Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 946
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Най накарая да седна и аз.
Ванче,огоромно БЛАГОДАРЯ за клипа и за снимковият материал.С ей такива #Crazyочи го гледах.Шапка ти свалям за лекотата с която работиш .Аз толкова се измъчих с едно малко парче за една кукла ,а ти с такъв голям чаршаф се справи  chef  chef  chefСамо да те питам с какъв фондан го прави ?Тортата ти е приказна Hug
Сладураната ами чудесно си се справила  Hug
Дестини ,кошницата е страхотна ,а за лилавите цветя думи нямам HugСрещата я пропуснах ,но успях да се обадя и да ви поздравя  Wink
Не се и съмнявам че всичко е минало прекрасно с хубави хора няма как да е.
Патрияна ,много харесвам твоите триизмерни торти.Страхотен майстор си   chefСамолетът ми е фаворит.Само да попитам крилата с шишове ли ги закрепи?
Да покажа и нещо от мен.

# 376
Момичета,чета ви постоянно и се радвам на красотите ви.Ненадминати сте.
Влизам да честитя на Шеметка.
Шеметке ,честито.Тортичката е супер.  bouquet
Немога да се сдържа да не изкажа възхищението си от тортите на ВАНЧЕТО.Ванче,сватбената е просто прелест,а другата е много идейна .
Кали,тортичката ти е толкова изящна и изчистена .Страхотна е. #Crazy  bouquet
Видях и много други красиви торти които много ми харесаха като Мики Мауса на Lidqhtblue,кошницата на Дестини,дънките и самолета на Патрияни,BMV и барбито на Албенка и всички други тортички страшно много ми харесват.Браво момичета,страхотни сте.
И за да не са само фермани един шарен десерт за вкъщи съобразен с диетите ,т.е без захар със подсладител.

# 377
Здравейте, мили момичета!
Тези дни темата се пълни с красиви торти с много бързи темпове!!! Разглеждам всичко по няколко пъти и не спирам да ви се възхищавам!   bouquet

Дарилка, kali,  FRESA, shemet_neveroiaten, много благодаря за положителните коментари,  много се гордея с оценките ви!  Hug
Дарилка, тортата ти е прекрасна, особено момиченцето! Отзад знаменцата от хартия ли са?
lightblue, много добри първи торти!
kali, нямам представа защо си ми фенка!  Laughing  В сравнение с тортите, които правиш моите са направо като дялкани с брадва! Не мога да откъсна очи от тортите и сладките ти, толкова са изящни, нежни и съвършени!
sVeshti4ka, добре се е получила тортичката, на мен ми харесва, особено перлите блестят като истински!
Ванче, голяма красота е сватбената торта, а клипчетата са безценни! Винаги се удивлявам с каква лекота работиш!
jinanoel, да ти е жив и здрав любимия, хубава тортичка си му направила!
shemet_neveroiaten, честита победа! Още като видях тортата и бях сигурна, че ще спечелиш, защото е красива, оригинална и перфектно изработена!
betina33, много трудно ми се вижда да се направи такава торта, а ти си се справила отлично!
r.i.angelova, няма да се сърдя, ами ще се гордея, че искаш да направиш същата!
sladuranata_, симпатични пакетчета!
destini, много хубава торта, цветовете много ми харесват!
patriyani, разкошни торти, не знам как успяваш, но всички са страхотни!
Албенче, много красиви торти! Много харесах идеята с влакчето около тортата! Тази кола мъничката торта ли е и тя или е играчка?

Ето и новата ми торта (моля музикантите да си затворят очите  Mr. Green):

И всички снимки тук.

Идеята е всички тези малки китарки да са върху кексчета, каквито ще видите в албума, но тъй като тортата ще пътува няколко часа, реших да не ги слагам предварително. Китарките си ги направих сама, защото не ми се даваха 40 лв за формички, а пък поръчките по интернет ми се виждат голямо приключение.

FRESA
, благодаря за съвета, крема стана разкошен!  Hug   bouquet

Лека нощ на всички!

# 378
Тотално се затрих,чак ме е срам да се покажа  Embarassed,ноо имам извинения и то много..Като начало компютъра ми изгоря ..сега съм с един 50 годишен дядка и докато отвори една страница минава половин час ..на всичкото отгоре имах почти всеки ден торти да правя и вече се скапах..ще ви покажа само някои от тях   и се връщам да чета ,че имам 50 сраници... Crazy

Айде стига толкова че ако ги покажа всички трябва да заема три страници..

# 379
  • София
Леле, момичета, безмилостни сте!

Шемет, честито! Разгледах сайта, определено не сме пристрастни! Алън е познал частица от себе си в произведението ти Grinning

Вал, прекрасна торта, остана назад в страниците, от преди 2 дена се каня да напиша коментар, но още помня, че страшно ми хареса композицията и цветовете!

Дарилче, много красиви цветове, чудесна работа!

Ванче, като знам любовта ти към цветята - това със сватбената е героизъм и то красив! Бих сложила златните перли на средния етаж...не съм мислила дълго по това, почти веднага ми отиде погледа там и това ми хрумна на първо четене.

Страшно много труд сте положили на последните 4-5 страници, съвестно ми става, че нищо не правя Wink

# 380
  • София
Добро утро. Simple Smile Бих ви почерпила с нещо сладко за сутришното ви кафенце, но май сте се заринали с такова.  Joy Joy

Патрияни, Албена и rumqnka , направо сте като за почетна дъска с толкова много и все качествени торти.  Grinning Само не мога да си представя по кое време на денонощи почивате и колко време ви отнема една торта. Сигурно при голям опит къде-къде по-бързо стават нещата, но аз за себе си не мога да представя.
Най-трудно ми е да измисля дизайн на тортата. Уточня ли го сама със себе си, оттам и нататък всичко е като по ноти. Знам и реда на изпълнението на детайли, оцветяването и така нататък. Но това уточняване понякога не става о последния момент и всичко се променя по време направене на тортата. Whistling

Леля Ог, страхотна е тортата. Честно казано, много ми липсват струните на китарата. За сметка на това, нотния лист е перфектен. Сподели, моля те, отпечатан ли е някъде? Струва ми се като истински.
Когато те питах за цветовете ти и се оплаках от моите, ти предложи да сменя тестото, че можело от него. Забравих тогава да отговоря, а сега се сещам, - ползвам Пик-ко, което според мен си е супер. Явно от мен са си такива бледи цветове. Но сега получих много нови боички от Англия и очаквам по-добри резултати. Simple Smile

# 381
  • София
Леля Ог, невероятна е тортата, толкова изчистена, а нотния лист колко време ти отне Shocked
rumqnka , много се смях с бебето от тортата
Албенка,БМВ е като истинско Thinking
ditsan , До колкото видях на срещата, останах с впечатление че си доста слабичка, та не разбрах за каква диета иде реч newsm78
Пати, самолета ме възхити

# 382
  • Бургас/Пз
Невероятни торти, то как да тръгне да критикува човек, като всички са коя от коя по-хубави.

На новите момичета, които сега започват с тази краста - тортоправене, им давам съвет, да поизгледат няколко клипчета от тортената библиотека как се покриват торти и съм сигурна , че следващият им опит ще е по-добър!

Аз влизам с питане, от къде мога да си намеря в нета такива фигурки които да изрежа от ММ. По точно какво да задам за търсене според вас? http://www.flickr.com/photos/cakesuniquebyamy/3868083408/

# 383
# 384
Леля ог ,невероятна торта  HugС надписа на нотити сигурно си се изпотила.За малката количка ти отговарям.Тя е от моделираща маса .Тортата беше за зетя и за това му направих една малка и си я прибра опакована в секцията Wink
Дитсан ,сасъв е този сладкиш мила?
Румянка и ти мила бачкаш яко а .Първата торта с трактора ми е фаворит Hug
Това е последната ми торта за тази седмица

# 385
Ехооооу! Жива съм! Да не вземете да си помислите че съм се изнесла!!! Не ви се полага такова щастие!  Mr. Green
Толкова много имена виждам, че се чудя откъде да започна.....  newsm78
Първо да кажа на Свещичката. Станало е объркване, да. Не си ме разбрала правилно. Много пъти съм коментирала за крема от сладкарска и квасена сметана. Тези които са чели старите теми, знаят за какво става дума. Объркващо съм го написала, съжалявам че съм те подвела.
Бетина - БМВ-то е станало много готино. Нестандартни пасажери си има, като гледам.  Grinning
Сладураната - украсата ти е много симпатична, но направо ме разби с това покриване. ТОЧНО на домашните торти трябва да се стараеш, защото те са перфектното поле за тренировка и откриване на грешки и технология.
Дестини - кошницата е готина, въпреки че е редичка. Китките са готини. Обичам китки, дето не съществуват. Така Рая и Шемет няма да намират кусури.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Патриянкееей! Пак си се гърчила денонощно. Самолета ми е фаворит. Уникален е. Спънджо и Кити, ми е ясно че ги правиш вече докато спиш. Няма нужда да ги мислиш, нали.....
Леля Ог - Уби ме с тоя нотен лист. Всичкото това, на ръка ли го писа???  Shocked Уникално е! китарата е много хубава, но защо е без струни????  newsm78 малките китарки са супер. Поздравявам те за търпението.
Румянка - браво на теб. Много разнообразни торти. ловеца е много ефектен, така както дебне от прикритието. Бебешката ми е любима. Много сладки детайли.

Кали - Марихуанената плантация е донякъде моя идея. Тортата трябваше да е свързана с пушене и да има някакъв наркотичен намек. Незнам защо. Те си знаят хората. Та, затова сложих тези листа отстрани. Иначе рисунката си е на рожденника. Много беше красива на живо. И на плаката се получи добър печат, но ме е яд че я поскапах с кипналата газирана фарситура. На снимката изглежда по-зле отколкото беше всъщност.
Мишелин - няма брокат на Картофчо. Наистина е от фарситурата.
 Шемет - идея си нямам колко са китките. Знам само, че ми останаха резервни части за още една такава торта.  Mr. Green Толкова различни китки натворихме с щерката че ще си имам за 10 торти напред.
Цолова - изложих се аз на срещата. По принцип бях отпуска и отидох до офиса уж за 1 час, обаче си откарах целия ден и директно заминах на срещата. И не бях взела апарата. Обаче другия път ще компенсирам. Добре че имаше други папараци

Сватбената торта..... Роман мога да изпиша...  Rolling Eyes Обадиха ми се преди 2 седмици и изказването беше много готино. "Звъня ви по-рано, да имате време да обмислите детайлите"  Joy Хубавото в цялата работа беше, че почти нямаха изисквания. Пратиха ми 3 различни торти, и общото между тях беше че и 3те са квадратни и на трите имаше орхидеи. Изискването беше да е квадратна и бяла и украсата да бъде пъстра и да има златно. Останалото оставиха на мен. Да се вихря на воля. Както и предположих, до последно не знах какво ще правя, как ще го правя и дали изобщо ще се получи... нещо. На срещата ни, някой ме пита каква ще бъде тортата. Бях съвсем точна и изчерпателна като отговорих: Незнам! Бях направила 2 вида орхидеи. Милион розови цветенца, още толкова бели мънчки на кордени дръжки, 19 жълти рози и няколко бежово-кафяви цветя с неизвестна марка. В последствие, всичко отпадна едно по едно.  Joy Щерката ряза до припадък листата, които после и дадох да "дъстне" леко. Докато се усетя, тя ги беше намазала с течна златна боя повече от половината. Останалите ги мацхме със сух прах.
Имаше изискване да е еклерова и нищо повече. Забърках 500 грама брюле на ВИВА по "моя" си начин с обърнатите пропорции. Като изстина добре, към него добавих почти 2 кутии разбита СЛАДКАРСКА сметана. Става супер крем и друг път съм казвала. Вече бях пробвала без желати и знам че става, затова и този път не сложих. Най-долу на тортите е сиропирана с ром  платка, отгоре крем, после ред еклери, плътно наредени и всеки с по капка ром отгоре. После пак крем, пак еклери, крем и най-отгоре платка. Капаците ги измислих допълнително за по-голяма сигурност. Покритието е добре познатата ни СЪХНЕЩА ИРИДА смесена с малко ШТ. Сагах толкова че да не промени цвета, но пък то подобрява вкуса и пречи ММ да стегне на 100%. Украсата си е ПиКко. там вече експерименти не правя. Фигурите стават много здрави а от Ирида се чупят, та затова.
Всеки етаж стана по близо 10 см висок. Много се двуомих какви перли да сложа. Бели или златни. Първо наредих бели най-долу. Определено се сбиха с подложката. Не ми хареса. Наредих златни. По-добре стана. Трябваше и трите реда да са такива, но в един момент, вече ще редим втория ред и щерката се облещва: Това ли са всичките перли???? И аз чак тогава поглеждам в кутийката. В никакъв случай нямаше да стигнат. Затова на втория ред сложихме бели и най-горе пак златни. На мен ми хареса комбинацията. Перлите са редени една по една - някой питаш. Обаче, то е много лесно и бързо. Намазвам целия борд с вода и фарситура смесени и загрята. Минах ги по 2 пъти. След това буквално изсипвам перлите върху тортата и с пръст само ги прибутвам да си отидат на мастото. Адски е лесно и бързо. Девойката тръгна да си играе с пинсета една по една, но като видя и се отказа и взе и тя да ги "налива".  Laughing Май отговорих на всички въпроси.
Отново одисея в ресторанта. Звънях предния ден, свързах се с управителката. Питам я каквъв хладилник ще ми предложи. Бяха щедри откъм предложения! Хладилник на Кока Кола, фризер или количка в самата зала /сиреч стайна темепература/. Естествено бях очарована. Питат ме колко е голяма и аз им казвам: Кутия 40х40х40 и още една 30х40х15. Реакцията беше: Ами те много големи......  Rolling Eyes  Попитах, в тоя ресторант нямат ли си прост обикновен хладилник. Оказа се че имали, обаче: "Съжалявам, но всичко е препълнено с храна". Чудесно!!!! Тържеството беше от 16.30, затова закарах тортата в последния момент. Към 16 часа. На вратата ме посреща управителката и повдига иронично вежди: Е, това ли е голямата торта??? За нея ли толкова въпроси се зададоха??? Отговорих и: Вие казахте че е огромна като ви казах размерите.....  В крайна сметка я напъхахме в КокаКоления хладилник. Незнам какво е станало. Надявам се да е издържала няколко часа.

Сега ме чака Цар Лъв. Няма никаква стратегия или ПОЧТИ никаква. Всичко зависи от това как ще стане главата. От физиономията ще мисля позата на тялото и оттам останалия пейзаж.И едни патенца вече плуват на секцията, обградени с гъбки и охлюви по патент на ЦОЛОВА  Heart Eyes
Та, това е! Останете си със здраве!!!
А! Албена пуснала белезниците!!! Супер са станали! Знаех си!!! Покритието ти е разкошно!

# 386
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Малко диагонално попрегледах тук-там какво сте писали, та набързо ще драсна 2 реда, по-късно още.

Аз влизам с питане, от къде мога да си намеря в нета такива фигурки които да изрежа от ММ. По точно какво да задам за търсене според вас? http://www.flickr.com/photos/cakesuniquebyamy/3868083408/

Ето един резултат от мен, дано ти свърши работа! Simple Smile Не знам точно какъв тип фигури ти трябват според стила музика, тук съм задала "vector rock star", може да пробваш и с "vector pop star", "vector dance star"..., предполагам "vector" e ключът от палатката. Wink

Леля Ог, и аз много се впечатлих от нотния лист - как го направи? Като истински е...  Като изключим липсата на струни, тортата ти е уникална просто! Очите ми останаха!

# 387
  • Бургас/Пз
Анири, Елица, благодаря ви много,  Hug вече ги изрязох и сега съхнат дано за вторник да са ок!

# 388
Много нежни и красиви торти видях.
Браво на вас!

Аз да си покажа тортата за първата годинка на синчето. Първата ми двуетажна.
По замисъл трябваше да има топченца от варната и мастиката по края на първия и втория етаж, но нямах време за това.
Извинявам се и за лошата снимка, но в последния момент, точно преди да излезем за църквата сглобих тортата, а хората вече бяха дошли, и даже някои от тях са фон на снимката  Embarassed

Последна редакция: пн, 22 ное 2010, 16:41 от Vivian*

# 389
Леля Ог, тортата е просто страхотна! Нотния лист наистина вдъхва респект към дарбите ти да рисуваш, а китарата е просто съвършено издялкана, но наистина струните й липсват- ама то така  елсено на готово да търсиш кусури, така че ми е някак греховно да отбелязвам минуси на толкова трудоемки проекти  Tired

Портокаловата торта е сред фаворитите ми! Адски свежа и новаторска  Peace

Шемет, честита победа! Да се радваш на още много такива и да развиваш до все по- големи висини таланта си   bouquet

Ванчето отново изби рибата и с дела и с документи. Шапка ти свалям за нескончаемата енергия да твориш и да минаваш като бързия влак през препятствията  Wink

Албена, всичките ти торти са на ниво Висш пилотаж, както обикновено. Страшно ми допадна как си направила облачетата на една от тях. Видях и една щатска мацка с такива на тортата. Нея няма да я питам, защото не мога дори да се сетия къде видях тортата й, но от теб да поискам разрешение да ги натъпча на новия си проект?  Hug

Дарилка, прелестна торта! Какъвто и да е бил първоначалния замисъл в крайна сметка проекта е завършил изключително успешно и нежно  Peace
А това с банерчето зад момиченцето ми е част от сегашната торта за това да те питам- от захарно тесто ли го прави? Моето е от хартия, но се чудя все още дали да не го направя и него от ММ  Thinking

patriyani, Кити продължава да ме радва като малко дете!!! Как ги правиш така изпипани, не знам. Дали някой ден не би споделила общи насоки за техниката си, поне да се опитаме и ние  Embarassed А самолета този път е лидер наистина!!! Поздравления!
И най- вече стискам палци с детенцето всичко вече да е наред и да не тревожи мама повече така.

Сега едно бързичко въпросче- молба. Имам страхотен проблем с оформянето на вратовете на хората!!! В чудо се виждам и всичките заприличват на прототип на пришълеца в крайна сметка. Моля за някакви насоки от спецовете в човеко- производството  Praynig Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт