Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 960
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Vaudreuil Canada
И понеже досега вестоносеца кой е спечелил конкурса на Ксерк винаги е била Шеметката , този път се покри  Mr. Green. Затова , вестоносеца ще бъда аз  Grinning - нейната торта беше определена от  Алън Дън за победител . Шемет честита награда , напълно заслужена !!!   bouquet

Аз един ден ще се скъсам от миткосване и ще изтърва новостите ... Рая обаче ме е заместила достойно  Heart Eyes

Рая, Нелка, Кали, FRESA, Антоан, sVeshti4ka, galia3, Ванче много ви благодаря за поздравленията по случая - трогнахте ме  Hug

FRESA заповядай линк http://sugarcraftcontest.xcerx.com/photogallery.php

Чак сега сядам и да си призная писах, писах и си затрих написаното без да искам ... та сега ще съм по-кратка явно не ми е ден за дълги писания....

mishelin страхотен кошер - тортата ми се вижда огромна.
colova ти си набрала скорост - и всичките ти торти са на ниво.
Валерия тебе даже и идея си нямам как да те коментирам освен без думи - всеки път ми събираш погледа в точка - браво на теб!
rumi73 фигурките са голяма мъка, но ти си се справила завидно - а надписа отстрани на тортата е чудесен.
Антоан Туитито е страхотно ... направо да го изядеш ... и в прекия и в преносния смисъл.
r.i.angelova чудесна кошница.
Renew моите поздравления справила си се прекрасно!
Леля Ог тортата ти с портокалите беше супер - благодаря и за линка с обясненията - много ценно.
Дарилка справила си се прекрасно с цялата торта - очарована съм - а със снимките вече си на светлинни години напред!
lightblue и двете торти са хубави, но микимауса е много сладурски.
Нелка аз хубаво пускам стари линкове ама ти поне пусни новите Simple Smile пак има красоти на сайта ти   bouquet
Кали много красиви работи си напускала а онова малкото зъбатото от ледената епоха е като живо.... за снимките хич няма да говоря че се комплексирам.
sVeshti4ka според мен си се справила много добре - особено с тези премеждия които си имала - във всеки случай тортата не издава с нищо проблемите.
Ванче напоследък гледам добре работиш ... по мноооого и на често ... сега мисля че имаш нужда от реанимация след толкова китки  Wink  колко са на брой???

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 06:11 от shemet_neveroiaten

# 346
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Падаща звезда, Варна-та я препоръчват момичетата за новобранци и аз лично като новак вече няколко пъти я забърках без проблем. Пробвах един друг фондан и покритието с маршмалаус бонбоните, но не успях да ги догодя. Варна-та можеш да я използваш веднага, не е нужно да престоява. На другите ти въпроси не мога да отговоря.
Благодаря!  bouquet
Направих марципан "Варна".Пое доста повече захар от колкото пишеше по рецепта,и добре че прочетох че се случва често ,че иначе щях да реша ,че не става.Не знам дали не уцелих колко да е твърдо тестото,но след като го разточих и опитах да со прехвърля върху тортата за да я покрия се скъса.Разточих наново и опитах пак,успях но все пак на едно място се скъса доста,после с украсата го скрих. Mr. Green
Като цяло мисля ,че не ми стана перфектно ,но като за първи път пак бива.Снимка ако успея следващите дни може и да ви покажа да се посмеете. Crazy
Сега въпросите ми.
Защо фондана не седи лъскав?Виждам на вашите снимки,че е доста лъскав.От самата рецепта за фондан ли зависи ,или мажете отгоре с нещо?
Колко тънък трябва да е чаршафа с който покриваме?Моя стане не много тънък,но иначе абсурд да успея да го прехвърля. ooooh!
Май това в общи линии беше.
Пожелавам ви хубав ден!

# 347
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета
Шеметче- ЧЕСТИТО-Напълно заслужено   bouquet
Ванче- тази сватбена ме изуми-страхотна е -невероятна
Свещичка-браво на теб с много бързи темпове вървиш-чудесна тортичка
Кали както винаги много оригиналност в твоя стил-чудесни са всичките ти творения
айде и аз да се запиша с нещо по- детско

# 348
  • София
Добро утро!

Ванче, такава щура торта може да излезе само изпод твоите ръце. Плантацията с канабис ли копат горките картофи? Сватбената е много богата и разкошна!

sVeshti4ka, като цветове и композиция си се справила добре. Огърлицата трябваше да е малко по-малка.

betina33, тук виждам компилация на няколко теми, нинджи, спайдърмен, коли. Фигурките ти са се получили добре!

# 349
  • Варна
tsve_te - не съм смесвала цветове, оказа се, че тези боички са доста наситени и без проблем постигам желаният цвят Laughing
sunny6 - боичките са ми тези http://www.cakesforyou.biz/index.php?cat=Spectral_Paste_Colouring
Valeria, van444eto, нелка - от вашите торти ми спира дъха, невероятни сте Hug
kali - мъфинчетата от Ледена епоха са много готини
van444eto - на тортичката с каубоя виждам, че си ползвала брокат - можеш ли им каза от къде е закупен и как мога да се сдобия с такъв  Blush Триетажната ти обаче е невероятна  Shocked

# 350
Здравейте, момичета! Тази седмица ми беше трудно да ви следя, ама сега имам малко свободно време, та да се отбия тука.
Специално благодаря за положителните отзиви за кошницата с рози на nelka.nelka,  galia3,  Valeria,  FRESA,  sVeshti4ka,  shemet
Вашето мнение ми действа много стимулиращо! Пък и започвам да добивам малко повече самочувствие след такива коментари. Valeria , листенцата на розите са дорисувани на ръка и даже си имат отпечатък, ама на снимките много не се вижда.

Шеметка, ЧЕСТИТО! Тортата ти е уникална. Ако сега се женех наистина щях да искам такава. Това е напълно заслужена победа и за мен е удоволствие да те поздравя!

jinanoel , честит празник. Скорпиона ти се е получил добре.
van444eto, триетажната торта е разкошна. Дай някакви снимки в едър план на цветята. Страхотна е. И другата е супер изпипана.
sVeshti4ka, получава се така понякога, че човек се поизмъчи с нещо, ама важното е че си зарадвала колежката. С какъв фондан работиш? А тортата кутия със сърце ти се е получила много добре!
kali, фен съм ти, да знаеш! Толкова е готина катерицата, а и тортата е изключително стилна и изискана! Възхитена съм!
lightblue, Много хубаво си направила и двете торти! Харесва ми този Мики.
Дарилка, такива хубави цветове ти е тортата. Какви са тези бои? И така отдалече като гледам, куклата е много симпатична.
Renew, хубава ти е тортата! Ще я опитам и аз тази Рафаело някой ден.
antoan2006, Туити е страхотно! Ти просто си страхотен специалист на такъв тип 3Д торти!
rumi73, твоята "най-изнервяща" торта е изключително сполучлива! А обущетата на другата торта, въпреки светкавицата, дето ги е осветила изглеждат много добре!
Valeria, ти отново се представяш на мнооого високо ниво! За таланта ти няма спор - имаш си го и това е.
colova, хубава ти е тортичката. Може малко да са големички буквите, ама почерка ти е много добър!
mishelin, пчеличките са супер! От какво са направени крилцата им?
patriyani, за Китито си знаеш, че си им майстор, ама джунглата е много хубава също!
райска ябълка, за първа човешка фигурка и втора торта с фондан е добре. Всяка следваща ще става по-добре.
betina33, кутията е с много хубава панделка! И тортата с колата е добра.
Леля Ог, портокаловата тортичка е толкова хубава! Моля те, не се сърди, ама ще се опитам да те копирам някога с тази торта!
До тука мисля да спра, че то не може на веднъж да изкоментираш всичките си пропуснати торти, но не мога да не отбележа фигурката на nelka. Очаквам с нетърпение да видя какво подготвяш!

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 13:16 от r.i.angelova

# 351
Шемет Честито първо място-напълно заслужено!
Свещичка тортето ти е ефектно и най-важното е постигнало целта си-изненадала си и зарадвала рожденничката!
Ванче сватбената е разкош, толкова цветя, ще чакам постъпковите снимки. А картофчо е захарна плака-нали?
Бетина колата е много детска и весела с тия герои
мишелин не съм Ванчето, но мисля че този блясък се е получил от кристалината а не е брокат, но Ванчето ще каже най-добре, кат отвори очички де
И Ванче а пофалете се със снимки от Софийската среща де!

# 352
  • София
Цолова-ето ги снимките тука.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=535258.new#new

# 353
Гадовави такива, как можете да изпишете 24 страници за отрицателно време.....  Outta Joint  Mr. Green
Айде от утре тържествено обещавам да изчета всичките тия страници и да ви изкоментирам, че видях у Фейса бая торта от тук и имам коментари  Mr. Green

# 354
Айде от утре тържествено обещавам да изчета всичките тия страници и да ви изкоментирам, че видях у Фейса бая торта от тук и имам коментари  Mr. Green
Така де! Време е да си застъпиш на дежурствата пак и да ме пуснеш малко отпуска....

ТУК има едно клипче за правене на диплите. А ТУК поставянето им върху тортата. Малко е наопаки, ама девойката се съобразяваше със светлината и не се усетила че апарата е на чорчик.  Mr. Green
ТУК има снимки на  сглобяването на самата торта. Който иска да надникне. Щерката имаше огромно желание да помага, но тъй като нямаше какво, се изяваше като папарак.

# 355
Падаща звезда,все едно си описала моите патила от преди малко!  Laughing И аз забърках Варна,но и на мен така ми се късаше... Rolling Eyes Моето не пое повече захар,та се чудя дали не е била малко,да е било меко и за това да се късаше така?Но дано някой опитен да ни каже къде грешим,че иначе само гадаем. Simple Smile
Не съм доволна от моя втори опит.  Tired А и като гледам тук тия красоти,едва ли някога ще съм доволна от мойте резултати!  Mr. Green

# 356
  • ВАРНА морето сините вълни
Ванче а крема какъв беше-изглежда ми доста стабилен

ще се редактирам -имам питанка-за река  -фарситура ли трябва да си купя - знаете ли колко и е трайността -че само за една река и после не знам кога ще имам нещо подобно

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 15:27 от betina33

# 357
  • София
Mного интересно ми беше да изгледам всичко стъпка по стъпка. Мерси,Ванче.   bouquet
Аз пък искам да попитам. Квадратните торти като ги покривате с фондан, ъглите как ги изравнявате? На мен ми се събира много надолу и не се получава хубав ъгъли съединението долу на тортата с подложката.

# 358
Такаааа, откъде да започна...

Ванче, сватбената е УАУ!!!
Тази с картофчо е много забавна. Само от твоите ръце може да излезе такава лудост.

Валерия, тортата - мъфин е жестока. Ще крада идеи

Шеметке,
честита ти победа. Напълно заслужена!!!   bouquet

Кали, създала си страхотна красота.

Свещичка, спретнала си чудесна изненада за колежката си. Peace

Аз от днес съм в отпуск и мисля да си поиграя малко на тортена тема.
Имам няколко задачки закачки.
Освен това започвам да подготвям коледните сладки за да може преди Коледа само да ги украсяваме.

Ще правя за края на седмицата една торта -'......", където трябва да има картичка със Селена Гомез защото рожденничката и е луда фенка. Дотук добре, но аз не се виждам да я нарисувам затова въпросът ми е къде освен на Кадемлия правят разпечатки върхи захарни плаки?
Илчовски имаха намерения в тази посока, но дали  са вече факт?

# 359
Моля за оценка, като за пръв опит как съм се справила

колко време мога да ги съхранявам така приготвени?

Общи условия

Активация на акаунт