Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 106

• 82 962
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Пак ще отнесеш малко критика обаче  Confused Цветенцата , че са апликация се разбира , но са малко по-дебели , синьото ... ако беше минато с топчето да му се предаде някаква извивка ( както е при червеното) , определено щеше да изглежда по-добре .

Райче - райче, нося на критика нали знаеш?! Снощи се борих с едни рози и сега се опитвам да направя пъпката максимално реалистична.

# 331
Момичета , страхотни торти правите. От време на време ви изчитам темите, но сега влизам директно с молба : трябва ми торта за другия петък за РД на дъщеричката ми. Миналата година я правихме с майка ми  с покритие от маршмелоуз бонбонки и отгоре наслагахме едни готови захарни животинки купени. Иска ми се нещо по-така, от вашите красоти  Embarassed Ако някоя от вас може да се заеме да ми пише лс  Praynig

И аз като triffy ще следя с интерес съветите ви,че  съм решила да направя торничка  Hugза сина ми за рождения ден.
Дами , никой не би могъл да ви даде съвет докато не попитата нещо конкретно . ...."Искам торта , красива ...дайте съвет"  Rolling Eyes  .
Ако има конкретен въпрос , определено ще получите отговор , но така зададен  Rolling Eyes  . Всеки има различна представа за "красива торта" , различен вкус ...
 Нета е пълен с торти , изберете си дизайн, идея за вкус и тогава някой би могъл да ви отговори ..." как да се направи това или онова "...
 Нищо лично , да не го приемете като заяждане  Grinning
Пак ще отнесеш малко критика обаче  Confused Цветенцата , че са апликация се разбира , но са малко по-дебели , синьото ... ако беше минато с топчето да му се предаде някаква извивка ( както е при червеното) , определено щеше да изглежда по-добре .

Райче - райче, нося на критика нали знаеш?! Снощи се борих с едни рози и сега се опитвам да направя пъпката максимално реалистична.

Дани , тя при теб е конструктивна , защото определено "можеш"  Hug

# 332
  • Norge
Брех, дочаках най_после резултата от Ксеркс.
Шемете, ЧЕСТИТОО.   bouquet Hug
Не че имаше място за съмнение, ама друго си е да го види човек изписано, още по_хубаво звучи. Heart Eyes
Прегръдки на победителя Hug и хайде да пратим една и на глашатая. Wink

Дани, прекрасна си, както всеки път. Коментирах и във Фликър.  bouquet

Ванче, много патета Grinning  в последния ти пост, добре си ги подредила всичките. Лека работа нататък. Ама все пак не се увличай твърде много с Фотошопа, и ние сме хора, тъй де...  Flutter

Лайтблу, пожелавам всекиму такова начало. Много добре изпипани неща, радвам се да следя развитието нататък. Peace

# 333
  • София
Рая , аз не искам съвет за красива торта, а някоя от вас да се наеме да ми направи  Blush

Редакция: Намерих. Като стане готова ще се отчета, то и тя де предполагам  Mr. Green

Последна редакция: сб, 20 ное 2010, 14:50 от triffy

# 334
  • в старата къща на село.(ехххххххххххх мечтииии)
Здравейте момичета!
Често се любувам на красотите които правите.
И аз много обичам да правя торти,но такива красоти определено не съм произвеждала.
През последните години стана много популярно да се покриват тортите с фондан,който наистина е красив ,но според мен не е хич лесен за правене. Rolling Eyes
Все пак реших днес да се  престраша и да опитам да украся една торта именно с фондан.
Имам само няколко въпроса,на който не успях да си отговоря докато преглеждах  тортената библиотеката.
1.И най-важно,коя рецепта бихте препоръчали на новобранец като мен ,който ще се пробва за сефте да направи фондан?Варна подходящ ли е ,или има някой по -лесен?
2.Възможно ли е в рецептите глюкозата да се заменя от мед?
3.Има рецепти в които не е уточнявано, че е нужно да се слага фондана в хладилник след направата за определено време, за да се стегне.Та в тези случай, може ли да се работи направо ,или все пак е нужно 30-40 минутки да се сложи да се охлади?
Ами май това са ,ще съм благодарна на всеки отговор,че малко ми е притеснено дали ще се справя.(тортата е за подарък на много близък човек)

# 335
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Падаща звезда, Варна-та я препоръчват момичетата за новобранци и аз лично като новак вече няколко пъти я забърках без проблем. Пробвах един друг фондан и покритието с маршмалаус бонбоните, но не успях да ги догодя. Варна-та можеш да я използваш веднага, не е нужно да престоява. На другите ти въпроси не мога да отговоря.

# 336
  • София
Шеметке, честито и голямо браво за конкурса, тортата ти беше оценена по достойнство.

Нелка, момичетата преди мен са казали вече всичко са твоя талант, едва ли има какво да допълня, но все пак да кажа и аз, че се възхищавам на финеса във всичките ти произведения.

Валерия, тортата кейк и без да гледам на кой е, я познавам веднага. Имаш почерк, който не може да се сбърка. И на мен ако може да подшушнеш от къде този картон.

Дарилка, кукличката е толкова сладка, че не и трябва нищо повече на тортата, но с всички тези детайли и цветове си я завършила страхотно.

Рая, много впечатляваща е многоетажната торта с цветята. Хубава композиция и красиви цветя.

Милейди, поздравления за тортата и за цялата организация по тържеството, доста труд си положила и всичко ми хареса.

Ванче, от всичките ти произведения най-много си харесах танцовия състав и още повече двуетажната със звездичките, страхотна работа.

Леля Ог , аз съм твоя фенка  Peace И портокалите и каляските, и жабите, и хелоуинските неща - харесват ми много, както и всички други детайлчета и хрумки, които откривам по твоите торти.

lightblue, Мики е страхотен!

Сега и няколко неща от мен, които не съм показвала в темата

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 20:56 от kali

# 337
Шеметче честита победа найстина е заслужена  Hug
ще ми дадете линк към конкурса да разгледам всички торти

nelka.nelka и аз изгледах видеото няколко пъти и много се забавлявах  Grinning
Renew много хубава тортичка ,мечето е много сладко
Дарилка много е хубава куклата не кога да и се нагледам
colova много нежна тортичка с розова боя ли си оцвети покритието
Антоан патенцето е много сладко ,навестяваи ни по често с хубавите си торти
Рая и аз да се присъединя към благодарностите ,найстина си страхотен човек с широко отворено сърце и душа към всички  Hug Да си жива и здрава и дядо коледа да ти донесе най големия подарък  Hug
Леля Ог много красива и апетитна  портокалова торта ,поздравления за плодчетата и аз като ги видях се присетих за лимонозвите резенки
rosy_bosy сладко влакче
patriyani кога насмагаш на толкова торти и всичките са изпипани ,много е сладка рокличката на кити ще се радвам ако ми обясниш как си направила диплите на роклята
r.i.angelova красива кошница
Valeria красота , гледам и пак гледам толкова е изпипано че не прилича на торта а на картинка
rumi73 бика ти се е получил много добре, тореодора е малко пълничък но пък много симпатичен

lightblue браво на теб ,с мики маус си се справила чудесно, втората торта е много апетитна

kali леле какви красоти си пуснала ,много красиви рози си направила тортата както винаги е изчистена и красива . Мъфините много приятно ми напомниха за филмчето ледена епоха ,лешниците са като истински

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 22:19 от FRESA

# 338
Рая , аз не искам съвет за красива торта, а някоя от вас да се наеме да ми направи  Blush
Така написано  и от другия коментар не звучеше че търсиш някой да се заеме с поръчка  Wink
Кали ех тези кексчета - катерицата е като истинска . За бялата ...изчистена красота  Simple Smile

# 339
Райче зайче,честито и от мен !!!Желая сбъдване на каквото ти си пожелаеш Hug

Честито и на Шеметкта за победата-Прекрасна торта както винаги!  bouquet Hug

Поздрави на всички!!!

# 340
  • София
Здравейте пак. Simple Smile  Демонстрирам днешната ми тортичка-подарък за една колежка. Но преди това да изкажа поздрави за 1-во място в конкурса на Шеметка. Фантастични торти правиш и победата е съвсем закономерна!

Страхотни торти видях по-назад. Валерия за пореден път ми бръкна в съзнанието с нейното уникално кексище.
На Антоан 3Д тортата е много сладурска. Това кога ли ще успея да направя?
Ангелова сътвори прекрасна кошница с цветя, много ми хареса.
А от куклата на Дарилка така ми домиля. Simple Smile Много е истинска и чаровна. Simple Smile
На kali произведението направо ми спря дъха - съвършена е!!!

Моето торте (всъщност е кекс готов и срязан на две, т.к. не ми работи фурната) е много нещастно, преживя няколко нанасяния с различен крем и е такова кривинко поради тези обективни причини.  Mr. Green Първия крем за вътре между блатове беше фантастичен на вкус, но хич не се стегна. Разбих по препоръка на Ванчето заквасена сметана с малко кисело мляко, добавих захар и лимонова есенция. Стана разкош, но не можа да се стегне и почна да поизтичва отвътре през масления крем, така че свлече и фондана. Хвърлих фондана, изчистих колкото можах отстрани всичкия крем и намазах с кристалина. Понеже времето беше вече по нощите и не можах да чакам много да стегне и пльокнах по-бързо фондана. Егати и предизвикателството да сложиш фондан на квадратна форма. Crazy Crazy Crazy Долу се нагъчка здравата... ooooh!
Направих каквото направих. В крайна сметка успях да зарадвам колежката и предизвиках фурор сред клиентите в салона, където работя.  Mr. Green Mr. Green Те не са забелязали кусурите, но на вас си ги признавам, а спецовете ги виждат и със затворени очи. Laughing

# 341
Шеметка Честита победа!  Hands Clap

# 342
Разбих по препоръка на Ванчето заквасена сметана с малко кисело мляко, добавих захар и лимонова есенция.
Tired Tired Tired Моооооля???? Заквасена сметана и кисело мляко???? Никога не съм давала подобни съвети, освен ако не съм допуснала писменна грешка. Винаги съм говорела за Сладкарска подсладена сметана с добавка от заквасена, в последния случай заместител кисело мляко. Иначе и млякото и квасената сметана можеш да стегнеш с желатин. /това само информативно, де/.
Шемет - да си ни жива и здрава! Честита ти награда!!! Нямаше как просто друга торта да спечели! Направо удари 10ката по Рихтер с тая торта!!!!!
Валерийке, аз от мерак и от зор да те нахокам, пропуснах да ти кажа че тортокексчето е уникално!!!!
kali - и произведенията ти и снимките ти са перфектни. Направо иззлобявам като ви гледам снимките, да знаете....  #Cussing out
sVeshti4ka - хубава е тортата. Ефектно си я направила. Тая гънка долу в ляво на какво се дължи??? Какво обърка?

И за да видите че не бездействам, показвам тортата дето я ползвах за сутрешна гимнастика. Без коментар е от моя страна. Да не говорим, че ми гръмна МВ и кипнах фарситурата на котлона, та я газирах....
Няма ОЩЕ, снимката е леко цензурирана...  Rolling Eyes

С това пък си играх допреди малко.
И ОЩЕ
Снимката е отврат, естествено. Размерите на етажите са 35х35, 25х25 и 15х15. И трите етажа са високи по 10 см.
Без кръст останах от тая скулптура... Имам и малко постъпкови снимки и даже едно клипче от волана, който стана перфектен, обаче се скри под цветята, но ще ги качвам утре защото сега ще спинкам.

# 343
Извиянввайте, че нахлувам в темичката, но неможах да се сдържа. Благодарение на вашите рецепти спретнах ето това за РД на моя любим Благодаря ви!

# 344
  • София

Всеки, който стои стегнат и не тече. Казано другояче, ако го шприцоваш и си седи във формичка, значи е перфектен.
Давам ти идея с един мой експеримент. Беше за вкъщи. Чудовищата мрънкаха че им се хапва нещо сладичко и креместо. Имах малко  сметана, не им се ядеше шоколад, на никой не му се слизаше до магазина за квасена сметана и се замислих. И в квасената сметана и в киселото мляко би трябвало да има еднаква химия. Или поне подобна.  Naughty . Та направих следното: Разбих сметаната на гъст крем /около 200 мл беше/ и към нея бухнах 1 кисело мляко в което бях сложила 3 с.л. кристална захар. Тя се разтвори за 5 минути. Добавих я към сметаната и както и предположих, моментално се сгъсти. накълцах вътре  3 банана. Докато се чудех дали да навъртя едно бързо руло или да надробя остатъците в купа и да ги забъркам с крема, децата изядоха половината смес. Сиропирах стабилно с ром една лента от какаова платка и я навих на руло с кремчето. На другия ден го пробвахме. Е, няма такава вкусотия. Можеш да ядеш на корем. Става много леко. Не е тежко като с квасената сметана. Вчера подобрих експеримента. Към киселото мляко, вместо захар сложих сладко от цели ягоди....  Няма да ви разказвам, че няма да ви стигнат лигавниците.....
Eто това ползвах за препоръка, като разбрах, че ти е останала малко заквасена сметана и на никой не му се е слизало за още та си добавила кисело мляко. И на като да не съм имала подсладената готварска сметана - имах, ама...  hahaha
Нищо де, все пак стана нещо.
Тая гънка е точно от липса на крем отстрани и лошо стегнатото поради липса на време сладкарското желе Кристалина. Просто увисна отстрани и натежа фондана. Но нищо де, те моите хора знаят, че съм начинаеща и не спряха да ме хвалят, а аз им казах от кой ъгъл да гледат и особенно да не се вглеждат.  Mr. Green

Тази триетажна торта е уникална!!!

Общи условия

Активация на акаунт