Творим прекрасни плетки - шапки, шалове, жилетки

• 180 945
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Inok - да не си снимала на СИСИ палтото   Joy  И ти си го изпипала както трябва  Peace

Joy много сме далеч една от друга.... ама нали заедно купувахме прежда... Но понеже аз съм бляла, и не знам къде гледах, като четох описание, та има малко разлика в плетката  Wink Пък може и да е за добро, нали трябва да се различаваме с нещичко ...

# 541
big PUF ,Честит Рожден Ден!Бъди жива и здрава и нека всяко твое желание бъде мое пожелание!

Между другото си поръчах Kauni и сега го чакам да пристигне.Дори може и да е днес.

# 542
Inok - да не си снимала на СИСИ палтото   Joy  И ти си го изпипала както трябва  Peace

Joy много сме далеч една от друга.... ама нали заедно купувахме прежда... Но понеже аз съм бляла, и не знам къде гледах, като четох описание, та има малко разлика в плетката  Wink Пък може и да е за добро, нали трябва да се различаваме с нещичко ...

Страхотно е, а като гледам хастара ти е доста сериозен. Много добре изглежда, харесва ми!

ЧРД на Пуфанка! Жива и здрава!

# 543
  • На точното място
Пуфи, Честит Рожден Ден - само приятни изненади и желани подаръци   Gift

# 544
  • София
Страхотно е, а като гледам хастара ти е доста сериозен. Много добре изглежда, харесва ми!

Embarassed радвам се, че е харесало на майстора  Wink
хастара е също вълнен, така че кардиган направо стана топло палто ....

# 545
ПУФИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Господ здраве да ти дава
и пари да не забравя,
че да има с топли прежди
за домашните одежди!  bouquet

# 546
Честит рожден ден на Пуфи и от мен!   bouquet

Момичета, след малко отивам за прежда за шал яка... и да ви питам, дано има кой да се включи  Praynig
Скоро Калинка Малинка показа една снимка... http://www.imagebam.com/image/dc5e33106958101
Достатъчно ли е да плета шала в кръг, но да го направя по-дълъг ли.. широк ли... Мале не мога да ви обясня... Абе право и голямо  Joy Придава ли се някъде, прави ли се нещо различно?
И още ... избрала съм си такава прежда http://2.bp.blogspot.com/_41nuj1AOjEc/TLQJtJUB4iI/AAAAAAAAETw/K- … Q/s1600/y9596.jpg .. с по-дебели игли ми казаха, че се плете /8-10 пише на нея../ Подходяща ли е? Съвети преди да започна?  Rolling Eyes

# 547
Да, Бубичка. Но вземи поне 300 гр., защото е 100 гр. = 100 м.

Благодаря за пожеланията, момичета. Май ще ме върнете в темата.  newsm78

Скорпидич, срази ме. Сбъркала си си професията, мила. Това ще си го запазя и ще ти плащам после права, като му дойде времето.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 548
  • Варна
      newsm59
Пуфи, честит рожден ден!Много, много здраве и успехи във всичко, което захванеш!!!  Hug Hug Hug
А в темата се връщай, че липсваш на доста хора.

M BR, Inok
прекрасни неща. smile3501

# 549
  • София
Олеле... много съм далеч от прочитане на темата, но да покажа последното творение - шал и шапка на "ръчния стан" - или както там трябва да се преведе на български "loom":

Двойни са. Т.е. - все едно са от 2-те страни лицеви... но не плетка с 2 лица, а с 2 слоя. Не знам дали го обяснявам достатъчно ясно, мн. дебело зимно нещо.

# 550
Биг ПУфи,Честит рожден ден! Животът нека не те плаши, мечтите да са ти другар, а щастието с теб да крачи, като твой приятел стар.

# 551
 big pufana , Честит Празник и от мен   bouquet

# 552
  • Варна
 big pufana ,
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!Уф, връщай се в темата и ако можете по просто да ми обясните плетенето на рибките Praynig

# 553

Уф, връщай се в темата и ако можете по просто да ми обясните плетенето на рибките Praynig

рибката се плете лицева плетка и се получава "иди ми, дойди ми" или иначе казано жартиерна плетка
втората и предпоследната бримка са лицеви, което значи, че от обратната страна се плетат опакови
свивките са от едната страна лява, от другата дясна, то ест лицевата бримка остава отгоре
наддавките са бримки, които се вадят с бъркане между двете съсъдни бримки на предишния ред
триъгълничето по средата се плете лицево от лицевата страна и опaково от опaката
по края на триъгълничето има размяна на бримки, едната минава отпред, другата остава отзад

аз ги плета по две, защото ми е по-лесно да следя схемата
може да си оцветиш схемата или да си надпишеш редовете, за да не се бъркаш

и гледай снимка на някоя от готовите рибки

eat. sleep. knit...

# 554
  • Варна
dodofit,
благодаря за обяснението.
Довечера пак ще се пробвам да плета.
IPG, ми преведе знаците, но нещо не мога да оправя редовете ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт