началото дялках, добавях, беше мазало в кухнята ми. Накрая опашката чак ми се стори фасулска и стана за минутка  Mr. Green
Извинявам се за некачествените снимки, никой не се сети една хубава снимка да направи на хамелеона. Такъв купон си спретнахме, че зa тортата се сетихме в 3 през нощта Grinning

Връщам се да ви чета, че имам доста да наваксвам за 3 дни  Mr. Green

# 398
Destini,благодаря мила че ме намираш за слабичка.Страхотен комплимент.Диетата е заради моят основен дегустатор-съпружеското тяло заради повишени триглицериди и високо кръвно.Все ме упреква ,че откакто е на диета аз съм се скъсала да правя сладкиши та за това и тоз експеримент.Но нали си ме и примързява, та каквото на него такова и на мен той свали някой кг. ама аз неуспях.
Леля Ог,тортичката е супер.Нотния лист е страхотен.
Ангелова,Албенка,Меридит страхотни тортички.
И аз със един въпрос.
опитвам се от няколко дни да си открия картинка за трансфер/или от нещо да гледам за да нарисувам/на тир,но откривам само едни такива детски със очички ,устенца.А на мен ми трябва по-реалистичен ,че човекът не е дете а младеж.А торта Тир надали ще мога да направя.Ако можете помогнете ми къде да търся,че не съм много на ти със нета.
И още ако някой планува да купува Пикко нека свирне,че иначе ще трябва да си купя кофа
Мале забравих newsm78Децата ми направиха магазин за авточасти и искат да го освещават във събота и разбира се искат торта.Къде мога да открия различни емблеми на коли?
Въпросите станаха много,дано не ви затруднявам.Ако ли не ще викам неволята.

# 399
  • Пловдив

Мале забравих newsm78Децата ми направиха магазин за авточасти и искат да го освещават във събота и разбира се искат торта.Къде мога да открия различни емблеми на коли?
Въпросите станаха много,дано не ви затруднявам.Ако ли не ще викам неволята.

ТУК

Ако ти трябва специално на някоя кола си пишеш в чичко гугъл името на колата, а след това logo. Например "ford logo"

manim, утре се освобождавам малко и ще ти обясня всичко на скайпа Wink

# 400
искам да ви питам :
Къде принтират вафлени картинки по избор , които се слагат отгоре на тортата ?

Благодаря за отговорите предварително !

# 401
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Привет отново от мен. Да ви изхваля най-напред, а на финал и тортичка ще пусна, та да ме хвалите и мен. Mr. Green

kali, много нежни, красиви и изпипани както винаги творения! Тортата е прекрасна! Фотографиите - както винаги на ниво. Решила съм и в тази област да попрочета туй-онуй покрай тортите, понеже наживо ми харесват много повече, отколкото заснети, та явно имам да се уча доста, но нека първо понапредна в сладкарството, после ще подхвана и фотографството...

van444eto, много е красива сватбената торта! Не знам как ги правите такива равни и некилнати големите торти... Аз мъчих една висока с малки квадратни блатчета, бучих я с шишове, ама се килна, хем беше далеч по-малка. Явно има още бая Пизи да изям, докато ми се получи...

jinanoel, скорпионът е много хубав и идеен! Чудесен първи опит!

betina33, много сполучлива кола! Аз доста ги заглеждам возилата, понеже с мъжкото ми домочадие няма да ми се разминат, но още не съм се пробвала, не се наемам с торти-скулптури все още.

sladuranata_, много симпатични тортички!

patriyani, Албена, изпипани до съвършенство торти както винаги!

rumqnka, много идейни творения! Покажи и другите!

Vivian*, поздравления за двуетажната торта! Споделих вече, че трудна задача ми се вижда тази... И мечокът е много сполучлив!

merydit, уж нищо особено, а страшно много ми допадна твоята торта! Много апетитна изглежда...

Pupinka, много добре се е получил хамелеонът! Жалко, че не сте го фотографирали повечко!

Пускам и споменатата по-горе торта. Харесвам си я, макар че като започнах да я рисувам, доста съжалих - нямам свястна четка, някаква на детето свих, та голямо мъчение беше. Ще се постарая да ъпгрейдна и в тази насока, ако пак реша да рисувам върху торта.

- Снимката е линк към още няколко, от други ъгъл.

# 402
Тани, аз добавих още пудра захар и го доизмесих.Тук прочетох че, за  разточването се ползва натурално царевично нишисте.Аз си мисля че, се получи така меко защото леко топлееше тестото.За първи път правя Варната но, фигурките станаха горе долу.

# 403
FRESA, благодаря за линкчето, уж търсих в библиотеката, но толкова ми е ограничено времето пред компютъра, а и все се натъквам на нещо интересно да гледам там и се отвличам. А аз си мислех, че първо се плете цялата плитка и после се слага на тортата  ooooh!
Пепи, разбрах, че си заета. Когато се освободиш, тогава ми пиши  Hug Благодаря!

# 404
Здравейте момичета  Hug 5 дена без компютър направо щях да полудея и от утре не знам още колко дни пак ще съм така  Cry Пускам ви набързо последната си рисувана тортичка (вътре е с еклери)  
Снимала съм я на различни фонове - зеленото определено не й понесе но.........
Доволна съм от рисунката- пак я нарисувах за не повече от половин час. Само че табелката този път си я надписах преди да я сложа на тортата. Вчера ми се обадиха и казаха че е била много вкусна а рожденичката(майка на моя приятелка) все още не вярва че аз съм я нарисувала  Laughing
В албума има още снимки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт