Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 958
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Свещичка и мен ме чака тези дни това предизвикателство. Ванчето има в сайта си клипче как покрива квадратна торта, като я гледаш изглежда лесно, но ...

Като порасна ще коментирам тортите ви, засега само се възхищавам!

# 361
Здравейте, взех си днес марципан SCHWARTAU никъде не пише как се приготвя ,взех си и такива боички и за първи ще се опитам да направя такава торта .
Как се прави този марципан и как се слагат боичките?
Моля ви ,никой ли не го е ползвал ?

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 18:53 от Iliana__

# 362
Момичета ето и аз да споделя с вас моите скромни творения от вчера за лична употреба Simple Smile

Вътре е с пандишпанови блатове, сиропирана е с карамелов сироп, а крема е домашен с цели ягодки Simple Smile
Много вкусна стана Simple Smile

# 363
Виждам доста нови фенове и това ме радва много!
Чудесни сте момичета...

Аз искам ако мога да помогна със съвети за марципан Варна,защото всички мои торти са на 99% с такова покритие.
Рецептата е ясна-парено тесто и пудра захар.
Едната важна стъпка е тази,че пареното тесто трябва да изстине напълно (да е хладно на пипане ,но пък да не засъхва с кора),тоест да се поразбърква върху плота или в хладилника до този момент.След това да се добавя пресятя пудра захар постепенно.
Това,което е също важно е,че не бива при измесването да се прави тестото с гъстотата за работа,понеже то се втвърдява още в последствие...Така,че като спре да се маже и се "събере" се добавя мнооого бавно пудрата и се оставя по-меко защото при разточванията после набрашняването на плота и отгоре ,(за да се точи тънко )-допълнително го сгъстяват така да се каже и няма как това да не се отрази на общата консистенция.Затова при измесването -по-меко,а при разточването става идеално с нишестето което се използва за точенето...
Така също и като си разточил вече и отрежеш краищата например,останалото тесто се омесва добре веднага по възможност защото е бързосъхнещо това покритие и се разваля ако стои дълго непокрито!Омесват се изрезките с намокрени ръце,за да компенсират повечето нишесте и топката се фолира в стреч,много плътно.Така се запазва ако потрябва и после за кантове и прочее.
Това мога да кажа  и дано да съм помогнала!

А сега- newsm37

# 364
Здравейте, взех си днес марципан SCHWARTAU никъде не пише как се приготвя ,взех си и такива боички и за първи ще се опитам да направя такава торта .

# 365
sladuranata ъглова торта ( правоъгълник , квадрат , шестоъгълник ...) се покрива като първо се издърпва покритието при ръбовете ( за да не се получат пложи) и тогава се заглаждат страните .
 Някой по-напред в темата също се интересуваше как се покрива квадратна торта . Нищо сложно , просто се започва от ъглите  Wink
Ванче ти мЪ разби ти казвам - 3 етажна еклерова торта  Shocked #Crazy Shocked. Това чудо ще стои ли извън хладилника на сватбата или ще я изнесат  когато дойде време да се среже . Всичко друго очаквах , но не и еклерова  Shocked
 Дизайна ...по желание на клиентите ли е ? За цветята ти се "застрахова" , тъй че критика няма да отнесеш , но от всички тях воала наистина не се вижда .
 Перличките ...захарни ли са , редени една по една  newsm78 .
Много работа , браво за труда
Тази с карикатурата ....ей голям кеф ми беше да я разгледам  Laughing
Ванеса за първи опит си се справила много добре . Това Варна ли е ...и идея си нямам колко може да издържи ( никога не съм го правила )
свещи4ката така се учим ...една грешка , втора ...важното е човек да има желание . Цвета ми допадна много  Grinning

Това бадемов марципан ли е ? Не знам колко е пластичен и дали ще успееш да покриеш цяла торта с него . Иначе боичките си ги слагаш в марципана и месиш докато се получи цвета който искаш

# 366
Да , бадемовия е сега го открих обсъждали сте го в предишни теми ,че не е подходящ за покритие  Sad
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=460046.0

# 367
  • София
Привет момичета, много сте изписали Shocked, само по прегледах снимките Embarassed.Чудна Парцалена кукла, огрооомна свадбена торта, Кексче, кола....  Пускам си днешната измъчена торта Tired Маслото ме предаде и не стегна.

И малко от срещата Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 20:22 от destini

# 368
  • София
Дестини, не знам защо я наричаш измъчена, но на мен много ми харесва. Simple Smile

Момичета, много ви благодаря на всичките за коментари, съвети и препоръки за моята торта.
Рая рая, ето това пък никога не бих се сетила, че се почва от ъглите при ъгловите торти. Аз бях тази, която се интересуваше.  Peace Благодаря ти. Simple Smile))

# 369
sladuranata ъглова торта ( правоъгълник , квадрат , шестоъгълник ...) се покрива като първо се издърпва покритието при ръбовете ( за да не се получат пложи) и тогава се заглаждат страните .
 Някой по-напред в темата също се интересуваше как се покрива квадратна торта . Нищо сложно , просто се започва от ъглите  Wink

Мерси за съвета Simple Smile така и така се чудех как точно става Simple Smile ама понеже си е за домашна употреба и затова реших, че и така да си остане ще се изяде  Grinning
Ама следващия път мисля да пробвам както ме посъветва Simple Smile

# 370
betina33 благодаря за отговора на лични  малко не съм сигурна какво правя. Задачата е торта бензиностанция за 27.11 и проекта е доста сложен та реших да започна от украсата на тревните площи Simple Smile
raya_рая благодаря ти за вниманието това е обикновен захарен фондан но към половин доза добавих един бял шоколад и като правих розите си намазах ръцете с олио  Simple Smile но незнам дали трябваше, работи се лесно и е меко като пластелин.

# 371
Направих фондана с Маршмелоуз бонбони,голямо мазало като бухна и се разтече в микровълновата  ooooh!
Сега го завих в найлон сложих го в пластмасова кутия и в хладилника нали така ?
Като го оцветя нали пишете ,че разточването става с поръсване на пудра захар ,цвета няма ли да се развали?
Извинявам се за въпросите за начинаещи !

# 372
Момичета, фондана може ли да се направи 2-3 дни по рано и да седи в хладилник и една доза достатйчна ли е за покриването на една торта? Благодаря.

# 373
Здравейте Hug
Намерих време да сменя клавиатурата,утре ще коментирам на воля Grinning..сега само се от4итам
Остана ми ГММ  от бг за още едно Кити,така 4е няма да ви досаждам  Laughing
Много зор видях с тия торти...малката беШе много болна,бягах до спешното..но поне успях да ги завърша
Да бързам панталона снимах недовършен..без коп4ета,гайките небоядисани
Рай4е,успях да щракна Кити гола Laughing

отивам да по4ивам,утре ако ми се отвори парашута ще се видя със Силрайката newsm44

# 374
Стефи,Дестини благодаря за снимковия материал-успях да позная само Ванчето, Силрай, Стефина, Валерия и мисля Доня Коприва. Но отсега се точа за летния семинар и се надявам тогава да се запознаем.
Силве пристигна си у Испанско а? И сигурно още те тресат емоциите от Българско( мен лично след срещата ни в Плевен ми беше едно превъзбудено и ме цепеше глава)
Ванче благодарско за клипчетата, наистина се е загубил чара на диплите от цветята. И аз се удивлявам от идеята за еклерова триетажна.Имам въпроси( ако имаш време да отговаряш де):
1. Диплата от ММ на Пикко ли е?
2. С какво я наръси?-златен брокат ли
3. Перличките една по една ли ги нареди или е наниз?
4.Крема какъв е?

Бетина ако ти трябва само за река наистина не си струва да купуваш 1.5кг. фарситура, направи си домашна фарситура-не помня дали я имаше рецептата в Тортената ако искаш ще ти я пусна на лични
Ванеса все едно виждам първите си рози и листа-като за начало е добре-ще се усъвършенстваш
Дестини много красива кошница, не личи да си имала проблем с маслото
илиана ха-ха-ха hahaha първия път и при мен а-ха да излезнат от купата-много весело! Като си го сложила в хладилника, ако след като го извадиш ти е много твърдо и не можеш да го разтачиш загрей го една идея в МВ-аз лично не го и оставям в хладилник. А за поръсване при разточване аз ръся с натурално нишесте-то е по-финно от пудрата. Успех ида се похвалиш!
Елена ти пак си се трудила неуморно! Ти май Спонджовците и Кититата вече със затворени очи ги правиш. Дано всичко с детенцето ти е добре, радвам се че ще се видите със Силвето-това там до самолета тя ли е-на път за Испания, много тъжничка ми се струва, даже брюнетка е станала от мъка.

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 21:22 от colova

Общи условия

Активация на акаунт